Išao u Hrvatsku (na more doduše), nisu mi ni nacionalnu voza?ku tražili, samo li?ne dokumente i pitanje "imate li zeleni karton". Zeleni karton je ionako ubjedljivo najvažniji dokument u inostranstvu, a francuski je ionako službeni diplomatski jezik....
Medjunarodna vozacka
Collapse
X
-
zezanje na granici
bezveze mi je da poklanjam pare ni za šta.
niko mi nikada nigde nije tražio medjunarodnu.
uostalom i u našoj piše na francuskom jeziku sve što treba da piše, i ima apsolutno sve podatke.
ne vidim ni po kom osnovu ima pravo neko na granici da traži pokazivanje voza?ke dozvole kada to nije uslov ulaska u zemlju vozilom, a grani?na policija se ni u jednoj zemlji ne bavi saobra?ajnom kontrolom.
ne traži se na granici ni saobra?ajna dozvola (na stranim , na srpskoj ponekad) ve? samo zeleni karton.
u krajnjem, na svim grani?nim prelazima je taj isti AMS šalter i isto košta 2.000 dinara i isto traje uzimanje para, pa ako baš neko insistira može i tu da se izvadi.
po meni, jedan od relikta komunizma ostao kod nas, jedan bezvredni papir na kome naši najviše insistiraju.
lova valjda, koji drugi interes...
ina?e u Evropi odavno se ne koristi ništa drugo osim nacionalne dozvole jer su sve zemlje medjuosbno priznale sva dokumenta.
isto tako ni zeleni karton se odavno ne koristi u Evropi, dovoljna je tablica kao garancija da je auto registrovan kod osiguravaju?e ku?e.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment