Pitanje, bosanski auto u srbiji...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sn00py
    CBC Senator XXL
    • 15.08.2005
    • 851
    • Belgrado

Pitanje, bosanski auto u srbiji...

Elem treba drugar jedan da dodje do BG-a narednih dana, iz sarajeva vozi juga, ali ima 1.6 u njemu i obrusen mu je broj motora sa bloka.. Vodi se kao 1.1 u dozvoli..
    Sad pitanje, da li imaju nasi osnova da ga dr*aju zbog ovoga i koje su posledice?

BMS team
  • ĆOMI
    CBC Senator XXL
    • 31.08.2006
    • 1705
    • Braće Jerković,Vozd
    • Stilo JTD 16V

Naravno da imaju,a za posledicu moze biti cak i oduzimanje vozila nazalost...

Mada,ne verujem da ce bas neko da mu otvara haubu,tako da samo opusteno!
    OPEL CLUB SERBIA

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

kako mogu da mu oduzmu auto kad nije drzavljanin Srbije i ne vozi na srpskim tablama?

Comment

• ĆOMI
        CBC Senator XXL
        • 31.08.2006
        • 1705
        • Braće Jerković,Vozd
        • Stilo JTD 16V

Privremeno,ako utvrde da je auto nelegalan,pa dok ga provere,pa sto cuda...U Srbiji je sve moguce
        OPEL CLUB SERBIA

Comment

• CLD
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2005
          • 1225
          • Belgija - ranije Luna-Chico

jel u bosanskoj saobracajnoj pise broj motora, ako ne pise ne mogu nista.

Comment

• ĆOMI
            CBC Senator XXL
            • 31.08.2006
            • 1705
            • Braće Jerković,Vozd
            • Stilo JTD 16V

Da,da,da izvinjavam se,nisam se toga setio
            OPEL CLUB SERBIA

Comment

• zvrle
              CBC Senator XXL
              • 01.11.2005
              • 961
              • Beograd, Batajnica
              • Golf 4

Originally posted by ?OMI
              Mada,ne verujem da ce bas neko da mu otvara haubu,tako da samo opusteno!
              Meni su 2 puta trazili da otvorim haubu na granici ( na prelazu u mitrovici ako je bitno ). Otvorio, policajac pogledao broj motora i sasije, zatvorio, srecan put.
              “Scientists dream about doing great things. Engineers do them.”

Comment

• Kenno
                CBC Senator XXL
                • 21.08.2006
                • 460
                • Zenica, BiH

Originally posted by CLD
                jel u bosanskoj saobracajnoj pise broj motora, ako ne pise ne mogu nista.
                U nekima piše, u nekima ne
                U dozvoli postoji rubrika za broj motora.
                Ako je iz Sarajeva vjerovatno piše neki broj...

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Kako to u nekima pise u drugima ne?

Rubrika za broj motora postoji, i obavezna je za popunjavanje, naravno. Nemas dve vrste saobracajnih pa da jedna nema a druga ne...
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• sn00py
                    CBC Senator XXL
                    • 15.08.2005
                    • 851
                    • Belgrado

Pise broj motora u saobracajnoj naravno, ali kako sam shvatio za matore automobile niko ne gleda...
                    Elem ipak je odlucio da ne rizikuje, doci ce legalnim autom ...
                    Hvala vam moze lock..

BMS team

Comment

• Trivo
                      CBC Senator
                      • 02.06.2005
                      • 202
                      • Bosanski Novi/Novi Grad/Novi Beograd

E pa evo svjeze informacije za ove sto misle sa fals autima preko grane,naime u ponedeljak sam dosao iz BiH svojim autom regularnim,na granici sam bio oko jedan ujutro,sad ne znam da li je bila kakva akcija ili ne ali sve zivo su mi provjeravali,sve brojeve,dokumenta,sve otvore na tapacirunzima,znaci komplet.Cudno je to sto su radili i bosanci i vamo srbi.Prelaz je na raci.
                      Inace dosta putujem,najgori su mali prelazi sa slabim prometom,tu znaju cesto da vas dave sat i vise trazeci neku nepravilnost sa kolima,mene su davili dva sata na hrvatskoj ganici jer im se ucinilo da je jedan broj malo ukriv.Mislim..
                      Inace su svi kulturni,ja mu sve otvaram da mi nebi nesto polomio,kad vide da si predusretljiv obicno se brzo zavrsi.Mislim neka,to im je posao,neugodno jeste ali eto prosjek im je dva puta godisnje,barem kod mene.
                      VW 1200 1972god.
                      VW Golf 1.3 1988god.
                      FIAT Punto 1.9 JTD 2001god.

