Mercedes-Benz W123CE Coupe

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

Mercedes-Benz W123CE Coupe

Razlike su samo te vidljive i tu pocinju problemi. Svi ti dijelovi koji ne odgowaraju sa W123 su mnogo skuplji i teze dostupni.
    Prijatelj ima taj motor u svom W123. Na plinu se ponasa OK samo moras malo vise da pazis na stanje motora (ali kako se koristi LPG vjerovatno znas).
    Sto se tice cijene - ebat ga, realna je, iako u SRB niko toliko ne bi dao za njega. (Mercedesi Coupe su uvijek bili i ostali daleko skuplji od "obicnih" modela - kako u kupovini tako i u odrzavanju.)
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Ja bih kod tog auta prvo gledao limariju,vrata su kriticna tacka pa na to obrati paznju.
    Motor je kvalitetan ali koliko se secam on ima cetvorogrli karburator i on moze da bude problem,naravno na menjac obrati paznju da netrza ,da prebacuje na vreme i da neglavi/npr. iz d-moda kada stanes nece da udje u n i r/.Sto se cene tice to je to, mozda uz cenkanje i spustis nesto.Imas dve varijante tih motora od 70 I 90kw

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • AGP / W126

Karburator je jednogrli Stromberg - cetverogrli su samo na M110 motoru

EDIT
      Sad sam pricao sa kolegom. U pitanju je motor M115 - veoma jednostavan i izdrzljiv. Potrosnja je oko 15/100 LPG a ubrzanje bi trebalo da bude oko 14s.
      Kod mjenjaca obrati paznju da li negdje curi i da ne trza pri promjenama brzine. Aha, mjenjac je sa 3 brzine

Comment

• Dren
        CBC Senator XXL
        • 24.08.2005
        • 1068
        • Sarajevo

Da, obrati paznju da mjenjac ne ispada iz "prve", meni se to na jednom drugom "trobrzincu" desavalo kod naglijeg dodavanja gasa iz mjesta... Kada se lagano krene u "kotrljanje", i polako dodaje do nekih 10-15 km/h i nakon toga sve je bilo OK, ali kada se npr. dodavalo naglije, da se recimo "uvalis" u guzvi, gasio se...

Comment

• Driver_GT
          CBC Senator XXL
          • 04.07.2007
          • 368
          • Beograd

A samo jedno kratko pitanje, ne bi da kvarim, ali zar nije mnogo dati za "ciganski san" star skoro 30 godina 3000e? Znaci sasvim dobronamerno pitanje
          Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Hermes
            CBC Senator XXL
            • 14.02.2006
            • 1306
            • https://t.me/pump_upp
            • bemve

Mozda je i dobronamerno, ali ocigledno ne znas o kom se modelu radi.
            https://t.me/pump_upp

Comment

• mirdza
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2005
              • 2437
              • AGP / W126

Cijene u EU auta u dobrom stanju:

W123C > 3000-6000euro
              W124C > 4000-9000euro
              W126C > 5000-15000euro

SRB nije nikakav reper za cijene ovih auta

Comment

Driver jer si ti ciganin ili rom ako ti je draze, pa znas sta je jednom ciganinu u snovima?Znaci sasvim dobronamerno pitanje

Comment

• Driver_GT
                  CBC Senator XXL
                  • 04.07.2007
                  • 368
                  • Beograd

Ne, nisam ciganan, znam dobro o kom modelu se radi, al isto tako znam da za toliko pare ipak moze da se kupi 20 godina mladji auto..al evo vi zagrizeni mercedesovci..moraju ovakve reakcije da budu.. to je sindrom isto kao i golfovci..nista lose nisam mislio, samo sam piitao
                  Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• mirdza
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2005
                    • 2437
                    • AGP / W126

Ne vadjajte se nego > KLIK
                    A sto se tice auta 20 godina mladjeg za iste pare - ovaj ce da ga nadzivi

Comment

Mirdzo upravu si M110 je motor 2.8 i on ima cetvorogrli karbon ,malo je tih modela kod nas ali to su definitivno motori koji su extremno kvalitetni i traju

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

Meni se svidja taj auto komsija sa britanskim pasosom hteo da kupi jednog za 3soma u nemackoj 82god ocuvan ko nov

Comment

• Djux
                          CBC Veteran
                          • 10.08.2007
                          • 133
                          • Zemun

Originally posted by Driver_GT
                          A samo jedno kratko pitanje, ne bi da kvarim, ali zar nije mnogo dati za "ciganski san" star skoro 30 godina 3000e? Znaci sasvim dobronamerno pitanje
                          Polako mi postaje muka od izraza: ,,ciganski san,,
                          Ako covek trazi 3000 verujem da je u dobrom stanju, mada sve treba detaljno pregledati. Vecina delova sa W123 pasuje, problem je samo to sto su 123-ke benzinci kod nas prilicno retke.

Comment

• BRABUS
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2004
                            • 2399
                            • London

Originally posted by Driver_GT
                            Prvo, sve je to individualno, koliko je nesto za nekoga vredno.

Drugo, perspektiva iz koje ti kao vlasnik Audija A6 TDI gledas (hocu da imam veliki i skup auto, a da se vozim dzabe) je dosta drugacija od nekog ko gleda da kupi youngtimer. Kad kupujes takav auto, nisi vodjen ekonomskom logikom, a narocito nisi vodjen time sta ce reci okolina, jer te zabole ona stvar...taj auto za tebe ima veliku emocionalnu vrednost, dok je za nekog "ciganska sreca" ili "gastarbajterski san".

Ako si vec zapeo za vrednost....taj auto ce za 10 godina da vredi vise nego tvoj sadasnji Audi, kakvih ima kao gova*a i kakvi nikada nece imati status kao ovaj 123.

Comment

• Driver_GT
                              CBC Senator XXL
                              • 04.07.2007
                              • 368
                              • Beograd

Sad se nasli svi mercedes fanovi pa ajmo rush na mene jednog "vagovca"...
                              REKAO SAM DOBRONAMERNO! Znaci poenta je bila, zasto dati 3000e za 30 godina star auto? Ako je kolekcionar i ako mu se bas taj model toliko svidja, onda ok, ali su svakom drugom slucaju (pogotovo ona logika: "mecka je zakon") je besmisleno dati toliko para, kad moze da se uzme recimo audi80, audi100,honda accord i jos mali milion automobila
                              A to je tacno da imam veliki, luksuzan auto koji malo trosi, i to mi savrseno odgovara. A ti slobodno pre uzmi w123 nego a6, a ta logika meni ipak nije normalna..
                              Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

Working...
                              X