Put u CG ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kanarinac
    CBC Senator XXL
    • 08.10.2004
    • 2870
    • BG,Weedikovac

Put u CG ...

E ovako zanima me sledece.Nameravam pochetkom avgusta da se uputim kolima na more, ali iskrsao mi ej problem.Devojka na koju se vodi auto vecheras putuje i vraca se kad i ja sa mora.E sad danas probao da uradim u agenciji kad oni meni u opshtinu (ja totalno zaboravio na to),a opshtina ne radi danas.
    Moje pitanje je sledece.jel mogu ja granicu da predjem uopshte tj hoce li me cimati to mi je najveca briga.Ovi saobracajci ako me zaustave i nije toiko strashno nego da mene ovi sa granice ne vrate...Aj pomagajte ne znam shta mi je chiniti!

I love my
  • Driver_GT
    CBC Senator XXL
    • 04.07.2007
    • 368
    • Beograd

I ja imam slican problem, pa bih postavio ovde temu.
    U ponedeljak treba da idem na more, ali sa sluzbenim autom. Da li mogu da odem samo sa putnim nalogom i naravno pecatom ffirme na tom nalogu?
    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Kanarinac
      CBC Senator XXL
      • 08.10.2004
      • 2870
      • BG,Weedikovac

Evo sad sam saznao da postoji mogucnost ovlashcenja na medjunarodnu vozachku dozvolu pa cu probati da sredim tako...
      Al svejedno ako josh neko ima savet neki...

I love my

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

1. Opstina Zvezdara radi i subotom, ali dok se ti razbudis, gotovo je radno vreme.

2. Nije ovlacsenje na medjunarodnu, vec ovlascenje za upravljanje tudjim vozilom u inistranstvu, pravac AMSS.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

Zvani?no je ovlaš?enje za koriš?enje vozila u inistranstvu nepohodno i može da se odmah dobije u svakoj bazi AMSS.Treba samo lk vlasnika i kopija saobra?ajne dozvole kao i nešto malo para.
          Na granici ?e vam, pod uslovom da vas uopšte kontrolišu, tražiti vašu lk i saobra?ajnu dozvolu, a najverovatnije vam ne?e praviti nikakve probleme, mada uvek može da se pojavi neko ko zateže!
          Sve ovo što pišem važi za CG policiju, naši vam ništa ne?e tražiti!
          Zna?i može i bez ovlaš?enja....mada samo u situacijama kada je do njega fizi?ki nemogu?e do?i!
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• RANK
            CBC Senator XXL
            • 28.02.2007
            • 1635
            • Beograd
            • FIAT MAREA WEEKEND 1

mali off, pitanje za tetka:
            zadnjih par zaustavljanja su mi trazili ovlascenje, koje ja ne nosim sa sobom. jesam li duzan da ga imam u autu ili ne?
            "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Driver_GT
              CBC Senator XXL
              • 04.07.2007
              • 368
              • Beograd

Evo korisnih informacija:

" PUTOVANJE AUTOMOBILOM U CRNU GORU

Mnogi automobilisti koji se pripremaju za put ka Crnoj Gori postavljaju pitanje da li im je za vozilo potrebna zelena karta osiguranja. Odgovor je - NIJE.

Dakle, za vozila registrovana u Srbiji kad prelaze u Crnu Goru nije obavezan zeleni karton. Režim prelaska, sada me?udržavne granice, isti je kao i kada se prelazilo iz jedne u drugu ?lanicu državne zajednice. Nije obavezna ni me?unarodna voza?ka dozvola za voza?a, kao ni ovlaš?enje za upravljanje tu?im vozilom u inostranstvu. Ako se vozi automobil ?ija saobra?ajna dozvola ne glasi na voza?a, dovoljno je ovlaš?enje koje policija može zatražiti i u Srbiji ? overeno u opštini ili u sudu.

Prema novom zakonu o bezbednosti saobra?aja na putevima koji je nedavno stupio na snagu u Crnoj Gori i koji se uveliko primenjuje, obavezno je voziti sa upaljenim svetlima tokom celog dana i zabranjeno je koriš?enje mobilnog telefona u vožnji."
              Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Originally posted by RANK
                mali off, pitanje za tetka:
                zadnjih par zaustavljanja su mi trazili ovlascenje, koje ja ne nosim sa sobom. jesam li duzan da ga imam u autu ili ne?
                Jeste da nisam tetak, ali ajde...
                Za auto s domacim tablicama i za tebe kao vlasnika domace vozacke:
                Ne treba ti nista osim tvoje vozacke, saobracajne za automobil i naravno da je sve na svom mestu.
                Ovlascenje ti treba samo za prenos i sl. Mozes ti i svaki dan da pozajmljujes auto od komsije ili da uzmes od tetke na mesec-dva, to policajca nije briga.
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Driver_GT
                  Prema novom zakonu o bezbednosti saobra?aja na putevima koji je nedavno stupio na snagu u Crnoj Gori i koji se uveliko primenjuje, obavezno je voziti sa upaljenim svetlima tokom celog dana
                  Jel' su i maglenke obavezne?
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• bojan
                    CBC Senator
                    • 29.08.2005
                    • 232
                    • novi beograd

upaljena svetla su bila obavezna jos prosle godine tako da u vezi toga nije nista novo...

Comment

• Kanarinac
                      CBC Senator XXL
                      • 08.10.2004
                      • 2870
                      • BG,Weedikovac

E sri da sam ja znao da na zvezdari radi
                      Otishao u AMSS izvukao ovlashcenje za upravljanje vozilom u inostranstvu koshta 1500 dinara.Eto josh samo da se sve sredi i pretrese na autu pa pravac more

I love my

Comment

• TETAK
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3034
                        • Čačak, Srbija

Samo ovlaš?enje za vožnju tudjeg automobila ne zna?i ništa posebno.Voza?i nisu dužni da ga poseduju i od njih to niko ne može da traži na uvid!Ovlaš?enje je od zna?aja, kao što re?e brat Prolupator, jedino u slu?aju prevoda vozila.
                        E, sad ako se vozilo koristi u nekom pravom inostranstvu ovlaš?enje o kome sam pisao je potrebno!
                        Bravo, bravo, Prolupatoru mom?e, imenujem te svojim zamenikom, sa svim ovlaš?enjima,pravima i obavezama koji taj status nosi!
                        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Kanarinac
                          CBC Senator XXL
                          • 08.10.2004
                          • 2870
                          • BG,Weedikovac

Hmm pa meni onda ovlashcenje nije bilo potrebno ni za CG?

I love my

Comment

• r1cer
                            CBC Senator XXL
                            • 22.01.2006
                            • 363
                            • Beograd

Skoro sam prešao granicu sa cg u automobilu koji je firmin, doduše vodi se na banku zbog lizinga i niko nije tražio nikakvo ovlašćenje(nisam ni imao).

Comment

• zola_
                              CBC Senator XXL
                              • 24.06.2006
                              • 319
                              • Novi Beograd

pa vodi se na lizing kucu ali pise valjda pozadi u napomeni ko je korisnik lizinga

Comment

Working...
                              X