Hyundai i30

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dejank
    CBC Član
    • 13.08.2007
    • 54
    • Beograd

Hyundai i30

Izgleda da su napokon objavljeni cenovnici za ovaj auto. Osnovni model ima istu cenu kao i brat blizanac Kia Cee'd, mada mi se čini da je bogatiji u opremi. Za skuplje pakete mi deluje da su tu negde, možda je čak Cee'd i jeftiniji.
    Kakva su vaša mišljenja, šta je bolja kupovina?
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

i30 naravno
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Koliko je Hyundai u nekim sitnicama bolji os KIA-e za toliko je i skuplji, a licno mislim da te sitnice nisu vredne veceg novca. Verujem da ce u odabiru jednog od ova dva modela ipak presuditi licni ukus. Dimenzije su iste, medjuosovinski razmak takodje, zapremina prtljaznika, motori, oslanjanje, sistemi aktivne i pasivne bezbednosti,... Pretpostavljam da je i osecaj kad sednes za volan slican!

Comment

• bakara
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2005
        • 977
        • nBGd

Sta znam... meni se KIA i dalje cini kao lepsi automobil, mada hyundai nisam video uzivo...hyundai mi se cini ipak malo vise koreanski u odnosu na ceed koji bas lici na evropske automobile.

kako god, drago mi je da postoje oba automobila, i definitivno ce se ovim nesto promeniti na trzistu automobila.
        Bas bih voleo da vidim dal ce ova 2 koreanca na trzistu polovnih vozila imati toliki pad cene...(ja bih voleo da imaju) ja iskreno sumnjam.
        pozdrav

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

I30 je prvi Hyundai kompletno dizajniran i proizveden u Evropi, za trziste i ukus evropskog Kupca.

Uzivo izgleda iznenadjujuce dobro, kvalitet izrade i dalje nije takav da bi se mogao meriti sa najboljima u C klasi, ali imajuci u obzir cenu i sta se za te pare dobija, nimalo naivan konkurent.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• dejank
            CBC Član
            • 13.08.2007
            • 54
            • Beograd

Originally posted by markofpi
            Koliko je Hyundai u nekim sitnicama bolji os KIA-e za toliko je i skuplji, a licno mislim da te sitnice nisu vredne veceg novca.
            Hyundai za iste pare kao i Cee'd (14000 EUR) nudi i ABS i klimu i svih 6 vazdušnih jastuka, što su ipak jako bitne stvari. Cee'd takođe ima neke delove opreme u osnovnom modelu koje su kod i30 prisutni u skupljem paketu, ali mislim da je za osnovni model i30 bolja kupovina.

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

Sto se kvaliteta tice,ne sumnjam da se Hyundai potrudio da napravi kvalitetan automobil ali dizain mu je totalni promasaj.Jos kada sam prvi put pogledao sliku ovog klona Opel Corse i Mercedesa A klase bio sam ubedjen da je u pitanju Kinez,tek posle procitanog teksta sam uvideo da gresim.
              Sto se cene tice ona jeste konkurentna ali buduci da se vec za osnovnu sumu Hyundai-a I30 mogu kupiti Fiat Bravo, Citroen C4 i Ford Fokus postavlja se pitanje koliko ljudi ce se radije odluciti za Juznokoreanca.

Comment

• markofpi
                CBC Senator XXL
                • 27.07.2006
                • 1552
                • Bezanijska Kosa

Hyundai za iste pare kao i Cee'd (14000 EUR) nudi i ABS i klimu i svih 6 vazdušnih jastuka, što su ipak jako bitne stvari. Cee'd takođe ima neke delove opreme u osnovnom modelu koje su kod i30 prisutni u skupljem paketu, ali mislim da je za osnovni model i30 bolja kupovina.
                Ok, sto se tice baznog modela ali sveobuhvatno gledano ceed je u prednosti. kada izadje nov model na trziste gleda se sve sto on pruza za pare koje kosta, a misli se uglavnom na bolje opremljenije verzije.

Na stranu ceed-a je i garancija...

Comment

• dejank
                  CBC Član
                  • 13.08.2007
                  • 54
                  • Beograd

Originally posted by MOSLER
                  Sto se cene tice ona jeste konkurentna ali buduci da se vec za osnovnu sumu Hyundai-a I30 mogu kupiti Fiat Bravo, Citroen C4 i Ford Fokus postavlja se pitanje koliko ljudi ce se radije odluciti za Juznokoreanca.
                  Jedino je C4 sa cenom donekle blizu onoga što nudi i30 u osnovnoj ponudi. Koliko vidim, Bravo počinje sa 14750, s tim što u tom paketu ne ide ni klima ni muzika kao ni većina druge opreme koja ide uz i30. Focus je još skuplji.

