Visoka klasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

A kako ce klijent da zna da je auto na plin?
    Sakriveno mjesto za punjenje i toroidna boca (ako bude stavljao nesto u gepek) i sansa da primijeti da je na autu plin se drasticno smanjuje.

EIDT
    Price i mitovi da se neki 4-matic kvari i da je neko sa njim imao problema su nista vise nego izmisljotine. Uz pravilno odrzavanje i nista vise od toga, trajace koliko i sam automobil.
    Nisam ni rekao da se kvari nego su dijelovi veoma skupi Elementi vjesanja i prenosa kod 4matic ne pasu sa RWD modela. I uglavnom nisu dostupne low-budget verzije nego samo originali.
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Ali ima jedna stvar sa plinom, a to je da kad stavis bocu umesto rezervnog tocka, nece ti biti neka autonomija pa ces morati svaci cas na pumpu a ne verujem da ce se klijentima to svideti...
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Vladd
        CBC Senator XXL
        • 09.07.2006
        • 581
        • NBG

Zato sto neko ko iznajmljuje auto vise klase, da bi zauzeo "poziciju", pojacao utisak, a ne da glumi domacina sa plinom. Inace bi mogao da iznajmljuje i punta..

Moja preporuka je Leksus, domaci "maheri" ga nemaju, auto je in, ostavlja bolji utisak od mercedesa.

Btw, mercedes je "simbol" trgovaca oruzjem, na veliko, dobijao se kao privezak uz posao. Kod nas se uklopio u "nemacki" kvalitet i skupo vozilo za "uspesne", koje jos nije dokacila sila zakona.

Uz sve, sto ide uz takav posao, kvalitetan servis je veoma vazan. Sta drugi voze, mozda nije pravi kriterijum, stvar je okolnih resursa, povoljnosti nabavke...

Poz.

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Osnovno pitanje je kakav je profil klijentele? Daj nam te informacije i odgovor ce se sam srociti...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• doc
            CBC Senator
            • 25.08.2006
            • 240
            • BGD/KG

Originally posted by jovan30
            jedino sto ne znam da li ja placam PDV s'obzirom da mi je to osnovno sredstvo za rad.
            Naravno da placas, pa posle trazis povracaj doticnog...
            ili "prebijes" kad sam budes placao PDV na kraju tromesecja/meseca...
            Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Ne bih bio siguran... bez PDV-a se kupuju samo privredni automobili, ono teretnjaci u svim varijantama i to je to, napelnica 80 na zadnjim vratima Uh, kako bi to leglo na premium klasu
              Mozda, ako uzmes karavana (ako ima) pa ga tako registrujes?
              Ni jedan putnicki automobil se ne kupuje bez PDV-a, na firmu, kako god. Da tako moze, sad bi i ja vozio nesto mnogo vece i jace. Imas lizing (operativni) gde, kao, iznajmljujes vlastiti auto i to odbijas od PDV-a kao trosak poslovanja. To je, mozda, opcija za tebe, cim se odlucis za koji auto.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Vladan
                CBC Senator
                • 18.08.2005
                • 248
                • Vuko.ebina
                • e46 325i

Originally posted by prolupator
                Osnovno pitanje je kakav je profil klijentele? Daj nam te informacije i odgovor ce se sam srociti...
                Tesko da i on to sam zna. Bice ih tu sa raznih strana.

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Ako uzimas jedno vozilo onda Audi, a ako uzimas dva onda diferenciraj ponudu. Nece nijedan ozbiljan klijent da te ne izabere, ako imas Audi, a ne Mercedes. Oba vozila su extra klasa. A kao treci izaberi neki Volvo, jer se i to dosta u inostranstvu vrednuje i vozi. Ostalo preskoci, nema taj bitan element koji ta vozila cine posebnim sirem spektru uspesnih biznismena!!!!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• jovan30
                    CBC Senator
                    • 07.05.2006
                    • 322
                    • Beograd

Sto se tice klijenata, zaista tu ne bih pravio pitanje, naravno jedino ne bih vozio pijane, drogirane, ili u neku pljacku ili slicno.
                    Ima jedna firma koja se bavi time u Beogradu i koji prave pitanje, recimo ne voze maturante, na svadbe, u nocne izlaske i slicno, ali ja tu ne bih pravio pitanje, i vozio bih svakog ko mi plati (naravno za svadbu bi postojao neki minimum recimo 3-4h, a za maturante bih dao neki popust, posto ionako ce ici vise klinaca, pa im je to jos i jeftinije).

