obuka za off road vožnju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • prle
    CBC Senator
    • 04.09.2006
    • 223
    • Beograd - Konjarnik

obuka za off road vožnju

Danas sam se neprijatno iznenadio kada sam shvatio da u Srbiji ne postoji nijedna, da kazem pravna organizacija koja vrši pomenutu obuku. Nama u firmi je organizovana, a došli su ljudi iz Hrvatske koji su nas obučavali, jer valjda ovde nema nikoga sa takvom delatnošću.

Zar je moguće to?
  • Williams
    CBC Senator XXL
    • 07.02.2006
    • 556
    • Beograd- Cerak

Moguce je, nemamo ni jednu vrstu "after" skole u zemlji. Mada ne znam ni koliko bi to bilo isplativo u srbiji, eventualno skola bahate voznje gde bi ljudi stajali u red da se uspisu.
    Ima odredjena grupa ljudi sto stalno organizuje te off road manifestacije, najbolje je da se konsultujes sa Urosem Piperskim i da odes jednom prilikom tamo. Sigurno ce ti neko objasniti osnove 4x4 voznje, koriscenje diferencijala i sl.

Comment

• prle
      CBC Senator
      • 04.09.2006
      • 223
      • Beograd - Konjarnik

Za potrebe mog posla ovde sam naučio sasvim dovoljno, čak i previše. Nego me je začudila činjenica da nema takve škole, pošto mi se čini da imamo dovoljno ljudi kojima su automobili profesija.

Comment

• zola_
        CBC Senator XXL
        • 24.06.2006
        • 319
        • Novi Beograd

lagano, krenuce i to kod nas, ja sam cuo da se otvara neka skola sigurne voznje motora... inace me bas zanima za koji je posao potrebna off-road voznja, tj. cime se bavis

Comment

• Uros Piperski
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2005
          • 2978
          • Beograd

Znam jedno desetoro ljudi (i muskarci i zene) koji su stalno u terencu, na terenu i mogli bi da obucavaju za terensku voznju.

Ali iskreno, mislim da bi umrli od gladi kada bi im to bio posao. Pa ko bi u Srbiji otisao da uci offroad voznju? Ako neko i ima terenac i voli to, onda se nece obratiti skoli nego ce naci neko drustvo i blato.
          To i jeste najbolji nacin da se nesto nauci, po meni i jedini. dok se ne zaglibis par puta neces nauciti kako da izadjes

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• prle
            CBC Senator
            • 04.09.2006
            • 223
            • Beograd - Konjarnik

pa dobro, i ovde je obuka bila u blatu, sa prirodnim realnim preprekama, i bilo je situacija kada se x-trail zaglavljivao u blatu, i nije mogao da izađe, pa ga je defender sa vitlom vadio

inace, posao u mobilnoj telefoniji

Comment

• stefanves
              CBC Senator XXL
              • 10.12.2006
              • 1351
              • BG

Verovatno radis u VIPu oni su kupili Defendere
              Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
              Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• KKK
                CBC Član
                • 16.09.2005
                • 68
                • Beograd

Vožnja ljudi koji su završili kurs za off-road vožnju i vožnja samoukih ofroadera se jako razlikuje.
                Škole i kursevi za off-road uglavnom fokusiraju pažnju na to kako da se sačuva vozilo i vozač uz pomoć mnogobrojnih gadget-a dok ovi drugi pokušavaju da savladaju prepreku po svaku cenu, dok se vitlo i sajla razmotavaju tek kada postane stvarno gusto. Svako prerano odmotavanje sajle tumači se kao slabost i nespremnost
                To je osnovna razlika a vezana je ponajviše za motiv vožnje jednih i drugih, jedni voze jer im je to potreba zbog posla a drugi iz zabave.
                Kod nas Chrysler organizuje povremeno za svoje klijente vožnje na kojima se ljudi mogu upoznati o tome šta su to zapravo kupili i čemu služi ona kratka ručica pored menjača, šta je to blokada diff. (prednjeg i zadnjeg), kratka priča o gumama i pritisku u njima i slično.
                U Srbiji postoji samo jedan off-road poligon (privatni) ali vlasnik nije uspeo da ga registruje. U AMSS-u su mu rekli da ne postoje standardi (propisi) o tome šta jedna off-road staza treba da zadovoljava po pitanju zahtevnosti, dužine, bezbednosti ... pa prema tome oni nisu u mogućnosti da mu daju bilo kakav sertifikat.
                Kao i mnoge druge stvari u životu tako i off-road vožnja ne može se dobro naučiti samo u vikend školi off-roada, ali ta uglavnom teorijska znanja su neophodna pre ulaska u teren.
                http://www.srbija4x4.net

Comment

• milan_g1
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2007
                  • 863
                  • Karaburma

Mene je recimo oduvek interesovala off-road voznja, mislim interesantno mi je da gledam na TVu, kada bih imao priliku sigurno bih probao, ali nikad mi nije bilo bas najjasnije blokiranje diferencijala cemu sluzi, kada se koristi. Mislim da nije lose da Uros i ostali kaskaderi napisu po neku osnovnu stvar, ako je to uopste moguce napisati, pa se mozda i ovaj topic pretvori u teorijsku off-road obuku
                  "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• KKK
                    CBC Član
                    • 16.09.2005
                    • 68
                    • Beograd

Net ti je prepun informacija o offoradu, isgooglaj malo.
                    Probaj za početak sa srbija4x4
                    http://www.srbija4x4.net

Comment

• milan_g1
                      CBC Senator XXL
                      • 07.02.2007
                      • 863
                      • Karaburma

E super sajt, nisam imao pojma za to! Hvala
                      "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• prle
                        CBC Senator
                        • 04.09.2006
                        • 223
                        • Beograd - Konjarnik

Originally posted by KKK
                        U Srbiji postoji samo jedan off-road poligon (privatni) ali vlasnik nije uspeo da ga registruje. U AMSS-u su mu rekli da ne postoje standardi (propisi) o tome šta jedna off-road staza treba da zadovoljava po pitanju zahtevnosti, dužine, bezbednosti ... pa prema tome oni nisu u mogućnosti da mu daju bilo kakav sertifikat.
                        Kao i mnoge druge stvari u životu tako i off-road vožnja ne može se dobro naučiti samo u vikend školi off-roada, ali ta uglavnom teorijska znanja su neophodna pre ulaska u teren.
                        Ovaj poligon je bio pored autoputa, pre autokomerca i aerodroma, i veoma je neupadljivo skretanje...nije nešto previše standardizovan, ali ja bih voleo da se igram na njemu i isprobavam sve i svašta

a apsolutno se slažem da je za ozbiljno korišćenje potrebno više od vikend škole, ali ni to nije loše kada vam nije neophodno previše znanja, čisto da se osete mogućnosti vozila, i ozbiljnost prepreka

Comment

• prle
                          CBC Senator
                          • 04.09.2006
                          • 223
                          • Beograd - Konjarnik

Originally posted by stefanves
                          Verovatno radis u VIPu oni su kupili Defendere
                          da

Comment

• Uros Piperski
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2005
                            • 2978
                            • Beograd

Uzmi ti jednog defendera pa sa nama sa srbija4x4 na jednu voznju . Bolje da se zaglavis u grupi nego sam, a ovamo ce imati ko i da te posavetuje.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• BOOST
                              Founder - Admin od Začetka
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

hehe izvinite, ali kakva je razlika izmedju off-road i road voznje u Srbiji sa takvom putnom mrezom kakva nam je
                              Kad mozes na sred autoputa da zaglavis u rupi
                              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                              move your mind

Comment

Working...
                              X