Peugeot 307 1.6 16v - Kakva su vasa iskustva sa ovim motorom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dusanns
    CBC Veteran
    • 03.06.2007
    • 199
    • Novi Sad

Peugeot 307 1.6 16v - Kakva su vasa iskustva sa ovim motorom

Peugeot 307 1.6 16v - Kakva su vasa iskustva sa ovim motorom ?

Drugari mala pomoc! (gordi014 nadam se da ces se oglasiti)!
    Planiram da sjasem sa Fiat Stila pa da kupim navedeni Peugeot!
    Kakva su vasa iskustva sa ovim motorom ?
    Je l' skup taj veliki servis ... i uopste odrzavanje ?
    Kupujem polovnjaka 02/03 god. pa cisto neka iskustva.

http://www.renaultforumserbia.com/index.php
  • BRABUS
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2004
    • 2399
    • London

Kontam da je najbolje da sto se kvaliteta tice pitas ljude u Srbiji koji ga najvise koriste...tj. organe reda Pitas njih 10-ak, smanjis probleme za 20-30% (sluzbeni auto...) i imas neku sliku o trajnosti i kvalitetu.

Vozio sam samo dizelase i to 2.0 i 1.6HDI i mogu ti reci da jako dobro idu. 307 je udobniji od svih auta iz klase, osim C4 i ako nisi pobornik divljanja, uzivaces. Potrosnja je bila bas smesno niska.

Ali, postoji jedna stvar zbog koje nikad nebih kupio 307, a to je onaj A stub koji tako smanjuje preglednost ka napred, da je to cudo.

Comment

• gordi014
      Moderator
      • 02.10.2004
      • 1049
      • Valjevo, Srbija
      • PEUGEOT 206 XS 1.6

Auto ne ide nešto preterano brzo (mada je sve to relativan pojam, šta je za koga brzo ) ali ide sasvim pristojno. Bolje ide u 206-ici, ali je normalno 206-ica lakši auto.

Po fabri?kim podacima:

Verzija sa 5 vrata:

Motor: 1.6 16v 110ks Tip TU5JP4
      Maksimalna brzina: 190 km/h
      Ubrzanje: 11.7 sec.

Potrošnja u gradu: 9.5
      Potrošnja van grada: 5.8
      Potrošnja mešovito: 7.2

U realnoj ekploataciji, troši oko cca 10l po gradu, a po otvorenom putu 6,5-7l.
      Koliko znam, nije bilo do sada nikakvih problema baš sa motorom. ?uo sam da su neki imali problema sa bobinama (znale su crkavati, ah ta francuska elektronika ) Ali to je više karakteristi?no za motore 1.4 8v 75 ks. Znam da je nekima odlazila gas sajla ...
      Moja preporuka ako ga kupiš, redovno servisiraj i vozi, ulje menjaj svakih 10-15.000 km i to je to.

Comment

• gordi014
        Moderator
        • 02.10.2004
        • 1049
        • Valjevo, Srbija
        • PEUGEOT 206 XS 1.6

Tako?e, u razgovoru sa serviserima Pugova sam ?uo da osim "baljenja ulja" na dihtungu, nije bilo nekih ve?ih excesa sa tim motorom, a ni održavanje nije skupo, ulje+filter u ovlaš?enom oko 50-80 ?, a redovni servis do 100 ?...servis sa sve?icama i filterima, koji ide na 60 000 Km je oko 200 ?.
        Najbolje bi bilo da pitaš neke ljude koji rade u MUP-u, oni voze baš taj model 1.6 16v 110ks. Najbolje ?e ti oni preneti utiske iz "hard testa". Koliko se se?am, naš kolega TETAK sa foruma je imao nekih iskustava, pa ako bude stigao neka napiše koju re?, dobro ?e do?i

Comment

• gordi014
          Moderator
          • 02.10.2004
          • 1049
          • Valjevo, Srbija
          • PEUGEOT 206 XS 1.6

@dusanns Imaš li još kakvo konkretno pitanje !? =]

Comment

• gordi014
            Moderator
            • 02.10.2004
            • 1049
            • Valjevo, Srbija
            • PEUGEOT 206 XS 1.6

Evo ti deli? testa P307 sa teme: http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=351

