Mazda 323f BA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zare15
    CBC Član
    • 09.12.2006
    • 84
    • Beograd

Mazda 323f BA

E,drugari ovako.Imam 323f BA '97g,vec nekih 10-ak meseci,i do sada nisam imao posebnih problema.Nije ni ovaj nesto extra ozbiljan,ali mi je potrebna Vasa pomoc.Posto Vas ima dosta iz Bg-a,a ja sam u unutrasnjosti gde nema nikakav izbor Mazda servisa i prodavnica.Pronasao sam ovde kod mene jednog dosta dobrog i pre svega postenog majstora koji mi usput i narucuje potrebne delove(i to po ceni jeftinijoj nego sto ih ja nadjem na netu).E sada,to su sve bili delovi od firme iz Bg-a koja distribuira Nipparts delove,ali ovaj sto meni sada treba,nemaju.U zadnjih par dana sam cuo neko lupkanje napred prilikom svakog prelaska preko neravne povrsine,svake pa cak i male rupe,i kako se meni cini cuje se od oba tocka.Kada smo auto podigli i komplet pregledali sve je OK,i jedino moguce resenje je da se lupkanje cuje zbog toga sto su olabavile GUMICE PREDNJE BALANS STANGLE ili kako sam video u AutoDati pise SILENT STABILIZATORA.Kako mi majstor taj deo ne moze nabaviti,jedino resenje mi je da Vas molim za pomoc jer ovde zaista nemam kome da se obratim.Hvala unapred.
  • Gatti.Gatozza
    CBC Senator XXL
    • 26.09.2006
    • 411
    • Zemun
    • Lybra 1.9 / XJ600S

Zdravo Zare!!!
    Ne znam kako sad mogu da ti pomognem, osim da te pošaljem na stranu sa adresama radnji i servisa za japanska vozila.

Nadam se da ?eš uskoro predstaviti auto u rubrici "naše mazde".
    MAZDA

Comment

• JNC
      CBC Senator XXL
      • 19.12.2006
      • 1332
      • Beograd

Zare evo Gatti ti je stavio link ka telefonima, zovi i vidi gde ima u BG, i ja cu otici da ti uzmem i posaljem nekako, kako se dogovorimo, nije nikakav problem.

Comment

• zare15
        CBC Član
        • 09.12.2006
        • 84
        • Beograd

Hvala Vam.Posto je vikend,nazvacu u ponedeljak sve te radnje pa cu uspeti valjda nesto.Poludeh vise od ovog lupkanja.

Comment

• JNC
          CBC Senator XXL
          • 19.12.2006
          • 1332
          • Beograd

Nema na cemu, ima ovde na forumu ljudi koji imaju isti auto, a koji sigurno znaju bolje sta i kako, do ponedeljka ce se vec javiti, pa cemo videti gde ima, a ti svakako zovi pa ce da orzanizujemo dostavu to bar nije problem.

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Videh PM, ali vidim da su ti i odgovorili.
            Nadam se da ces uspeti da nadjes potrebne delove, pocni od Aleksandra prvo, a u Profil-u ce sigurno moci da ti izadju u susret, samo je pitanje po kojoj ceni.

Comment

• sekula
              CBC Član
              • 03.07.2007
              • 67
              • Beograd

Zare, pre nego što se zaletiš da kupiš deo proveri da li je to pravi uzrok lupanja.

Evo i razloga, gumice prednje balans štangle apsolutno mogu da se ustanove kao kvar kad podigneš auto na dizalicu, a ti kažeš da je sve bilo OK. Ako treba proveri još jednom, taj luft na gumicama koji se vremenom pojavi, a pravi lupkanje, se lako uo?ava tako što prodrmaš jako balansštanglu rukom. Ako je to OK (?vrsto je povezano i nimalo se ne mrda), imaš pogrešnu dijagnozu - traži dalje.
              Automobili ubrzavaju do 100 km/h za manje od 10 s. Sve ostalo su prevozna sredstva.

