TRACH ILI ISTINA...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dandy
    CBC Senator XXL
    • 09.12.2005
    • 513
    • Bijeljina-Beograd Medakovic

Jesam stvarno pobornik postovanja propisa, mada i meni se desi da ih po nekad ne postujem, ali to je pitanje brzine,,,,

Sto se tice kamera, imao sam jednog koji je sluzio vojsku kod mene, SRO, bio je neki sacjetnik ili tako nesto za postavljanje tih kamera po bgd,,,,i rece mi da je prije dvije godine bilo postavljeno oko 280 kamera svuda po gradu, na raskrsnicama i tamo gdje se obicno rekoracuje brzina,,,
    Poenta je i to je potvrdjeno, stigla kolegi kaznica, uplatnica, i dvije slike, jedna cijelo auto, sa parametrima koliko je isao, koja daljina od kamere, temperatura, i ****mliga sta jos i jos jedna slikica sa zoomom tablice....
    kao sto rekoh, oni te snime i posalju na kucnu adresu,,,,...

A sto se tice pandura sa fotoaparatima ima oh po cijelom gradu, samo slikaju.....]

A za pjesake,,,uvijek stajem kada vidim da ih ima, i kada je pjesacki prelaz,,,ali kada vidim dvije bakice kako sa cegerima se srele na sred ulice i zapocele pricicu koje umro, ko se ozenio, kako joj je unuka nasla doktora i udala se, i slicno, ma pogazio bi bih samo tako....
    Pjesaci su u globalu zlo na putu jer je zakon milostiv prema njima, ,,,pa majku mu kao sto rece neko ranije, ja idem 50-60 i on izlijece ispred na 10 metara, i nema sanse da razmisli da se zaustavi....kao lakse je meni trositi diskove i plocice nego njeemu da stane i saceka 3-4 sec....ali ti zakoni.....
    I u samom beogradu je to ocejno rijeseno, sto jednostavno ne naprave one pasarele, one kao nadvoznjake metalne, koje nisu skupe, a rijesile bi u mnogome problem zakrcenja,,,,jer je to u vecini slucajeva pravi uzrok,,,,zeleno na semaforu ti skreces, ali vec su pjesaci pohrlili jer je i njima zeleno, i onda stanes, ovi iza trube jebu sve po spisku i sl, i na kraju prodje jedan ili dva auta raskrsnicu i opet sve iz pocetka,,,,,,

Nego kad smo vec kod prekrsaja, jeste off, ali sta ja da radim sa jedno 30tak onih kazni za parkiranje, svaki dan mi kace po gradu, ma ima ih preko 30,
    bosanske table, pa mi ne pada na pamet da platim, a ovako mi interesantno da ih skupljem,,,,jel to moze da se unovci negdje

Comment

• stefanves
      CBC Senator XXL
      • 10.12.2006
      • 1351
      • BG

Originally posted by zola_
      da li si hteo da kazes da je prednjim delom automobila zauzeo pola sirine prostora zamisljene putanje kretanja pesaka?
      To sam hteo reci.Nesto sam sav sjeban ovih dana pa ne znam sta radim, sta pisem...!
      Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
      Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Wiz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3104
        • Nish

Originally posted by rajmax63
        tvoje je da stanes ispred pesackog prelaza kada vidis pesaka da je zakoracio.
        sve ostalo je prekrsaj i ne treba nikakva geometrija
        to da ali po toj logici neke pesacke nikada nebi ni presli =]

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

najgori je bezobrazluk pesak kada pocne da prelazi van pesackog, a jos pandur na 50 metara od njega, a ti se ubijes koceci! I da ga ubijes, jos bi ti odgovarao za to...

Nego, te kamere su odlicna stvar... Malo ce ljudima uterati strah... Ali jos uvek vecina tih kamera ne radi u komercijalne svrhe!!!
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• DejanV
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2005
            • 682
            • Beograd

Te kamere imaju smisla, kao uostalom i ceo zakon, samo ako se koriste ravnopravno i za vozace i za pesake.

