Visoka klasa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Audi A8 quattro diesel i to svetlije boje da bi pobegao do gangsterskog imidza.

Razmislio bih i o Phaetonu, jer je izuzetno kvalitetan i luksuzan, a ne ceni se i pada mu vrednost kao polovnjaku, tako da moze da se kupi povoljnije od konkurencije. Takodje ima dobru paletu motora, mada bih isao na diesela.

Plin bih naravno izbegao jer je, ako po nicemu drugom, ispod nivoa posla kojim bi hteo da se bavis. Mi smo drustvo sa predrasudama i dovoljno je da konkurencija pocne da prica kako vozis na plin i da kola samo sto ti nisu eksplodirala (mada to nema veze s mozgom, ali sta je tu je...) i izgubices 25% musterija koje uopste ne interesuje to, ali mu zvuci lose.

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

to sam i ja hteo da predlozim, Phaeton lep je, lici na A8, a polovni se mogu naci jeftinije od konkurenata, mada ti ne bih savetovao W12 motor.

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

Originally posted by CLD
        Phaeton lep je, lici na A8, a polovni se mogu naci jeftinije od konkurenata, mada ti ne bih savetovao W12 motor.
        I upravo je danas na semaforu riknuo jedan!

Zamisli das 100000eur i rikne da nece da upali
        Zato ja cepam keca,kosta malo,a generalnu mu uradim dok stojim na semaforu i cekam zeleno da se upali
        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• CLD
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2005
          • 1225
          • Belgija - ranije Luna-Chico

polovni ne kostaju 100000?, a svaki auto moze da se pokvari, inace u Pheatonu je dosta delova iz A8, mislim da su razlike male izmedju ta dva auta.

Moj brat ga vozi 4 meseca i presao je oko 50000 km i nista, a vozi kao kao da nije njegov.

Laki, covek ne mozer da kupi keca i da se bavi poslom koji planira, hebi ga daleko je kec od luksuza.

Comment

• BRABUS
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2004
            • 2399
            • London

Moja preporuka je Leksus, domaci "maheri" ga nemaju, auto je in, ostavlja bolji utisak od mercedesa.
            Leksus nema razvijenu servisnu mrezu kod nas, a to treba da bude jedna od najvaznijih stavki kad se kupuje auto koji je radna masina i ne sme da stoji. Delova nema stalno, a i onih koji mogu da se nabave su verovatno papreno skupi i tesko se nalaze....isto kao i majstori.

Kolko je in, to je mnogo subjektivno, meni je recimo out, iako mislim da je nepobediv po pitanju cena/kvalitet....s tim sto ovo prvo u toj cenovnoj klasi i ne igra neku ulogu.

Sto se utiska tice, verovatno iznad 90% ljudi koji vide Lexus reci da je to neka kopija Mercedesa ili da je Mercedes.

Maserati kosta kao S klasa, BMW sedmica i A8 zajedno, nema ko da ga odrzava, a delovi su papreni.

@Wiz
            ni jedan od ta dva nema ono sto je potrebno za taj posao - ekskluzivnost

Btw, mercedes je "simbol" trgovaca oruzjem, na veliko, dobijao se kao privezak uz posao. Kod nas se uklopio u "nemacki" kvalitet i skupo vozilo za "uspesne", koje jos nije dokacila sila zakona.
            Glupost i predrasuda

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

I to sto kazes Brabus,ja bih uzeo MB ili BMW svejedno mi je podjednako cenim oba brenda

Comment

• jovan30
                CBC Senator
                • 07.05.2006
                • 322
                • Beograd

OK. onda bi najbolje bilo da se uzme (odnosno da uzmem) S320 cdi. On je jeftiniji za eksploataciju, a verovatno i odrzavanje od S400 cdi.

Jedino *ebe zadnja vuca, posto u dizele nisu ugradjivali 4matic.

206 je na pocetku teme rekao da izbegnem ono sto nema quattro, a ovi nemaju. Medjutim znam momka koji taksira sa E220 CDI i sa zimskim gumama ide lepo i zimi po snegu (pre par godina).

Kako je resen problem zimske voznje po klizavom kod S klase?

S350 4matic u gradu trosi 17-18l a S320 cdi 11l sto je primetno bolje, a uz to je jos i eurodizel jeftiniji od bezolovnog. Racunao sam da trosi cak i da mi je to jeftinije za eksploataciju nego S350 konvertovan na TNG.

Interesuje me i koliko je unutra bucan S320 dizel? Da li se cuje ono kloktanje dizela, kod E 220 CDI ve iz '99 sa 350000 km na satu se cuje unutra da je dizel.