Benzinci su pri?a za sebe. Motori su proverenog kvaliteta, relativno su ugla?eni i rado primaju gas. Onom najmanjem od 1.4 i 75 KS fali malo snage, ali voza?ima koji se zadovoljavaju sa ubrzanjem od 15,7 s do 100 km/h i maksimalnom brzinom od 167 km/h bi?e prihvatljivo rešenje. Pogotovo što je potrošnja samo 6,7 litara, dok je kod ja?eg modela od 109 KS 7,2 litara. Upravo je ta ja?a mašina naša preporuka, ako ste se ve? rešili da idete na bezolovni benzin. Do stotke vas povu?e za 11,6 s iako su mnoga merenja pokazala da mu je dovoljno i pola sekunde manje. Auto putem bez problema može krstariti brzinom od 190 km/h, i ima izuzetnu elasti?nost. Bi?emo fer i pohvali?emo iskreno ovaj agregat koji je trenutno najbolji u klasi, ?ak je za malu nijansu ispred onog u Corolli 1.6. U kombinaciji za odli?nim ogibljenjem, koje je izuzetno udobno, ?ak dobro upija neravnine i na našim putevima, ali je isto tako i dovoljno sigurno. U odnosu na konkurenciju nudi brže prolaze kroz oštre krivine, ?ak se može gotovo ravnopravno meriti sa Hondom Civic, novim Golfom V i Meganom II. Upravlja? je dovoljno precizan i direktan, ali i lagan kada manevrišete po gradu. Ima se utisak da se radi o ozbiljnom proizvodu, i da je kvalitet uznapredovao. Menja? ipak ne zaslužuje najviše ocene, ali je solidan, te umerenim voza?ima omogu?uje relativno brzu promenu stepena prenosa. Automobil nudi skoro sve kao i ve?i i sad ve? pomalo ostareli model 406 za manje novca. Iako priznajemo da je u ve?em-starom modelu izbor materijala bio kvalitetniji, i da je automobil bio gotovo potpuno imun na neravnine. Sve u svemu za ovaj novac poštena ponuda, a ako su vam japanski automobili iz nekog razloga mrski, onda ovaj Peugeot zaista spada u uži izbor, posebno ljubiteljima udobne vožnje.

Comment

• Wiz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3104
              • Nish

Meni se dopao zato sto nudi dosta vise mesta unutra,od recimo izvikane 407mice

Comment

• dusanns
                CBC Veteran
                • 03.06.2007
                • 199
                • Novi Sad

U sustini sam zadovoljan sa odgovorima, hvala,
                znam ja da to nije "mlaznjak" ali kontam da dobro ide.
                Razmisljao sam i o onom 2.0 HDI ali ne znam, velika mi kubikaza a malo konja (109)
                a kontam da je i odrzavanje skuplje????????

Comment

• dusanns
                  CBC Veteran
                  • 03.06.2007
                  • 199
                  • Novi Sad

EEE a ovo za pandure, _ebiga bas mi se nesto ne mili da ih pitam!@#$%&?

Comment

• CLD
                    CBC Senator XXL
                    • 08.02.2005
                    • 1225
                    • Belgija - ranije Luna-Chico

uradis mu cip tuning na 110 konja, e onda je vec druga prica; ima oko 136.

Comment

• dusanns
                      CBC Veteran
                      • 03.06.2007
                      • 199
                      • Novi Sad

"mejbi bejbi" deluje primamljivo ali ipak ne bih zbog toga voleo da visim kod majstora!

Comment

• BRABUS
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2004
                        • 2399
                        • London

Originally posted by dusanns
                        U sustini sam zadovoljan sa odgovorima, hvala,
                        znam ja da to nije "mlaznjak" ali kontam da dobro ide.
                        Razmisljao sam i o onom 2.0 HDI ali ne znam, velika mi kubikaza a malo konja (109)
                        a kontam da je i odrzavanje skuplje????????
                        Ja bih ti preporucio da pogledas 1.6 HDI, nema velike razlike u odnosu na 2.0, registracija i potrosnja su manje. Samo neznam tacno od kad su poceli da se ugradjuju u 307.

Comment

• dusanns
                          CBC Veteran
                          • 03.06.2007
                          • 199
                          • Novi Sad

BRABUS >> Znam to sam i ja odmah gledao, odlican je motor ali mislim da su poceli da se proizvode tek posle '04 ako ne i kasnije pa samim tim je i cifra pozamasna!!! Mislim znas o cemu pricam

Comment

• CLD
                            CBC Senator XXL
                            • 08.02.2005
                            • 1225
                            • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by dusanns
                            "mejbi bejbi" deluje primamljivo ali ipak ne bih zbog toga voleo da visim kod majstora!
                            Neces, vozio ga je moj burazer vise od godinu dana i napravio oko 60000km bez problema, samo menjanje ulja.

Comment

• dusanns
                              CBC Veteran
                              • 03.06.2007
                              • 199
                              • Novi Sad

Zvuci zanimljivo, koliko je platio chipovanje???

Comment

Working...
                              X