e Saab Power, nisi u toku kad pricas o filmovima, evo kako Boost sponzorise ameriku klikni
Kako to rade ameri i kako se brukaju
Collapse
X
-
Originally posted by BOOSTVidi, uopsteno je svedsko misljenje ljudi koji rade u autoindustriji na razvojim odeljenjima da ameri prave auta koristeci smece i chekic.
Cak i ECU.
Jeste, to je uopsteno misljenje ali kao i svaka predrasuda i ova je ne tacna a nastala je od toga sto su se za primer uzimala najprimitivnija vozila koja je amerika prozivodila. Svi su se uvek lepili za lisnate gibnjeve, dobos kocnice i slicne praistorijske stvari i to se i danas radi iako su americki automobili potpuno u rangu sa ostalim. I bice sve vise, jer ih smanjuju i oblikuju prema globalnom ukusu jer hoce da ih i prodaju globalno...
U svakom slucaju, da ne bi bilo off topica, prica o zakopanom Plymouthu je skorz ok, neka vrsta publicity stunta i to sa odlozenim dejstvom i zezancija gradskih otaca Tulse koji su hteli da na neki nacin istaknu svoju selendru iz gomile ostalih. Tako to treba i posmatrati i nista vise. Potpuno je primitivno proglasavati celu naciju i auto industriju losom i aludirati na to da se brukaju jer to nema veze sa zivotom, ljudi su se zezali i ceo dogadjaj ima najmanje veze sa jadnim Plymouthom ( koji je odlican i lep bio 1957 a i danas je cenjen kao klasika ) nego sa tim ljudima i njihovim igrarijama...
Sa druge strane, ovaj forum ima odeljak o americkim automobilima, koji sam ja zapoceo i na koji sam ponosan. Pre nego sto krenu da se pljuju i to najcesce od stane ljudi koji nemaju poma o amerikancima, pogledajte sta sve tamo pise, garantujem da ce te promeniti misljenje...
Comment
-
-
Chekaj nemoj sad tako.
Ako cemo korektno, naslov sam izkopirao sa Svedskog Teletexta drzavne TV.
Da li da kazem da su Svedi veliki ljubitelji i ****lisci Amerima , bili.. do pre nekih 10 godina unazad.
Razlog je bahato ponasanje amera sireom sveta, sad im se to vraca.
A sto se tice hehe informacije o nacinu kako se prave auta u US , nazalost da te razocaram, chovek sa kojim sam pricao je jedan od glavnih ljudi u SAAB development centru..i da, o da bio je mali milion puta preko bare i svaki put je imao dosta shala da mi isprica.
Zatim, dobosh kochnice nemaju sta da traze na iole ozbiljnom autu koji ima nameru da se spusti nizbrdo a da nezablokiraju. Sta mislis , zasto postoje mesta pored puteva pre nizbrdica po celom svetu KONTROLE KOCNICA, namenjena za upravo sisteme sa dobosima, zna se na cemu su.
U danasnje vreme kad se na autu stavljaju mahneti u diskove i koristi se elektromotorna sila za kocenje i u isto vreme dopunjavanje bateriskog paketa, ovde pricamo o dobosima, i to jos sa ponosom????
Ipak, ostavimo to za deo foruma sa US Cars
Pozz // BoostAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Interesantno, u svedskoj ( i u celoj skandinaviji ) su se americki automobili uvek voleli i vozili. kako da nisi skontao nista od te automobilske kulture...
Sa druge strane, dobos kocnice navodim kao mit o amerikancima a ne kao aktuelni skop koji se ugradjuje kod njih ( vise ne ). A sto se tice prica ljudi iz same srzi auto industrije, imam i ja neka slicna poznanstva zbog posla kojim se bavim pa sam slusao slicne price ali i dijametralno suprotne. Istina je, kao i uvek, negde u sredini...
Kopiran naslov sa svedske televizije. To mnogo toga objasnjava....
Comment
-
-
A sto ne pitate nekoga tko radi "amere" svaki dan ??!!
HEMI:iako su americki automobili potpuno u rangu sa ostalim.
Ako se pitamo zasto neko nesto radi, jedan moguci odgovor je zato jer moze. Ameri su mogli praviti osmake od 10 metara, benzin je bio badava itd. Svedima je doseg bio tricilindricni saab, nista lose u tome.
Treba znati da ameri ne prave aute, ili brodove ili avione, oni prave najprije profit $$$$$$. Vjerujte to se moze i s losim autima.
Jedini razlog da poboljsaju kvalitet je konkurencija. Ignorirali su VW sezdesetih, Hondu sedamdesetih i sve ostale do danasnjeg dana. Da dodamo i energetsku krizu.
Rezultat su gubici Forda i situacija s Chryslerom. Pitanje je sto ce parajlije odluciti, dali im se vise isplati uloziti u druge autokompanije ili
popraviti domacu proizvodnju. Odlucit ce mogucnost profita.
Danas se rade novi modeli, bolji dizajn, bolja tehnologija, no morat ce se dobro potruditi i uzet ce puno vremena da odrze pozicije. Na staroj slavi se dobro zivi i ameri nisu bili jedini. Primjer VW-a. Pogledajte tehnologiju motora iz osamdesetih. I danas, VW bobine, MAF sensori i lambda sonde.
Sto se tice zakopanog auta,..........americka vasarska kultura.
Comment
-
-
Kopirano sa druge teme
Evo snimka iz 57' kad se sve to desavalo
izvlacenje
Comment
-
Comment