Inače, radije bih uzeo i30 nego C4, čak i da je ista cena i garancija. Lično nemam nikakav problem što je u pitanju koreanac.

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

Originally posted by dejank
                    Originally posted by MOSLER
                    Li?no nemam nikakav problem što je u pitanju koreanac.
                    I ja takodje, cak sta vise, to je po meni prednost...
                    pozdrav

Comment

• MOSLER
                      CBC Senator XXL
                      • 27.05.2005
                      • 1064
                      • Niš

Originally posted by dejank
                      Jedino je C4 sa cenom donekle blizu onoga što nudi i30 u osnovnoj ponudi. Koliko vidim, Bravo po?inje sa 14750, s tim što u tom paketu ne ide ni klima ni muzika kao ni ve?ina druge opreme koja ide uz i30. Focus je još skuplji.
                      Na Hyundaievom sajtu pise da je I30 trenutno na popustu sto znaci da je bez snizenja itekako u cenovnom rangu sa pomenutim automobilima To naravno vazi sada,a verujem da ce kao polovnjak vredeti mnogo manje nego konjurenti.
                      Cak i da je drasticno jeftiniji od konkurencije,Koreanac ili ne, ne bih ga kupio nikada.Jednostavno je ruzan

Comment

• dejank
                        CBC Član
                        • 13.08.2007
                        • 54
                        • Beograd

Ok, sto se tice baznog modela ali sveobuhvatno gledano ceed je u prednosti. kada izadje nov model na trziste gleda se sve sto on pruza za pare koje kosta, a misli se uglavnom na bolje opremljenije verzije.
                        Pazi, baš sam ih malopre upoređivao i po meni Hyundai jeste povoljniji. Stvar je da Ceed ima 4 paketa opreme koji odgovaraju 2 paketa koja ima i30. Ovaj jeftiniji kod i30 je bogatiji od Cee'd-ovog početnog paketa, a ovj skuplji je čini mi se bogatiji od Cee'd-ovog najskupljeg mada je cenu teško porediti pošto za Cee'd 1.4 nije izložena cena za najskuplji paket.
                        Opet ako porediš najskupljeg Cee'd-a (1.6 CRDI EX DYNAMIC) sa najskupljim i30 (1.6 CRDI SUGER) onda je opet i30 jeftiniji za 500 EUR, s tim što se u tom paketu dobija i ESP, koji kod Cee'd-a i ne vidim na spisku opreme.

Sa ovakvim cenama i30, milsim da bi Kia morala dobro da razmisli i da malo spusti cene, pošto je u pitanju manje-više isti auto, a čak Hyundai ima malo bolji image. E sad za i30, navodno su ovo cene sa popustom, mada su i oni i Kia poznati po privremenim popustima koji traju stalno.

Još jedna informacija, pošto sam danas bio u Hyundai salonu, za prvih 50 kupaca daju i besplatan kasko na 5 godina. Ne znam da li je u pitanju navlakuša ali zaista dobro zvuči.

Na stranu ceed-a je i garancija...
                        Ovo jeste tačno. Čak me je razočala garancija i30 od samo 6 godina na koroziju.

Comment

• Milorad90
                          CBC Senator XXL
                          • 26.07.2007
                          • 975
                          • Beograd

Jedina mana ovom autu ako se to i uopste moze nazvati manom je sto se ne zove GOLF.Licno meni to uopste ne smeta.Napravljen je poprilicno kvalitetno,ima bogatu opremu,malo je dizajn cudniji,pozadi je isti kao bmw 1 ali meni je sasvim ok za te pare jer je u startu jeftiniji od konkurenata za 2-3000e.

Comment

• Wooodoo
                            CBC Senator
                            • 01.10.2005
                            • 214
                            • Beograd

Upravo kako je Milorad rekao. Mislim da ce Ceed i i30 razbiti konkurenciju.
                            http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• prle
                              CBC Senator
                              • 04.09.2006
                              • 223
                              • Beograd - Konjarnik

meni se auto sviđa unutra, koliko vidim sa onih slika, a nisu se pretrgli sa brojem istih

spolja ok, ništa revolucionarno, ali u skladu i sa cenom, a i ne sviđaju mi se neke previše moderne stvari (npr far skoro do šoferšajbne)

pouzdanost, cene delova, malog/velikog servisa, i slične stavke bi mene najviše zanimale da sam sada u situaciji da kupujem nov auto u toj klasi.

Comment

Working...
                              X