Ako ?e svakih 5 min ispadati po jedan punto iz robotizovanih mašina, kako to da je za oktobar planirano 400 kom?
Kako? Pa lepo: pauza za doru?ak, pauza za ru?ak, pauze za cigare, praznici (državni i verski), zatim slave, de?iji ro?endani, slobodni dani... onda nestanci struje, štrajkovi, kvarovi na traci usled ''štelovanja'' trake od nekog ''stru?njaka'' kome se u?inilo da ''sve ovo može bolje i brže''...
Skeptik sam sto se tice kvaliteta domace Z10, bojim se da ne bude kao sa starim kecevima iz sedamdesetih koje svi pamte po kvalitetu.
Z10 koju vozim je iz Torina hvala Bogu, zurio sam da je kupim pre nego sto krene iz Kragujevca.
Inace bice italijanske kontrole! To je jos u startu dogovoreno da sve ide pod njihovim nadgledanjem makar u promo periodu od 6 meseci i Brick nemoj samo da mi kazes kako nisam u pravu jer imam ljude u zastavi koji mislim da znaju vise od nas i znaju koga i kad ocekuju,tako da no coment
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Postojala je diskusija na nekom drugom forumu i receno je da je iz Torina a ne iz Poljske, ako gresim to je zato sto sam tako cuo, uostalom zadovoljan sam, vazno je da nije iz KG.
Srecno im bilo, nadam se da su oni radnici koji su bili na obuci u Italiji neshta i nauchili...
Mada, da sam uopshte planirao kupovinu dotichnog modela uradio bih to do sada, dok je Zastava samo sklapala delove po "shrafciger tehnologiji". Ne verujem da ce kvalitet ni izbliza biti na nivou Fiat-a, a o zavrshnoj obradi ili pouzdanosti i da ne govorim...
@ RANK:
Svakih pet minuta = 12 na sat = 96 u toku jednog radnog dana
Iliti 1920 mesechno. =]
Nisi valjda mislio da u Zastavi rade u tri smene?!
Zastava mora biti ili ugašena ili u 100% delu akcija prodata nekome. Nisam neki ljubitelj Fiata, ali mislim da nije u redu što pokušavaju da još jedan Fiatov model oskrnave svojim fušerajem.
Inace bice italijanske kontrole! To je jos u startu dogovoreno da sve ide pod njihovim nadgledanjem makar u promo periodu od 6 meseci i Brick nemoj samo da mi kazes kako nisam u pravu jer imam ljude u zastavi koji mislim da znaju vise od nas i znaju koga i kad ocekuju
ili ti nisi pažljivo slušao ili si našao neke i dalje neobaveštene
bi?e naravno italijanske kontrole.
ali koje ta?nije ?ije.
anonimna i bezimena koja nema nikakvu odgovornost prema Fiat-u.
niti se Fiat potpisuje ispod takve kontrole.
tako da, ako neko iz Zastave širi pri?e kako stoji Fiat iza svega opet zamagljuje (da ne kažem laže) i pokušava manipulisanje javnosti.
ugovor je kristalno jasan, Fiat je oprao ruke i ta montaža u KG nema nikakve veze sa Fiat-om kao firmom, niti FIat garantuje kvalitet, itd.
kao što je Fiat davno prodao licencu za Jugo i ostale svojevremeno i nikada nije ništa potpisao što je izašlo iz KG, osim delimi?no rezervnih delova iza kojih je zalegao Fiat.
ipak treba da pitaš obe strane, zna?i saznaš i šta FIAT zvani?no kaže pre nego što se osloniš na neke ljude u Zastavi kao jedini izvor (ovde o?ito i pogrešno obaveštenih ljudi).
nije poenta u Italijanima, Kinezima, Nemcima ili bilo ?ijim kontrolorima.
poenta je u organizaciji rada, u sistemu rada po ISO definisanim standardima i motivima.
kada Zastava, i njeni radnici, menadžeri, i svi u sistemu budu zavisili samo od rezultata svog rada i samo od naplate tog rada na slobodnom tržištu uz sve rizike poslovanja ima?e i motiv da sami sebe kontrolišu.
ovako dok rade sa tudjim parama i imaju garantovani priliv para ma kako radili, i ma koliko radili i koli?iniski i kvalitativno nema ništa od dugoro?nog oporavka i borbe za kupca kroz kvalitet rada.
samo šminkanje bolesnika.
i to nema veze sa KG, sa Zastavom to su neka opšte poznata pravila organizacije posla u tržišnim ekonomijama.
dok Zastava ne izadje iz samoupravnog sistema rada ne verujem ni u kakve kontrolore, pogotovu ne one koji ne smeju da se potpišu na svoju kontrolu.
surovo, realnost, šta se tu može promeniti samoobmanama na re?ima
To znaci sigurno da je Punto neki auto? Idi begaj.
E pa ebiga sad. Neko je celog veka ucen na principu SAMOUPRAVA i sad treba da bude drugacije. Kako? I Italijani su jaci komunisti samo sto se ne dozvoljava da to utice na kvalitet proizvoda. Sve ima svoju granicu.
Comment