Comment

• Kenno
                        CBC Senator XXL
                        • 21.08.2006
                        • 460
                        • Zenica, BiH

Originally posted by 206
                        Kako to u nekima pise u drugima ne?
                        U pravu si, saobra?ajna dozvola je jedinstven dokument na cijeloj teritoriji BiH. Medjutim u podru?jima gdje su hrvati ve?ina, tj. nešto što se nekada zvalo Herceg Bosna jednostavno u predvi?enu rubriku ne upisuju ništa, stoji prazno, a auto se sasvim normalno vozi, registruje. Jedino prave probleme ako je izvršena konverzija dizel umjesto benzinca (i obrnuta), a da to nije evidentirano. Takva se auto regularno mogu registrovati u cijeloj BiH, jedino ne znam da li neko upisuje br. motora u slu?aju izdavanja nove, tj. promjene saobra?ajne dozvole. Li?no sam vidio desetak saobra?ajnih dozvola bez broja motora, i novija auta i starija....izvinjavam se za ot.

PS

Išao sam sa autom do Dubrovnika nedavno, na granicama su gledali samo li?ne dokumente i na ulazu u Hr carinik me pitao imate li zeleni karton, rekoh imam(nisam ga pokazao), dovidjenja i sretan put, nikakva naro?ita kontrola.

Comment

• 206
                          Admin od ispočetka :)
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Takav auto mogu da voze eventualno po hrvatskom delu Hercegovine i da prelazu u Hrvatsku posto ocigledno u tim krajevima ne vode preterano racuna o brojevima motora.

U ostatku BiH, konkretno za Istocni kraj gde zivim, to se gleda kao i na bilo koji drugi podatak u saobracajnoj. Svaka patrola bi ga iskljucila iz saobracaja u najmanju ruku, a pri prelasku granice se Srbijom bi verovatno ostao bez auta.

Broj motora je, i po Zakonu BiH i Srbije, obavezan podatak, mora da postoji u saobracajnoj, i kontrolise se. Auto bez broja motora ne moze da se registruje niti se prvobitno izdata registracija auta bez broja motora moze produziti bez ukucavanja brojeva i/ili vanrednog tehnickog pregleda, na kojem se utvrdjuje da li broj postoji ili ne. Ja konkretno nisam mogao da uvezem i registrujem nov auto, koji nema broj motora na uobicajenom i lako citljivom mestu. Mislili su da nemam broj, i nisu hteli da carine auto,prosta stvar - sve dok na tehnickom nisu nasli broj, onda moze.

Inace znam da u BiH dosta toga prolazi na pojedinim mestima, sto ne znaci da tako moze ili treba. Pola kriminalaca iz bivse SFRJ i na poternicama Interpola nosali BiH dokumenta izdata u Travniku, sasvim legalna, oprana u masini...
                          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Kenno
                            CBC Senator XXL
                            • 21.08.2006
                            • 460
                            • Zenica, BiH

O?igledno postoje razlike, ali koliko ja znam ljudi voze takva auto sasvim normalno, pa ?ak ih i registruju, a i nije samo to u Hercegovini, probaj na?i auto registrovano u Kiseljaku da ima upisan broj motora.(znam konkretno jedan slu?aj, momak kupio Prelude u Kiseljaku registrovao ga u Tuzli, sve legalno, bez broja motora). Premda mislim da je to nekakva težnja ka zapadu, ?ini mi se da u Hrvatskoj uopšte nema br.motora u saobra?ajnoj dozvoli, a i oni su to vjerovatno kopirali od Nijemaca ili koga ve?.
                            Postoji još tih razlika, kod mene u saobra?ajnoj u rubrici adresa piše samo "Zenica", kod nekoga piše ulica, ku?ni broj i grad.

Comment

• NemaN
                              CBC Senator XXL
                              • 29.11.2004
                              • 1560
                              • munze

nema u hr broj motora
                              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

Working...
                              X