evo 340 awp protiv mazda 6 mps 330 awp
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
-
-
-
Originally posted by SashaJel to 100% mazdin pogon ili su capili od nekog?
nije toliko sofisticiran kao kod subaru-a i mitsubishija ali je jednako dobar i pouzdan i radi..
meni se na primer svidja sto su ubacili hladjenje zadnjeg difa (ne kao haldex sistem kod volvoa s60r koji kad se pregreje iskljucuje zadnj pogon i postaje fwd)...poseban procesor odredjuje prenos izmedju osovina i tockova i sam podesava tri moda:
normal
sport
snow
ima jos infoa ako te interesuje samo reci"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
-
-
-
da ali je u 3 ci snaga ogranicena zbog nedostatka trakcije iako ima LSD..
ajd sad cu ti naci malo vise slikica..inace auto moze da se vozi i kao fwd..i to je u osnovi bila ideja(manja potrosnja goriva)mada kao sto rekoh ecu prebacuje tako brzo modove na tom awd da se prelazi ne primecuju..osnovna podela je nesto kao kod mitsua i ide od 100 napred do 50-50...mada kao sto rekoh toliko sofisticar awd nije ali mazdi to nije ni bila ni namera...vazno je da radi i to je pokazala na Ringu gde je sa evom9(od kojeg je teza par stotina kila)imala isto ili skoro isto vreme..mada mazdi nije bio cilj da pravi jos jedan auto kao konkurenta evo-u i wrx sti-ju..znaci za nas matore manijake sa zenom decom i malo da se izduvamo..
awd i nije toliko interessantan koliko motor i managment motora..ali kao sto rekoh MI SE NE HVALIMO vec radimo i TRAJEMO
..
dalje?"I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."
No ROTOR no MOTOR...
Comment
-
Comment