Razlike istih automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • forster
    CBC Senator
    • 24.04.2007
    • 244
    • Beograd

Razlike istih automobila

Podstaknut jednim komentarom, resih da cujem vase mislljenje.

pouzdano znam da se Peugeot 206 sa HDI motoro pravio u 3 varijante:
    1.4 L motor
    1.6 (90 Ks) L motor
    2.0 (90 ks) L motor

E sad u nemackoj nije bio u ponudi 1.6 L motor. A kod nas nije bilo motora 2.0.
    Jos nesto: Peugeot ima fabrike u tunisu, kao i sva francuska vozila.

Ono sto je jos interesantnije je da je WV Passat koji se proizvodi u Sarajevu znatno jevtiniji (mozda sam pogresno cuo, ali oko 7000- 10000 e) od nemackog Passata i nije ga moguce uvesti u ostatak EU, jer nema CO2 sertifikat. Ovo nije teorija zavere.
    1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.
    2. Danas je Petak. To je dan kada se Beogradjani vracaju kuci.
    3. Ima jedan grad, a pored je Beograd.

Peugeot 206 2.0 HDi
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

19 od 20 HDI motora u 206-icama i ostalim Peugeotima kod nas, 406, 307, itd. su upravo 2.0 HDI. Ima i jaca varijanta 110 KS.

Dakle kod nas je itekako bilo 2.0 HDI motora, i dalje ga ima. U Nemackoj se takodje prodaje i 1.6 HDI, kao i 1.4, 2.0, 2.2 i V6, mislim da je 3.0.

Koje je tvoje pitanje u stvari?
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• forster
      CBC Senator
      • 24.04.2007
      • 244
      • Beograd

Nisam uopste spomenuo 407 i 307.
      Inache u 207 nema 2.0 hdi motora (ni u nemackoj).
      Kazem kod nas nisi mogao da kupis nov 206 2.0 hdi.
      Postoje velike razlike u ponudi za Istocnu evropu i ostale EU zemlje.
      1. Ako vam izbezumljena supruga resi da izadje iz kola u voznji (uz pretnju razvodom), znajte da niste jedini, meni se to redovno desava.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Pa naravno, plasman proizvoda nije isti za sva trzhishta pa chak ni za sve geografske regione. Posebni kontingenti modela se namenski prave i isporuchuju za posebna trzhihsta. Uvek postoje delimichno "obogaljene" verzije modela koje su namenjene odredjenim trzhishtima, tamo gde je apsolutni imperativ shto nizha cena ponudjenog proizvoda u cilju pospeshivanja prodaje konkretnog modela. Na primer, za trzhishta van teritorije EU su i nakon 2000. godine isporuchivani modeli sa zastarelim (jeftinijim) Euro2 motorima, obzirom da za prodaju tih modela (motora) na trzhishtima van EU nije postojalo ogranichenje u pogledu Euro 3 emisije. Isto vazhi i za bezbednosne sisteme, modeli bez ijednog airbaga su (uglavnom u nizhim segmentima/klasama) proizvodjeni do skora (moguce da i danas ima primeraka) i prodavani na trzhishtima van EU gde je cena bila apsolutni imperativ, naushtrb ukupne cene proizvoda, a standardi, "javna svest", ali i zakonski propisi po pitanju bezbednosti nisu tako visoki kao na teritoriji drzhava EU chlanica. Dakle, nije nishta novo da se za trzhishta sa nizhom platezhnom moci isporuchuju modeli sa nizhim specifikacijama po pitanju opreme, a za one sa dubljim dzepom uvek postoji spisak dodatne opreme...
        http://www.bmw.tv

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Re: Razlike istih automobila

Originally posted by forster
          Ono sto je jos interesantnije je da je WV Passat koji se proizvodi u Sarajevu znatno jevtiniji (mozda sam pogresno cuo, ali oko 7000- 10000 e) od nemackog Passata i nije ga moguce uvesti u ostatak EU, jer nema CO2 sertifikat. Ovo nije teorija zavere.
          Malo pojasnjenje...

