Originally posted by BRABUS
Auto Bild: Izvestaj o kvalitetu 2007.
Collapse
X
-
Pre svega želim da se ogradim i da kažem da već dugo vremena ne pokušavam da bilo kome namećem "ovo je dobar, a ono loš auto"...
Brabus, ja se sa tobom slažem u mnogome, ali nisu mi sve kockice na broju.
Pre svega, koji ti auto voziš u Evropi, ovo pitam čisto konverzacije radi.
Više me interesuje je kako tebe neki auto privuče, da pomisliš da je on "boli glava".
Kažeš "teška ekonomska situacija u Srbiji", pa znaš kako, UK i Nemačka imaju bolju ekonomsku situaciju, pa nisam siguran da baš svako može da kupi RS4, M3, 911, pogotovo ne studenti (kao što smo neman, honda, timoti, ja...)... Štaviše, čini mi se da jako mali broj ljudi može da kupi te automobile (koji su za mene vrhunski), bez obzira što je ekon situacija bolja nego kod nas.
Svaka čast tim automobilima na svemu, ali hajde da pričamo o realnom svetu, onome u kojem mi živimo. Po tebi je greh hteti više za manje para?
Kažeš Honda nema imidž. Ne zna da li će mi neko verovati, mene bi bilo sramota da vozim Lambo ili Ferrari, pre bi vozio Reno Clio. Stvari su relativne, moraš to da shvatiš. Ne znam kako da ti objasnim, različiti ljudi različito vide stvari, ja tebe 200% razumem, ali ti misliš da je ono što vozimo posledica naše ekonomske situacije i što "nešto ne znamo".
Comment
-
-
Cek, cek Bane?, mnogo si daleko otisao, i vidim da si mnoge stvari recene s moje strane dosta slobodno protumacio. Pa da ti objasnim...
Pre svega, koji ti auto voziš u Evropi, ovo pitam ?isto konverzacije radi.
Naravno da i ja kao i svi ovde imam afinitete prema nekom brendu (Mercedes), ali daleko od toga da ubedjujem ljude da je najbolji.
Više me interesuje je kako tebe neki auto privu?e, da pomisliš da je on "boli glava".Naravno, sve vreme sam imao u glavi racionalnu komponentu (cak i kod Alfe to postoji), a to je da je 30% jeftinija, u dobrom stanju i da troskovi redovnog odrzavanja nisu skuplji nego za ostale. Jednostavno, kockice su se sklopile i tako je pala odluka.
Ili recimo, u poslednjih godinu dana sam dosta vozio novi A4 i BMW E90 i povremeno C-klasu. Iako ne mogu da nadjem ni jedan stvarni razlog zasto je jedan bolji od drugog (pruzaju skoro isto tehnicki), nekako se najbolje osecam kad sam u C-klasi...jednostavno mi cela koncepcija auta vise odgovara.
Tako ce da bude i kad budem kupovao sledeci auto. Naravno, ako mi finansijska situacija bude dozvolila, dozvolicu sebi da mi na izbor utice i afinitet prema brendu (MB), koji do sada zbog nedostatka finansija nije dosao do izrazaja. Ako ne bude bilo prostora za to, izabracu auto za koji kad mi se sklope kockice budem rekao "to je to". Sve to pod uslovom da mogu da biram...ako mi uslovi ne dozvoljavaju, kupicu Jugo i bicu srecan sto ne idem peske
Kažeš "teška ekonomska situacija u Srbiji", pa znaš kako, UK i Nema?ka imaju bolju ekonomsku situaciju, pa nisam siguran da baš svako može da kupi RS4, M3, 911, pogotovo ne studenti (kao što smo neman, honda, timoti, ja...)... Štaviše, ?ini mi se da jako mali broj ljudi može da kupi te automobile (koji su za mene vrhunski), bez obzira što je ekon situacija bolja nego kod nas.
Nisam komentarisao ekonomsku situaciju u Srbiji uopste, vec zrela trizsta i tranziciona trizsta. Na jednim imas jasnu segmentaciju proizvoda i brand image-a, na drugima imas malo iskrivljenu. Ne kazem da je ijedan pojedinac kriv za to, ali kod nas imas situaciju da je Golf bozanstvo recimo...sto slozices se, je iskrivljena percepcija.
Svaka ?ast tim automobilima na svemu, ali hajde da pri?amo o realnom svetu, onome u kojem mi živimo. Po tebi je greh hteti više za manje para?
Kažeš Honda nema imidž. Ne zna da li ?e mi neko verovati, mene bi bilo sramota da vozim Lambo ili Ferrari, pre bi vozio Reno Clio. Stvari su relativne, moraš to da shvatiš. Ne znam kako da ti objasnim, razli?iti ljudi razli?ito vide stvari, ja tebe 200% razumem, ali ti misliš da je ono što vozimo posledica naše ekonomske situacije i što "nešto ne znamo".
ali ti misliš da je ono što vozimo posledica naše ekonomske situacije i što "nešto ne znamo".
Comment
-
-
Nezgodno je gledati sa stanovista prosecnog istocno evropskog kupca... Mi smo navikli na vozila jeftinija za odrzavanje, koja manje trose, bolje drze cenu, lakse se prodaju, a prelazimo godisnje smesne kilometraze u proseku od 8k-15k km/god.
