Renault laguna phase I

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolapanic
    CBC Senator XXL
    • 16.10.2005
    • 657
    • Petrovac

Renault laguna phase I

U delu o predstavljanju,predstavio sam auto koji trenutno vozim.Citajuci na mnogim sajtovima(i na ovom forumu) stekao sam utisak da laguna nije los auto ali da pravi probleme jer uvek neka sitnica zeza.Kod mene na autu nije bilo vecih problema,ali ja ne volim da bilo sta fali pa me sve sto malo odskace od pravilnog funkcionisanja,nervira.Zato sam i pitao u dosta tema o resavanju nekih problemcica.
    E sad,ajde jedno bas glupo pitanje:gde se kod lagune karavan sipa tecnost za prskanje zadnjeg stakla?
    2.da li neko ima knjizicu ili zna gde mogu da nabavim istu(po mogucnosti na nemackom jeziku) za lagunu?
    El.prekidac retrovizora nece ulevo da pomera.Da li je u ptanju kontakt ili moze da se pokvari nesto jer u svim ostalim pravcima se normalno pomeraju retrovizori?
    Kako koji problem budem imao,a i informaciju,postovacu ovde.
    Samo te slusam i pitam se dokle ces?
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: Renault laguna phase I

A jesi li siguran da uopste postoji druga posuda, tj. posebno za zadnje staklo?
    Kod mene barem ima samo jedna, ispod haube.

Comment

• nikolapanic
      CBC Senator XXL
      • 16.10.2005
      • 657
      • Petrovac

Pa mozda i nema ali dugo sam bas drzao ukljucenu prskalicu i cuje se motorcic ali nema nista pa nisam smeo vise da ne bi riknuo motorcic

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Ima samo jednu posudu. Nasao sam uputstvo i na nemackom je. Javi mi se PP da se dogovorimo kako da ti posaljem kopiju...
        https://t.me/pump_upp

Comment

• nikolapanic
          CBC Senator XXL
          • 16.10.2005
          • 657
          • Petrovac

Kazes djukic da ima jednu posudu.Nalio ja vodu i prskam napre i sve je super.Pocnem da prskam pozadi i cujem da motor radi napred ali niti prska na zadnje staklo niti se smanjuje teecnost u posudi.Znaci da voda uopste ne izlazi kada prskam zadnje staklo.E sad,da li postoji poseban motorcica za zadnje staklo?Video sam jedan od koga polaze dva creva i pretpostavljam da su oba za prednje staklo ali nikako ne mogu da vidim odakle ide za zadnje staklo.

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Postoje 2 motorcica moracu da pogledam na mojoj kako to ide...

Comment

• nikolapanic
              CBC Senator XXL
              • 16.10.2005
              • 657
              • Petrovac

Ajde malo da pricam sta sam uradio do sada na autu i sta treba da uradim.Zamenjena solja amortizera.Treba da zamenim silent blokove na sankama da ne bi lupalo vise.Rele za brisace hoce da zalepi ponekad i onda nece da se iskljuce(na pojedinacnom radu).Servisiran alternator i ujedno zamenjen kais i spaner kanalnog kaisa.Danas mi vrisne anlaser pa je sad kod majstora na servisiranju.Posvim ovim boljkama,cini se da je auto presao bar 100000km vise nego sto je navedeno.Da li ce se desiti jos nesto(nadam se da nece) videcemo.

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Ja s mojom (zeninom) imam srece do sada. Auto ima stvarnih 113.000km na satu sada. Kilometraza je ta jer znam auto od prvog dana tj. od kada je bio nov. Svi problemi koje ti nabrajas siguran su indikator da je presao dosta vise km. Pre svega mislim na anlaser i alternator. Meni je naprimer stradala pumpa za vodu i to zato sto je auto skoro 3 godine stajao u mestu...
                Sto se tice trapa za sada samo treba da zamenim krajeve spona i to je pasiji posao. Sve ostalo funkcionise OK.
                Danas sam proverio kasetofon i stvarno je blaumpukt. Ima komande na volanu tj. pored volana. Koristim ga uz kasetu i zadovoljan sam.

P.S. Knjizicu sam iskopirao samo jos da ti je posaljem, ali Marko mi neda mira (9 meseci star pa navalio da hoda). Ovih dana sigurno saljem....

Comment

• nikolapanic
                  CBC Senator XXL
                  • 16.10.2005
                  • 657
                  • Petrovac

Pa i ja pretpostavljam da ima vecu kilometrazu mada motor za sada radi i vuce dosta korektno(i ne trosi ulje),suv je mada sa zadnje donje strane mislim da malo vlazi dihtung na karteru.Da li je motor radjen ili ne,ne znam(moguce da je bio otvaran,ko zna).Sad sam uleteo u to pa sta da se radi.Jebi ga,kupicu drugi motor koji je preso manje kilometara i ubaciti u ovaj auto ako bas dotle dodje.Sasija mu je zdrava i to deluje korektno.

P.S.Moja Lena sutra puni 10 meseci.Pozdrav

Comment

• nikolapanic
                    CBC Senator XXL
                    • 16.10.2005
                    • 657
                    • Petrovac

Evo ako neko moze da mi da koristan savet kako da najbolje resim jedan nazovi problem.Tapaciri u laguni su presvuceni kao nekim skajem pri vrhu.Od sunca vremenom hoce da se desi da se taj skaj odlepi od podloge(kao pur pena,stiropor) i onda bude jako ruzno.Kod mene se to jos nije pocelo desavati ali bih hteo da to i preveniram na neki nacin-da uvucem neko parce gume ili nekog materijala ili ...Ajde pomozite sta bi bilo najbolje i sta moze da se stavi ili uglavi na takvo mesto(ne bi smetalo otvaranju prozora cisto da se zna)

Comment

Working...
                    X