Kisa + Klima...za nas neupucene....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shadow
    CBC Senator XXL
    • 23.09.2005
    • 555
    • Beograd

Kisa + Klima...za nas neupucene....

Ovaj...danas sam imao problem...pa ako moze neko upuceniji da mi objasni resenje problema da znam za ubuduce...

Danas je padala kisa...a ja sam imao neke obaveze zbog kojih sam skoro ceo dan proveo u kolima...ali sam imao problem...

Udjem u kola, krenem, zamagle se stakla, pritisnem dugme za odmagljivanje stakala (automatski upali klimu, okrene na najjace ventilator, okrene na najtoplije, upali sve grejace na staklima koji postoje, i preusmeri sve to na stakla). I stakla se ekspresno odmagle, ali vec posle par sekundi, unutra je kao u paklu. Ja ugasim to, okrenem na hladan vazduh (spolja, bez klime) da se malo rashladim. Ali vrlo brzo krenu stakla da se magle...ja prebacim da duva hladno na stakla...ali ne vredi, i dalje se sve vise magle...okrenem ventilator na najjace...ne pomaze...probam rukom jel stvarno duva na stakla, stvarno duva...nista drugo mi ne pada na pamet osim da ponovo ukljucim odmagljivanje stakala...kad nije moglo da se dise u kolima od vrucine, opet sam ugasio, opet se malo rashladjivao...opet se stakla zamaglila i opet paljenje odmagljivanja...i tako ceo dan...pali gasi, pali gasi, toplo hladno, toplo hladno...

kad sam stigao kuci, bolela me glava, najverovatnije zbog toga...jel moze neko da mi objasni kako namestiti ventilacioni sistem da se ne magle stakla a da ne umrem od vrucine? (spustanje prozora po pljusku nije resenje)
    My crew is all fired up
    Y'all better just wise up
  • Driver_GT
    CBC Senator XXL
    • 04.07.2007
    • 368
    • Beograd

Ja stavim da duva mlako i to uvek resava problem. Isto tako mozes i da otvoris prozor, i to pomaze..naravno malo samo cisto da ulazi vazduh..
    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

@ shadow
      Za pocetak promijeni polen-filter ako imas! Onda ocisti stakla alkoholom (najbolje cistim ali moze i jaka rakija...) i ispoliraj papirom. A za kraj dobro u****j auto i osusi eventualnu vlagu. (Sa u****vanjem nije zaebancija - pisao je BOOST negdje - pijesak apsorbuje vlagu )
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• JNC
        CBC Senator XXL
        • 19.12.2006
        • 1332
        • Beograd

Pa klima u kolima susi vazduh, izbacuje visak vlage napolje, kad ukljucim klimu i na koju god temperaturu da stavim ne magli, mogu i hladno i toplo.
        Leti kad upalis klimu ispod kola se napravi barica, isto ko i kod svake klime.

Comment

• shadow
          CBC Senator XXL
          • 23.09.2005
          • 555
          • Beograd

a taj polen filter, jel to isto sto i filter klime ili je to nesto drugo?
          My crew is all fired up
          Y'all better just wise up

Comment

• srdjan_p
            CBC Senator XXL
            • 01.12.2004
            • 1915
            • ZR

To je to...

Comment

• Aki
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2006
              • 1133
              • Beograd
              • Yugo 1603, Yugo 1301

A ako su folije na staklima cime ih namazati da se spreci maglenje, alkohol mi je nesto sumnjiv za njih...?
              "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
              - Lousie Smith

Comment

• rajmax63
                CBC Prijatelj
                • 02.04.2005
                • 1415
                • Bačka Palanka
                • AUDI A6 2.0TDI 170KS

sve je ovde receno

http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=16463
                blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                Audi ima crveno T

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

resenje problema da znam za ubuduce...
                  koji auto ?

nešto li?i da je žeš?e neispravno ako tako nekontrolisano se menja temperatura.
                  ispravan sistem aktivira klimu/ kompresor radi isušivanja vazduha, ubaci takav svež i osušen na potrebnu meru onda zatim ga zagreva preko greja?a po potrebi da dostigne i održava zadatu temperaturu.
                  obi?no je to +22C uz 45% vlažnosti kao idealna temperatura za boravak pri prose?nom odevanju kakvo je u autu, i to održava bez obzira da li pada kiša ilio ne pada, da lije napolju vru?e ili ledeno.

po potrebi sistem klimatizacije preusmerava raspodelu svežeg vazduha kada izmeri (senzorima) pove?anu vlažnost unutar kabine.

pri?am ako je automatizovano upravljanje klimom, bilo da ima ima displej i dugmi?e bilo da ima mehani?ke dugmi?e.

ako je manuelni sistem, rešenje je obi?no u nameštanju termostata za temperaturu u zonu sredine plavog i crvenog polja.

ja sam isto ju?e proveo u autu po kiši, nije bilo ni traga zamagljivanja bilo kog prozora, naravno bez potrebe za greja?ima stakla.

još jedna preporuka, stakla sa unutrašnje strane treba da budu ?ista, tada se znatno umanjuje sposobnost da se zamagle.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

Ako iskoristis klimu za odmagljivanje, nemoj da je gasis posto odmaglis stakla i resen problem, samo podesi odgovarajucu temperaturu. Ako ti bas smeta, odvrni duvanje na najjace bez klime i malo otvori prozor, ali ce ti trebati 15-ak minuta da se visak vlage odstrani iz kabine.
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Laki GSi
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2006
                      • 2426
                      • Beograd-Vozdovac

Ja cim sednem u auto pustim da duva na prozore,cim se sve odmagli prebacim grejanje-hladjenje pola na noge pola na staklo,malcice oskrinem prozor da ulazi uvek svez vazduh,a i da se ne osecam kao u kavezu i nemam takvih problema.I ukoliko se desi da ponovo pocnu stakla da se polako magle samo prebacim sve na stakla i lagano se odmagle.
                      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• rajmax63
                        CBC Prijatelj
                        • 02.04.2005
                        • 1415
                        • Bačka Palanka
                        • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by sw.brick
                        još jedna preporuka, stakla sa unutrašnje strane treba da budu ?ista, tada se znatno umanjuje sposobnost da se zamagle.
                        dobro receno i osnovno pravilo.stakla treba i da se ciste iznutra i to obavezno svakih nedelju dana.
                        moze i da se cisti i sa tecnostima za staklo koje sa mogu kupiti u radnji.bitno jje da imaju alkohola u sebi
                        blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                        Audi ima crveno T

Comment

Working...
                        X