Neprobojno staklo ili kako vec ? gde i koliko para ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

Neprobojno staklo ili kako vec ? gde i koliko para ?

Ortak mi taksista pa ga interesuje koliko je m2 neprobojnog stakla ili cega vec sto se stavlja u kola, i gde to ima da se nadje ? Ako uopste ide staklo a ne neka vrsta plastike ili cega vec ..

jel ima ko da zna, da pomogne ?
  • monkey
    CBC Senator
    • 14.11.2006
    • 286
    • Porec, Hrvatska

trebao bi se raspitati u nekoj security firmi koja oprema banke, mjenjacnice, poste itd...
    postoji vise vrsta takvog "stakla". koristi se totalno plasticna varijanta na temelju polikarbonatne termoplastike ili slojevit proizvod koji se sastoji od vise slojeva stakla izmedju kojih je umetnut neki izdrzljiviji sinteticki materijal. debljina takvog stakla je od 75-110 mm ako pricamo o pravom neprobojnom staklu za vecinu kalibra kratkog oruzja. neznam koliko je to isplativo, zbog tezine, zauzimanja prostora, kompliciranosti komunikacije s musterijama, CIJENE, itd...

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

sta ti to vredi kad covek mora da ti plati nekako voznju, a tad kad placa ako je razbojnik izvadice noz ili pistolj i reci daj pare

Comment

• mishio
        CBC Senator XXL
        • 29.05.2007
        • 1204

zamislio je covek da uzme Sharana VW, da preradi totalno sve, i da napravi otvor za naplatu, ili tako nesto mada vec sam dobio odgovor, ima jedna firma u bg kod zeleznicke koja se time bavi

Comment

• Williams
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2006
          • 556
          • Beograd- Cerak

Mozda ti se prijatelj malo zaneo sa blindiranjem celog automobila, jer zavisno od stepena zastite cena ide i preko 200 000e (b6-b7 zastita). Auto dobija preko tone u tezini pa se obicno menja kompletan trap i stavljaju se jace verzije motora. Zasticen je od svakog kalibra, nagaznih mina, rucnih granata i sl. U Srbiji ne postoji ni jedna firma koja se bavi ovom delatnoscu.

Tvom prijatelju bi verovatno odgovarala "neprobojna folija" koja se lepi preko stakla i omogucava da staklo ostane u jednom komadu posle udara (sipkom, palicom, kamenom itd...).

Comment

• 206
            Admin od ispočetka :)
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Pretpostavljam da bi vozilo blindirao tako da ne mogu da ga upucaju, da li sa zadnjeg sedista ili van vozila, iz neposredne blizine.

Da bi dovoljno ojacao auto da izdrzi metak iz te blizine treba mu jedno 1000kg ojacanja. Malo jaci kalibar, tipa .357, tesko da ce da zaustavi bilo kakvo dodatno blindiranje koje moze da uradi. Uopste ne ulazim u to koliko kosta i koliko je sve to tesko.

Ne bas preterano pametna ideja.
            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Marko001
              CBC Senator XXL
              • 09.09.2006
              • 1070
              • Belgrade

Sta mu vredi otvor, kad tu moze i pistolj da se provuce a ne samo pare i ruka... isto tako, sta mu vredi staklo kad mu vrata nisu blindirana...

onda, tako nikoga ne bi mogao da vozi na suvozacevom mestu, jel bi znaci drzao zakljucana ta vrata ili sta? a sta ako mu dodje 4oro musterija, onda mora da ih odbije jer nema dovoljno mesta? sta ako mu kazu da izadje da stave torbu u gepek i onda kad izadje izvade noz/pistolj i kazu daj pare...

mislim mozda moze biti od koristi to staklo recimo da ne moze da mu stavi od pozadi noz pod grlo ili da proba da ga davi itd, ali da je to neka prava zastita- nije... ako mu upadnu razbojnici bolje da im da pare, nego da rizikuje zivot zbog neke hiljade dinara...

a nazlostmislim da je problem napada na taksiste sve veci, evo sad u zadnje vreme je bilo abs dosta slucajeva, cak i neki klinci od 15 godina izresetali taksistu, da ne poveruje covek, pa to je 8. osnovne skole...

Comment

• mishio
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2007
                • 1204

alo ljudi raspisali ste se, o bezveze stvarima ...

covek hoce tako odkud ja znam dalje, samo kao u americi da ima staklo izmedju prednjih i zadnji sedista i tu na kombiju da preradi, niko blindiranje nije spominjao odakle ti majstore to ???

covek hoce zbog klinaca, sa nozevima, i tako toga, a ne sada da blindira taksi, treba mu samo to jedno staklo koje ce biti izmedju ...

ne verujem koliku ste polemiku digli ...

Comment

• mirdza
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2005
                  • 2437
                  • Katowice (PL) / Banja Luka
                  • AGP / W126

pa neka ode onda negdje gdje rade plexi-glass i da mu izmotaju pod oblik kupea tablu debljine 15-20mm. nemam pojma gdje ima u BG (u BL znam )
                  Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Laki GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2006
                    • 2426
                    • Beograd-Vozdovac

Originally posted by mishio
                    ne verujem koliku ste polemiku digli ...
                    To ti je ovde sasvim normalno

Ja cisto sumnjam da bi tu plexi-glas nesto pomogo vec bi trebao otici u neku secyrit firmu tipa progard i njih pitati gde su dodatno poboljsavali vozila,oni sigurno znaju gde i ko to radi!

Dobro je sto razmislja u tom pravcu ali ako ti se neko nameri izacice iz auta i onda zvekete(pu,pu,pu daleko bilo ali uvek ima ****** )

Znas za onu staru izreku od ciglu u glavu,pancir ne pomaze
                    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• mishio
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2007
                      • 1204

ma naravno, nasao sam mu neku firmu kod zeleznicke koja se time bavi, pa cemo sutra da zovemo ...

ma covek hoce ipak malo da se zastiti, da manje razmislja koga prima, a ako dodje do toga zvekete ovo ono, pre ce moci on da rokne nekog nego neko njega, jer ga niko nece moci na brzaka iza ledja, dok izadje pa dok kroz prozor i to, ode on sam

Comment

• monkey
                        CBC Senator
                        • 14.11.2006
                        • 286
                        • Porec, Hrvatska

pa onda mu niti ne treba staklo nego moze samo zavarit neku celicnu mrezu izmedju prednjih i straznjih sjedista i amen. kroz mrezu moze i naplacivat, a kroz staklo malo teze, a celicna mreza ce puno bolje obavljat zadacu od nekog plexi-ja najobicnijeg...
                        p.s.:ti si prvi spomenuo neprobojno staklo odmah u startu

Comment

• mishio
                          CBC Senator XXL
                          • 29.05.2007
                          • 1204

naravno da jesam , ali nisam pricao o blindiranju auta ???

Comment

• Veseli
                            CBC Veteran
                            • 23.09.2005
                            • 107
                            • Vreoci

Za takve stvari se koristi leksan. Ne znam koja je cena, ali može da zaustavi i malokalibarsko oružje.

Comment

• MOSLER
                              CBC Senator XXL
                              • 27.05.2005
                              • 1064
                              • Niš

Da li neko zna gde kod nas ima da se kupi neprobojna (tzv. pancir) folija i koja je cena ???

Comment

Working...
                              X