Obaranje opisa prekrsaja kod sudije za prekrsaje... pomoc?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DraxNS
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2006
    • 520
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 307 SW

Obaranje opisa prekrsaja kod sudije za prekrsaje... pomoc?

Elem... pre jedno 3-4 meseca je zena dok je izlazila sa parkinga ulubila (zaista vrlo blago) zadnji desni blatobran taksiste koji se u tom momentu zaustavio iza nje.

Ukoliko bude bilo potrebno, dodatno cu opisati ceo slucaj (ali se spremite za esej ), sada me samo interesuje sledece: posto sam morao da napustim mesto "udesa" (da dosao sam u medjuvremenu) da je odvezem do lekara (gde je ona inace krenula), nisam sacekao policiju (moja zena ih je zvala sa mobilnog, a cekali smo skoro 2 sata od momenta poziva), ocigledno je napravljen uvidjaj bez mog prisustva, jer sam, jel da, dobio poziv kod sudije za prekrsaje.

U tom pozivu je i zahtev za pokretanje prekrsajnog postupka... bla bla bla .... clan 227 stav 2 tacka 28 propisa zobs - novi, sa delimicno tacnim opisom prekrsaja. Tj. jedino sto je tacno u tom opisu je da je bilo kontakta izmedju mog i taksi vozila .
    Prvo, nije tacno vreme desavanja "udesa" za cega imam nekoliko svedoka, jer sam morao da napustim radno mesto da bi dosao do zene i kola.
    Drugo, naveden sam ja kao vozac iako je vozila moja zena (auto je na moje ime)
    Trece, opisani udarac je nemoguce izvesti sa mesta odakle je zena izlazila sa parkinga na nacin na koji je izlazila.
    Cetvrto, (uslovno) nisam razmenuo podatke sa taxistom jer isti nije hteo to da uradi nego je prvobitno pokusao da iznudi pare od moje zene i nije hteo da zove miliciju, cak ni preko svog dispecera.

Znaci osim cinjenice da su nasa 2 vozila imala kontakt i da sam (smo) napustio mesto "udesa" (izmedju cekanja na uvidjaj ovakve gluposti i zdravlja biram zdravlje) nista drugo nije tacno.

Da li ja ovo i ovako mogu da izlozim kod sudije za prekrsaje i da oborim ovaj zapisnik, jer ako nista drugo, imam svedoke da nikako nisam mogao ni u to vreme a ni u pravo vreme udesa ja biti za volanom a po prostim zakonima fizike se udes nije mogao desiti na opisani nacin (udarila je zena zadnjim levim, zadnji desni kraj drugog vozila, a u zapisniku pise zadnjim desnim).

Ne bezim od toga da je kontakta bilo i da sam sa zenom napustio mesto desavanja, ali sve ostalo je netacno.

Naravno nemam "repove" iz proslosti, nisam prekrsajno ni krivicno gonjen... jesam platio par kazni za brzu voznju....

Pa ako imate koji savet... poziv je za utorak 10.07. sto ce reci prilicno mi je hitno
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Pa takva prica ti je i potrebna, sa konkretnim opisima, vremenima, svedocima, istim tim recima - bitnije je zdravlje + 2 sata cekanja + standardna upadica "znate i sami kakvi su taxisti generalno", tako da imas lepe sanse da se izvuces od napustanja lica mesta.

Za drugo, kriva je, jer se ona ukljucivala u saobracaj i trebala je da propusti sva vozila i tu je bezveze pozivati se na vreme, za to koji minut ili sat gore-dole ne znaci nista jer nema bitnih posledica.

Jos jedna stvar -nema veze sto si ti bez "dosijea" kada je ona vozila i ona je krivac.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DraxNS
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2006
      • 520
      • Bačka Palanka
      • Peugeot 307 SW

Originally posted by sri98
      Pa takva prica ti je i potrebna, sa konkretnim opisima, vremenima, svedocima, istim tim recima - bitnije je zdravlje + 2 sata cekanja + standardna upadica "znate i sami kakvi su taxisti generalno", tako da imas lepe sanse da se izvuces od napustanja lica mesta.
      odlicno!

