Svaka cast na ovome!
Stvano lep tekst i bas zanimljiv za citanje..
Zacudile su me cene..recimo audi je cini mi se 47000$ sto je danasnjih 23000e..
1988 je jedan dolar vredeo 1,9 maraka, 1989 se popeo na 2 marke, a 1990 je isao oko 1.7 DM....cisto zbog predstave koliko su ova kola bila skupa za to vreme Jos kad vidis sta si u to vreme mogao da kupis za jednu marku a sta sada mozes za jedan evro....
"The Audi Sport Quattro S1 was introduced in 1985 as an update to the Audi Sport Quattro. The car featured a inline 5-cylinder engine that displaced 2110 cc and produced 600 bhp."
Audi Sport quattro S1 Pikes Peak: 440 kW/598 PS; weniger als 2,5 s
Svaka cast na ovome!
Stvano lep tekst i bas zanimljiv za citanje..
Zacudile su me cene..recimo audi je cini mi se 47000$ sto je danasnjih 23000e..
1988 je jedan dolar vredeo 1,9 maraka, 1989 se popeo na 2 marke, a 1990 je isao oko 1.7 DM....cisto zbog predstave koliko su ova kola bila skupa za to vreme Jos kad vidis sta si u to vreme mogao da kupis za jednu marku a sta sada mozes za jedan evro....
Pa znam, secam se dobro..marke su tada bile mnogo vrednije nego danas evro.. nego nisam bas nesto bio upoznat sa dolarima
Uglavnom..ovaj audi recimo ide do 100 za 6 sekundi..mnogi novi "sportski" automobili danas ne mogu ni da prismrde ovom rezultatu, a broj konja uopste nije tako impresivan
Eh kako bi automobili bili danas ludi da neki naučnik koga su maltretirali u školi nije u međuvremenu izmislio ekologiju i globalno zagrevanje ili da se neko nije setio da laže ljude kako 400 dizelskih NM na 1700rpm doprinose performansama... šatro
tacno u pravu ste da je audi tj ovaj model uljez posto je novije generacije i nema veze sa osamdesetim godinama. prvi S2 je napravljen '92. i kao sto i samo mozete da vidite finalna obrada tj sam kokpit je na mnooooogo vecem nivou nego kod mecke i bebe jedno a drugo meckacija i bemve su tada jos bili u kocka fazonu a audi je poceo da krivuljari davne '86. sa modelom B3 ili ti u narodu poznat ko JaJe.
Nijedna fabrika vise nece napraviti ovakve automobile. Danasnja kola su bicikla s motorom za ova 3 modela!
Inace je Evolution II jedini Mercedes koji zakleti BMW-ovci postuju! Napravljeno ih je samo 502 komada i prema podacima koje ja imam, nov je kostao 109.440 nemackih maraka!
Ne preterujete se hvalospevima - svako vreme ima svoje velikane. I posle ovih modela su svi oni nastavili da prave dobra kola. Audi RS4 je bolji auto od svih ranijih sportskih Audija, M3 E36 i E46 su nastavili svetlu tradiciju i bili briljantni, novi AMG 6.2 litra sportski motor je izvanredan...
Upravu jesi ali danasnje automobile vozi kompijuter,a ne ti kao sto je bilo nekad.
Ti njega danas ne mozes ljudski zaneti,proklizati ili sl.
Verovatno ce se naci sad neko da mi objasni kako to moze nego ja ne znam ali ukoliko ste malo realniji recice te da sam koliko-toliko u pravu i da kola danasnjice i nemaju toliku car voznje kad je u pitanju sportska strana jer je sve ograniceno itd,itd
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Slazem se Laki da su danasnja kola "udaljenija" od vozaca, opterecena dodatnom tezinom, sigurnosnim sistemima i ponekad bespotrebnom elektronikom, ali ima napretka na drugim poljima...
Comment