Comment

• zare15
                CBC Član
                • 09.12.2006
                • 84
                • Beograd

Auto je bio podignut,i sve sto moze to da uzrokuje je provereno i sve je u najboljem stanju,osim te dve gumice.Nisam mrdao nesto preterano jako ali je jako uocljivo da imaju lufta.Bilo je dovoljno samo malo pomeriti balans stanglu,da bi se ona "pomerala" u tim gumicama. p.s. A da,nasao sam te gumice jedino u Mazda Profilu a cena je 870din. po gumici.Jos da vidim sta je ovaj moj majstor uradio preko njegovih kanala pa cu mozda zamoliti nekog od Vas da ako je u blizini te radnje mi to kupi.Hvala i pozdrav.

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Mislim da mogu ovi iz Profila da ti posalju PostExpress-om ili nekom slicnom kurirskom sluzbom.
                  Ako nisu u mogucnosti tako da ti posalju, javi, pa cemo nesto smisliti

Comment

• sekula
                    CBC Član
                    • 03.07.2007
                    • 67
                    • Beograd

OK, sada ve? opis ima smisla. Kako si prvo napisao ispalo je da je i to u redu a želiš da menjaš.

Kako god, sad kad si locirao šta je izaberi gde kupuješ, pa ?emo ti nekako doturiti (ili prodavnica direktno što re?e Vo?ko).

Ina?e ja bih na tvom mestu proverio i cene neoriginalnih delova, obzirom da o?ekujem dobru razliku u ceni a nije neki naro?ito važan deo.
                    Ja radim na 500m od Profila pa ako baš ho?eš kod njih a oni ne šalju poštom javi se.

Ina?e zovni još i japan X i M power (ova dvojica su i ?lanovi foruma, potraži malo, možda dobiješ i popusti?), Formu, ToPart, Casu (sve kontakte imaš u oglasima www.halooglasi.co.yu) a bogami i ovde po forumu.
                    Automobili ubrzavaju do 100 km/h za manje od 10 s. Sve ostalo su prevozna sredstva.

Comment

• zare15
                      CBC Član
                      • 09.12.2006
                      • 84
                      • Beograd

Juce sam pozvao jednog drugara iz Bg-a koji mi je kupio to u Mazda Profilu i danas mi salje,pa se nadam da cu ukoliko sutra utvrditi da li je to razlog lupkanja.Pozdrav svima i hvala na pomoci.

Comment

• 323f
                        CBC Član
                        • 11.08.2006
                        • 53

323f

Pa vidi, ako nisu te gumice, onda su najverovatnije sponice...
                        Ja sam imao takav problem!

Comment

• zare15
                          CBC Član
                          • 09.12.2006
                          • 84
                          • Beograd

E,ovako...ranije nisam mogao da se javim,ali evo cinim to sada.Kupio sam gumice po ceni od 868 d. po komadu u Profilu.Majstor je odusevljen cinjenicom da su original Mazda i cenom posto smo na drugim mestima nasli za otprilike 200-300 d. visim.Covek je udarnicki radio punih cetiri sata jer je jako nepristupacno doci do njih,ali na kraju je uspeo,na moje veliko zadovoljstvo,jer se lupnjava vise ne cuje(samo da ne ureknem!!!).E sada ono sto mi je najsladje...ruke mog majstora(nemoj da pomislite da sam "moderan" pa mi je to najsladje).Covek se lomio nekoliko sati za 800 din.!!! Ne znam kakva je situacija u Bg-u sto se tice naplate ovakvih usluga,ali bi voleo da mi kazete orijentacionu cifru da znam da li ovog mog da ljubim u ...(opet ja,sada vec sam sebi licim na gay-a!)!? Naravno,hvala svima koji su mi pomogli i dali korisne informacije i kontakte.Cujemo se.Pozdrav.

Comment

• gille
                            CBC Senator XXL
                            • 24.09.2006
                            • 593
                            • Belgrado

Ako zna da radi drži se njega. U BG je šišanje najstrašnije.

Comment

• JNC
                              CBC Senator XXL
                              • 19.12.2006
                              • 1332
                              • Beograd

Idi ti do njega i casti coveka pivom, za par sati rada to je nista.

Comment

Working...
                              X