Medjunarodna vozacka

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kenno
    CBC Senator XXL
    • 21.08.2006
    • 460
    • Zenica, BiH

Išao u Hrvatsku (na more doduše), nisu mi ni nacionalnu voza?ku tražili, samo li?ne dokumente i pitanje "imate li zeleni karton". Zeleni karton je ionako ubjedljivo najvažniji dokument u inostranstvu, a francuski je ionako službeni diplomatski jezik....

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

zezanje na granici
      ja nemam medjunarodnu, i ne?u je ni vaditi.
      bezveze mi je da poklanjam pare ni za šta.
      niko mi nikada nigde nije tražio medjunarodnu.
      uostalom i u našoj piše na francuskom jeziku sve što treba da piše, i ima apsolutno sve podatke.

ne vidim ni po kom osnovu ima pravo neko na granici da traži pokazivanje voza?ke dozvole kada to nije uslov ulaska u zemlju vozilom, a grani?na policija se ni u jednoj zemlji ne bavi saobra?ajnom kontrolom.

ne traži se na granici ni saobra?ajna dozvola (na stranim , na srpskoj ponekad) ve? samo zeleni karton.

u krajnjem, na svim grani?nim prelazima je taj isti AMS šalter i isto košta 2.000 dinara i isto traje uzimanje para, pa ako baš neko insistira može i tu da se izvadi.

po meni, jedan od relikta komunizma ostao kod nas, jedan bezvredni papir na kome naši najviše insistiraju.
      lova valjda, koji drugi interes...

ina?e u Evropi odavno se ne koristi ništa drugo osim nacionalne dozvole jer su sve zemlje medjuosbno priznale sva dokumenta.
      isto tako ni zeleni karton se odavno ne koristi u Evropi, dovoljna je tablica kao garancija da je auto registrovan kod osiguravaju?e ku?e.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

Working...
      X