Zato sto neko ko iznajmljuje auto vise klase, da bi zauzeo "poziciju", pojacao utisak, a ne da glumi domacina sa plinom. Inace bi mogao da iznajmljuje i punta
                    Nisam te razumeo da li mislis da treba na plin ili ne.

Naravno auto cu odrzavati u ovalscenom servisu

Operativni lizing je bas ono sto mi treba, medjutim da li se daje operativni lizing za polovna vozila, kada je operativni lizing krenuo kod nas, cini mi se prosle godine, raspitivao sam se oko toga, medjutim tada je bilo samo za nova vozila
                    Meni bi odgovaralo da 3-4 godine vozim jedan auto, i posle jednostavno da ga zamenim za noviji, uz operativni lizing to je maksimalno pojednostavljeno, i deluje mi najjeftinije.
                    Ako neko zna nesto detaljnije o operativnom lizingu bilo bi super da napise nesto.

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

Saab 9_5
                      Volvo S80

Comment

• stefanves
                        CBC Senator XXL
                        • 10.12.2006
                        • 1351
                        • BG

Ljudi ja da imam para uzeo bih Mercedess, jer ko sto rece kada se vozis u tome ti si baja.
                        Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                        Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Vladd
                          CBC Senator XXL
                          • 09.07.2006
                          • 581
                          • NBG

Za operativni lizing je pisalo u auto magazinu, da li je zaziveo, niko nista....

Izbor i preporuka treba da su malo manje licni, a vise korisni za posao. Da li bi se neko "osecao" ..to i nije neki "razlog", vazno je kako se osecaju oni koji se vec "osecaju".

Bez plina, naravno, nije to taxi....

Poz.

Comment

• monkey
                            CBC Senator
                            • 14.11.2006
                            • 286
                            • Porec, Hrvatska

pa kako ce znati da ide na plin?? nema teorije da skuze ako ne idu prckat po prtljazniku. bitno samo da ne tanka pred musterijama, a to itako sumljam da ce radit...

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Na tu kilometrazu se diesel svakako isplati. Operativni lizing postoji i radi lepo, a pozovi neku(e) lizing kucu i raspitaj se direktno.... Neka varijanta je svakako u opticaju, sad s kakvim garancijama s tvoje strane... e, to je vec pitanje.

Da dodam, svaki premium auto ima toliki prtljaznik da se u njemu bojler od 100 l i ne vidi... lepo pretapaciraj i uzivaj...
                              Mesto za punjenje sakrijes kod rupe za sipanje goriva i eto... lepo upakujes sve diodice u inst tablu... sve se moze kad se hoce

A istina je i da je sve podlozno kvarovima .. benzin, diesel, plin .. kako god...

Koju god odluku da doneses ima svoje lose i dobre strane. Sta god da uradis u startu si u minusu a posle se vadis

prolupator.mojblog.rs

Comment

• jovan30
                                CBC Senator
                                • 07.05.2006
                                • 322
                                • Beograd

Dizel se svakako isplati ali tu ima 2 problema... nema dizel S klasa koja je 4X4, i plase me kvarovi na osetljivom motoru sa nasim gorivom.

Najvise bih voleo kada bih sakrio negde bocu od 80l
                                Ipak usteda je primetna... recimo za S350 4matic
                                primer voznja od 300 km na otvorenom, potrosnja 11-12l/100 km cca 2880 din, na plin 13-14l/100 km cca 1680 din... prilicna je usteda voziti na plin.
                                Medjutim vozio me je poznanik u A4 na plin kome je nesto falilo, ne mogu da se setim tacno sta, ali mu je unutra iz ventilacije smrdelo na plin, bila zima, radilo grejanje, a morali smo da drzimo i otvorene prozore da se ne bi ugusili. Plasi me da se recimo tako nesto desi... to bi mi oteralo klijenta za sva vremena.

Comment

Working...
                                X