U krajenjem slucaju i jedna konkurentna firma bas vozi S320 cdi, pa kad njima ne smeta valjda nece ni meni

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ne postoji problem vožnje zimi zadnjeg pogona, odavno rešeno.
                  imaš ESP ako je baš voza? nesposoban da kontroliše auto.
                  pretpostavka je da ?eš uzeti iskusnog profesionalca koji zna da vozi, po?etniku je svaki auto teže kontrolisati.
                  Mercedes, za tu namenu bez konkurencije i to dizel.
                  ionako kupuješ polovno vozilo sa ve? nekoliko stotina hiljada km iza sebe, tako da uvek možeš da smatraš potrebnim postojanjem fonda za ekspresne popravke.

od svakog sata rentiranja odvoj recimo 10 eura u servisni fond i šta te briga ako nešto crkne.
                  taj auto je mašina za pravljenje para i kao takva najvažnije je da stalno bude ispravna a manje važno koliko košta pošto je stajanje najskuplje.
                  s tim, da odmah kreneš sa minimum 2 vozila, jer moraš imati rezervu dok traje servis redovni ili vanredni i za hitnu zamenu vozila ako se kojim slu?ajem nešto pokvari /dogodi nesre?a (ma kako mala) na putu.
                  to podrazumeva i bar 3 voza?a, plus dodatni za godišnje odmore, praznike itd.

napravo fizibiliti studiju kada bi ti se vratila uložena investicija za model Mercedesa, za model Audija, pa kako pokaže matamatika prelomi.

ili srcem, ako je to preobiman poduhvat za sam po?etak biznisa.

ne vidim razloga za straha sa dizel gorivom, kao što ne znam ni kako bi ti birao kada ?eš to?iti doma?e a kada uvozno gorivo, i kako ?eš to da prepoznaš ili da saznaš.
                  sva goriva zadovoljavaju tražene standarde i ve? ih koriste milioni vozila bez problema svakodnevno. po?evši od autobusa koji prelaze enormne kilometraže na dizel gorivo.

moj izbor, MB dizel 400CDI, što ve?a kubikaža to manja optere?enost motora na duge staze.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• jovan30
                    CBC Senator
                    • 07.05.2006
                    • 322
                    • Beograd

Danas sam dosao do informacije da svi moji (buduci) konkurenti koji voze S klasu voze upravo S320 CDI. Sto znaci da ce i moj izbor biti S320 CDI.
                    Mozda cu nekog od njih i rentirati cisto da se uverim u kakvom su stanju njihovi automobili, i koliko imaju kilometara na satu.

Inace sto se tice rezerve za kvarove, zato bi mi operativni lizing bio i najbolja solucija da bih ono sto sam mislio da iskesiram za auto zadrzao kao rezervu.

Sto se tice rezervnog auta, to nije problem. Ja vozim Audi A6 u tip top stanju, burazer je u fazi kupovine BMW petice, tako da ima ko ce da menja ukoliko Mercedes mora u servis (naravno zamensko vozilo bi bilo po jeftinijoj ceni).

Comment

• Vladan
                      CBC Senator
                      • 18.08.2005
                      • 248
                      • Vuko.ebina
                      • e46 325i

To ti je odlicna ideja da iz prve ruke saznas sta drugi voze.

Comment

• Vladd
                        CBC Senator XXL
                        • 09.07.2006
                        • 581
                        • NBG

Izbeciti kes je najlosija opcija. Bolje kredit, lizing, parice kao ucesce, kasko, bar imas svoje pare, a limuzina ionako "radi" pa neka se otplacuje..
                        Poz.

Comment

• Marko001
                          CBC Senator XXL
                          • 09.09.2006
                          • 1070
                          • Belgrade

A mogao bi razmisliti i o Pezou 607 i o Chrysleru 300 M.

iskreno, na pocetku teme mislio sam da cete voziti neke poslovne ljude itd iskljucivo, ali kad si spomenuo svadbe, maturante itd, onda mislim da ti nije neophodan ni Mercedes ni audi. ja bih pre uzeo 2 chryslera 300 M ili 2 607 (ako moze, ne znam koliko kosta 607)... chrysleru je mana enterijer jer je na dosta nizem nivou od merca ali spolja auto moze da izgleda fenomenalno, pogotovo crn, sa tamnim staklima i pozadi mu stavis mali elegantni spojler-stabilizator ili kako se vec kaze... video sam jedan takav u gradu i extra izgleda...

samo mislim da treba da pazis ako vozis klince, svadbe itd da ti ne dodu neki pijani, divljaci itd, da ti ne prebiju vozaca i otmu mu pare a mozda i auto itd, maloletnicka delikvencija je nazalost u porastu, pogledaj sta rade maloletni delikventi taksistima... mozda bi trebao da uzmes recimo nekog vozaca-gorilu i jos jednog gorilu pratioca koji bi sedeo na suvozacevom mestu naravno obuci ih lepo i nek se fino ponasaju, ali ipak su gorile

ali ako bas hoces premium marku, onda definitivno mercedes 320 cdi i to recimo metalik srebrni

Comment

• Darth Nihilus
                            CBC Senator XXL
                            • 13.04.2005
                            • 417
                            • Srbija, Paracin

A neka Lancia ili Alfa 166 sa opremom do 00? Vozio se u jednoj 166 sa maksimalnom mogu?om opremom i oduševio se. Nisam se tako lepo vozio ni u jednoj meci. Možda i 159?
                            Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

• Sasha
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 4126
                              • Novi Sad

A koji si sad pa ti?
                              www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Darth Nihilus
                                CBC Senator XXL
                                • 13.04.2005
                                • 417
                                • Srbija, Paracin

Nihilus, Darth Nihilus, Formerly Known as SteX.
                                Do not underestimate the power of the Dark Side

Comment

Working...
                                X