Amer kupuje auto da bi presao od 20k milja do 50k milja, bitna mu je cena, ali ne i kako ce ga prodati za pet godina jer je to mizerna cifra. Zasto? Pa tamo je auto u startu upola jeftiniji nego u Evropi. Moj ortak vozi Civika iz 2004 kojeg je kupio u Americi novog i na prolece dovezao ovde. Jos uvek ima USA tablice. Kupio ga je za 16-17k dol i bilo mu je bez veze da ga proda posle 2 godine za oko 6k dolara sa 35k milja.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
mene ovo potseca na onu recenicu koju je rekao jacky stuart kad je testirao novi focus dizel....
ovo je odlican auto pre svega namenjen studentima....kao ekonomija moraju da paze na budzet ...
....i kad bolje razmislis niko od nas studenata ne vozi neki steljiv auto ....nego upravo obrnuto
drugachiji nachin evrpskog razmisljanja totalno.....I'm not caucasian, I'm championship white
Comment
-
-
Ne postoji narod na kugli zemaljskoj kome nije bitno koliko nešto plati i šta za to dobije.Takodje je veoma bitno i to kako i za koliko ?e to nešto mo?i prodati kada dodje vreme za rastanak.Ameri su upravo ti koji bi se j....i za dolar, tako da sam siguran da je sve to važno i(možda i najviše) za njih.Na kraju krajeva upravo oni su poznati kao nacija koja najnormalnije vozi i automobile stare 20 i više godina, ali ne iz hobija i ljubavi prema oldtajmerima!
Kada bi mi kriterijum bile samo karakteristike vozila, moj izbor bi bio Honda Akord 2,0(samo nova) i to bez ikakve želje za ne?im drugim.Medjutim kada u "kompjuter" stavim i ostale parametre(da ne ponavljam sve ono što ste ve? naveli) u obzir dolazi samo VW odnosno Škoda koja ima sve što i osnovni brend(u nekim segmentima i nešto više), ali sa bitno povoljnijom cenom!
Na kraju, mišljenja sam da je ona lista prili?no kontradiktorna, ma koliko se to nekome uklapalo u li?ni stav!Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
Originally posted by WizNije mi jasno kako je Ford tako lose plasiran a deli vecinu mehanike sa Mazdom
I daleko od toga da tvrdim da je Mazda savrsena, ali joj se imidz znatno popravio od ponovnog preuzimanja kormila u Japanske ruke.
Comment
-
-
u nekim stvarima se u potpunosti slazem sa brabusom ,a u nekim sa banom...
nazalost auto bild vec odavno u pravim krugovima poznavaoca automobilske industrije ne vazi za ozbiljnu auto novinu...austrijski "auto revue" testovao golf 5 gti i civic type r i sve je super sa hondom ali ona nema pripremu za kuku te je golf dobio vise poena...
ono sto ne moze niko da ospori da su auti japanske proizvodnje kvalitetniji za nas "end user"-e,i to stoji...iz prostog razloga bolje kontrole kvaliteta...voleo bih samo da znate koje sve peripetije imaju proizvodjaci iz japana ako zele napraviti export svojih auta za evropu..jednostavno su blokirani svim mogucim sredstvima,od vecih nameta pa na dalje..
ako pricamo o necemu sto nas zanima kao srednju klasu ljudi(bar mene)ja ne zelim vise auto made in germany,jer taj novac mogu da iskoristim za nesto drugo..ukusi su razliciti,ali i sada ima japanaca lepih i privlacnih linija,a nije sve ni u lepoti(vidi saab-a i volvoa)...
ako cemo po nekoj tehnologiji,koja je sutrasnjica ove planete resite mi gde su tu nemacki proizvidjaci?hibrid?tu su na primer i sami celnici mercedesa izjavili da je leksus(toyota) deset godina ispred sa tehnologijom..uostalom ekspanzija japanskih proizvodjaca se uveliko zahuktava,veliki se vec spremaju da prihvate neke stvari,koje su neizbezne..voleo bih isto da znate kako vw i audi pumpaju brojke prodatih auta u evropi,sve zarad stvaranja slike kako im ide dobro,a zadnji cilj stvaranje imidza na lazima i navodjenja bas tog end usera da kupi taj brend..
i momci ako cemo tehnoloski najrazvijeniju zemlju da dovodimo u pitanje da li nesto moze da napravi bolje od nemaca,ovde zavrsavamo sa moje strane diskusiju..jel opste neko bio u japanu?
p.s.svedjanima svaka cast za bio ethanol tehnologiju,mogu samo da kazem da su mnogim nemackim proizvodjacima ponovo natrljali nos..
u austriji se upravo razmatra drasticno smanjenje NOVA poreza na takve motore...ostali furaju i dalje smrdljive dizele,pri tom praveci se tose i izbacujuci kojekakve podatke kako su smanjili izbacivanje stetnih gasova za taj i taj procenat,a covek ih vidja svaki dan na putu,ne dime dok ne stisnu gas
poz
miki"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
Comment