Passat, a i ostali koji se "prave" u SA su u stvari skuplji od Njemackih, jer se tamo rasklope mjenjac-motor-tockovi od karoserije, pa se transportuju ovamo, pa se ovdje opet "sklope"... Jeftiniji su utoliko sto se ne placa carina na njih jer su "domaci", pa se na osovu te ustede, "sklapaci" ugrade jos par % extra-profuta, a konacni proizvod za kupca je ipak malo jeftiniji...

Ne mislim da bi ikakav CO2 certifikat bio problem za izvoz, jer sve sto ta vozila imaju iz Njemacke, ide s njima... Pitanje je medjudrzavnih sporazuma sta se gdje moze priznati kao "domaca" proizvodnja, pa vjerovatno to pravi probleme u trgovini... A ako ces pod istim uslovima (bez CEFTA) uvoziti auto iz Njemacke u Srbiju, ili iz BiH u Srbiju, onaj Njemacki ce biti jeftiniji, jer imas samo 1x transportne troskove... E sada, kada bi se "guzonje sjele i dogovorile", mogli bi se npr. uvoziti Z10 u BiH, i npr. Fabia u Srbiju, samo sa PDV-om, pa bi ih se vise "pravilo", jer bi u konacnici cijena bila niza, zahvaljujuci ili CEFTI, ili bilateralnom sporazumu... Ali kako je to nekima "Visa-matematika", onda nista...

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Originally posted by forster
            Kazem kod nas nisi mogao da kupis nov 206 2.0 hdi.
            A ja tvrdim da to nije tacno.

Comment

• forster
              CBC Senator
              • 24.04.2007
              • 244
              • Beograd

Znate,
              Ja bih najvise voleo da to nije tacno.
              @206 Bez veze se ofiras
              Vodic za korisnike (Verano):
              [img=http://img523.imageshack.us/img523/6002/srpskiyk3.th.jpg]

Bedienungsanleitung ("Voduc za korisnike") Deutch:

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

Moje iskustvo iz Verana je katastrofalno.Znaci kada sam ja hteo da kupim Peugeot 206 ponudili su mi 206 1.1 u metalik boji,206 1.4 i 206 1.9 dizel bez air bega.Na moje pitanje kud se dedose ostali modeli ljubazni prodavac odgovara prodajemo samo vozila sa lagera bez mogucnosti narucivanja.Prvo
                sam hteo da pisem centrali u Francuskoj a onda sam rekao ma ko vas j..e necu da kupim auto kod vas i cao.

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Jedna renomirana distributerska kuca je imala slicnih problema, pa kupise 1.6 dizele, ali sa znatno vecim popustom nego da su kupovali druga vozila!!!!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

I ja bih voleo da mi neko objasni kako sam u Veranu kupio za firmu 206 2.0 HDI, koji se i dalje vozi - ako se taj auto kod nas nikad nije prodavao?

O cemu pricas?

Comment

• M-power
                      Moderator
                      • 10.01.2005
                      • 10060
                      • Bg; Banovo Brdo
                      • CorsaC, astra H,

Ma ko zna sta su ti uvalili...mozda vozis 1.4 a placas sve za 2.0
                      To date there has never been a faster car built for the public road and,
                      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Beeeeeee...

Comment

• forster
                          CBC Senator
                          • 24.04.2007
                          • 244
                          • Beograd

Koliko god se trudio nisam uspeo da pronadjem ni jedan podatak ni iz kataloga, ni iz licnih kontakata, o prodaji 206 2.0 Hdi kod nas . Cak ni vezija berlina, pa ni SW nisu imali 2.0 hdi. 2.0 Berlina je bila ali sa benzinskim motorom (koliko iz kataloga vidim). Biiippnem li ga, valjda Verano drugacije pise 2.0 hdi.

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

• alt+64
                            CBC Senator XXL
                            • 27.02.2006
                            • 571
                            • bgd

Comment

• forster
                              CBC Senator
                              • 24.04.2007
                              • 244
                              • Beograd

Ma ljudi nisam rekao da ne postoji (ja vozim jednog), nego da ga nije bilo u ponudi:
                              [img=http://img393.imageshack.us/img393/7451/srpskirm7.th.jpg]

Peugeot 206 2.0 HDi

Comment

Working...
                              X