Za drugo, kriva je, jer se ona ukljucivala u saobracaj i trebala je da propusti sva vozila i tu je bezveze pozivati se na vreme, za to koji minut ili sat gore-dole ne znaci nista jer nema bitnih posledica.
      Poziv na sud glasi na mene.. pise da sam ja vozio (iako naravno nisam) pa sam u tom kontekstu i postavio satnicu.
      Drugo, taksista se bukvalno u par sekundi zaustavio tacno iza nje, za vreme dok je pogledala levo, sagnula se, upalila auto, ubacila u rikverc i ukljucila migavac, te pogledala desno .... a taman je par sekundi pre toga "oterala" drugog lika koji ju je vec blokirao da izadje... pa se jednostavno nije nadala da se u tih par sekundi, koliko je potrebno da se urade vec navedene radnje, dosao novi pacijent koji ne gleda gde staje......

Jos jedna stvar -nema veze sto si ti bez "dosijea" kada je ona vozila i ona je krivac.
      I ona je bez "dosijea" a ima podosta godinica vozackog staza :-) ... nije sto je moja... ali stvarno dobro vozi (osim insistiranja na 3coj brzini po gradu... )

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Pa ako nisi vozio, a poziv glasi na tebe, dokazi da si u to vreme bio negde i neka onda oni nadju ko je vozio.
        Kazi lepo, otkud ja znam ko je, u kuci nas ima 7-8, svi su mogli da voze, a mozda je i taxista samo rekao da ga je moje vozilo udarilo jer mu je trebalo da popravi vrata na racun necijeg osiguranja, pa je prepisao ta blicu sa auta, kada je video tvoju zenu da je krenula na pijacu.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DraxNS
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2006
          • 520
          • Bačka Palanka
          • Peugeot 307 SW

ehhhh je*eno je to sto je u zapisniku uvedeno vreme 15:30 iako se udes dogodio oko 11-11:30. Cekali smo skoro do 13 (do kad radi doktorica kod koje smo prvo morali po uput...) stigli po uput i onda kod specijaliste.

Moje radno vreme je do 15 i prema tome sam realno mogao za 30 minuta doci kuci i sesti u kola.

Tako da obrni okreni... moram da uvucem zenu kao vozaca u pricu...

Comment

• DraxNS
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2006
            • 520
            • Bačka Palanka
            • Peugeot 307 SW

update:

Upravo sam ispricao sudiji za prekrsaje sta je bilo i ceo razgovor je sasvim OK prosao, ali me je zaintrigirao deo kad mi je rekla da u zapisniku pise da je OSL pokusao da stupi u kontakt sa mnom, ali da sam ja ODBIO da dam podatke o vozacu (ili sta vec).
            Naravno da me niko nije trazio, ni licno ni telefonom... tako da sam to i izjavio.

Nakon razgovora i uzimanja izjave sam pitao: sta dalje? Sudija rece da ni ona ne zna sta ce da uradi...

Poenta je da je steta realno mala (zanemarljiva) a zapisnik i zahtev za pokretanje postupka prilicno manjkavi... pa se u sustini nadam odbacivanju slucaja.

Sta kazu strucniji?

Comment

• Dren
              CBC Senator XXL
              • 24.08.2005
              • 1068
              • Sarajevo

Vjerovatno zavisi sta si priznao zvanicno...

Ona ce (sudinica) u svakom slucaju pokusati rijesiti slucaj sto prije, pa je moguce i da ga odbaci, ako zaista misli da su ga pisali "s koca i konopca"... Tu i tamo sam cuo za slucajeve da su se sudije cak znale izderati na policajce na suocenjima, kada bi ovi odvalili kakvu glupost, kao ljudi iz struke...

Druga je opcija da te (ili zenu...) rebne nekom najmanjom kaznom, ako ste priznali konkretno djelo... Nisam siguran da to smiju ignorisati...

U svakom slucaju, dobices rjesenje sa suda, gdje ce sve pisati, a ako ne budes zadovoljan razvojem, opet mozes pisati prigovor sudu... Sa novim detaljima, ili ukazivanjm na neke koji mozda nisu dovoljno apostrofirani...

Sretno...

Comment

Working...
              X