Hajde recite, ko uopste zaustavlja pesake koji i pored dva podzemna prolaza, pretrcavaju preko Terazija? I svugde drugde, i ne okrenu se, samo pocnu da prelaze, i to ukoso, da duze traje i vise boli. Posebno mladji zenski svet.

A u zakonu pise vec 15+ godina da se i pesak moze kazniti za takve saobracajne prekrsaje. I? Nista, jos jedno mrtvo slovo na papiru.

Licno mislim da je to uradjeno zbog dodatnih prihoda od kazni, kod nas se sve radi samo zbog para, mada da ne gresim dusu, sigurno ima i onih koji stvarno zele vecu bezbednost saobracaja.

A da ima "kolega vozaca" koji voze kao zivotinje, stvarno ih ima. Samo, uz njih ide i mali problemcic, svi sede u nekim vozilima od 50K+ eura, svi imaju zatamnjena stakla i ni jednog od njih panduri ne kazne i kada se zeznu da ih uopste zaustave.

SUV ima fabricki ili after-market ugradjenu prednost.
            Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

Originally posted by stefanves
              ...stao je pesaku ali je bio bukvalno na sredini pesaka.
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Car
                CBC Senator XXL
                • 07.07.2005
                • 900
                • Beograd

Najgore je kad je nekakvo nevreme, tek onda niko ne pusta pesake vec oni moraju da stoje i pustaju auta da prodju.

Comment

• Rubi
                  CBC Senator XXL
                  • 06.05.2005
                  • 519
                  • Beograd

Pise policija kazne i pesacima, kad dobiju instrukciju da 'pritisnu' pesake... Pre par godina su tako povampirili, pa je pola moje grupe s faksa 'fasovalo' kazne... Jedino sto je ovde sa policijom 'svako cudo za 3 dana' - ako tog dana imaju nekakvu akciju lova na odredjenu ciljnu grupu, mozes da radis sta hoces (diskretno, ne da im time vredjas autoritet) i sva je sansa da te nece dirati.
                  Ja vrlo revnosno stajem pesacima koji se klackaju na ivici pesackog, i moram priznati da su vrlo nepoverljivi. Kad vide da im je neko stao, kao da misle da je neka skrivena kamera, i da cu ja da legnem na gas cim se oni nameste pod auto... Trebalo bi uvesti neku zonu (5m od pesackog?) u kojoj pesaci ne smeju da se zadrzavaju, ako nemaju nameru da prelaze ulicu (al' ce ovde da se jave plodne ideje za 'drustvo totalne kontrole')
                  (\__/)
                  (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                  (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• BRABUS
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2004
                    • 2399
                    • London

Pa i treba za to da kaznjavaju cesce. Koliko je iskrivljena slika kod nas sto se toga tice, vidi se najbolje kad nas covek ode u neku zemlju gde se prava pesaka postuju. Secam se kako sam se u pocetku cudio cudom kad mi neko stane na pesackom....prosto se plasis da zakoracis, mislis da je namestaljka pa hoce da te pregazi A ja nisam izuzetak...

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Ukoliko se ne varam (ispravice me saobracajci) pesak je obavezan da predje na pesacki ukoliko je od njega udaljen min 50m (mozda i vise?). x puta su mi ispred nosa prelazili tik pored pesackog jer ih mrzi da se naciljaju na zebru. Cak i kad imaju one zastitne ograde (pored vrtica, skola) mrcine preskoce ogradu i naskacu na put ili idu s kraja ograde...
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• milan_g1
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2007
                        • 863
                        • Karaburma

A najvise mrzim one sto prelaze put po dijagonali...
                        Inace postujem pesake, i gledam da cak i ne idem blizu njih kad se mimoilazimo, da idem sto dalje od njih... Da ih ne isprskam kad nagazim u baru...

A kada sam ja pesak prelazim na pesackom bas odlucno, bas da vidim da nece da mi stane... Ali samo na pesackom, kada ga nema ni ne pokusavam da se guram, ko zna kakva je ****** za volanom...

Sto se tice kamera to odavno postoji, i ne samo u Beogradu, najnormalnija stvar u gradskoj infrastrukturi
                        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

Working...
                        X