Koliko bi ste platili ovako nesto?
Collapse
X
-
Mmmmmm PagodeBas je u super stanju. Jel na nasim tablama?
Vidim da se na mobile.de prodaju od 24-40.000e, tako da bi trebalo da je to neka objektivna vrednost.
Koliko sam spreman da platim...pa nista, za sada, jer nemam pare za takve egzivicije, ali se prilicno lozim na MB-e iz tog razdoblja, pogotovo od kad sam se vozio u 300SL Roadster iz 1959.Mozda jednog dana bude nesto i od tog fetish-a vezanog za oldtimere
Inace, kad se penzionisao Jurgen Hubert, jedan od ljudi najzasluzniji za ekspanziju MB-a od 1990-tih na ovamo, na poklon od firme je dobio bas ovakav Pagode
-
-
-
Ovaj auto vec ima u rubrici oldtimeri, ali nema veze - nikad dosta slika ovakvog lepotana.
Ako bih se uverio sa dokazima da je restauriran ili u originalnom stanju da je konkurentan primercima na Zapadu ja bih platio onoliko koliko vredi na Zapadu, verovatno negde oko 30000 evra. Inace, bih stvarno voleo da imam ovakav auto, pa bi mi to olakasalo placanje. Dobra stvar kod Pagode )i generalno kod Mercedesa) je to sto je i dan-danas vrlo upotrebljiva...
Brabus, pa sto ne kazes da si se vozio u 300SL Roadster, hocu full report na pp...
Comment
-
-
-
Ovaj auto vec ima u rubrici oldtimeri, ali nema veze - nikad dosta slika ovakvog lepotana
Unutrasnjost je savrsena, ne primecuje se ni najmanje ostecenje ili pohabanost"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment
-
-
Starce, nema na PP, evo ovde cu da opisem
Dok sam bio na praksi u Mercedesu, sef mi je bio lik koji je obozavao kabriolete i oldtimere, vozio Pagode privatno i isao na oldtimer rally-je stalno. Jednog petka posle rucka me pitao da krenem s njim do Mercedes-Benz Classic centra, (od centrale udaljen nekih 20-ak km), jer treba da pokupi auto za oldtimer rally. Kaze da je vise od godinu dana kumio i molio da mu dozvole da uzme taj auto za vikend - 300SL Roadster u novom stanju (fabricki restauriran). Dolazimo u MB Classic Center, tamo izlozeni SSK, 540K, 300SL Gullwing, Adenaueri....da odlepis.
Auto je spreman i salju nas u garazu, kazu na kraju ulice iza centra....ubismo se od trazenja - ni traga ni glasa garaz, samo jedan neugledni servis u kom rade neki turci. Vratimo se, kazu da mora da se prijavimo bas u taj servis i trazimo nekog XXXX. Vratimo se, potrazimo lika, on kaze da krenemo za njim negde iza, dolazimo do blindiranih vrata, on ukucava kod i otvara....kad se tad nisam slogiraoCelokupna postavka koja treba da ide u novi Mercedes-Benz muzej (2005 godina je bila tada), automobili naslagani jedan do drugog, od F1 automobila iz 30-tih, preko Gullwing-a, F1 modela iz novije ere, DTM auta, C111/112, do ML-a is Jurassic Park-a. 300SL Roadster ceka na drugom izlazu, sef srecan ko malo dete kad mu das igracku. Ja se tu vrtim, gledam auto, on crn, unutra bez enterijer, i on me pita dal hocu da me provoza jedan krug okolo...verovatno je video kako mi oci sijaju, mozda cak i da su ljige pocele da mi tecu
Klimam glavom, posto nisam bio nesto recit u toj situaciji, otvaram vrata i shvatam da je dosta zajebano uvuci se u auto, posto je deo izmedju sedista i vrata ogroman. Uvlacim se jedva, sve vreme se plaseci da nesto ne s****m ako se uhvatim gde ne treba prilikom te egzibicije. Kad je upalio motor, najezio sam se....krecemo polako u voznju oko bloka i izlazimo na neki pravac, kad ga je ovaj stisnuo...nije neko ubrzanje da se smrznes, ali je feeling nenadjebiv, vozis se u jednom od najcuvenijih auta u istoriji automobilizma, sa takvim pedigreom, kao da si usao u time machine. A tek miris nedovoljno sagorelog benzina koji te okruzuje u tom autu...mmmm, ludilo. Izlazim iz auta i tresem se, a cuka lupa ko luda...kapiram da sam se upravo provozao u autu ciji BBurago model (doduse 300SL Gullwing) imam od kad znam za sebe i koji mi je najdrazi iz cele kolekcije....neverica, a sve je doslo tako neocekivano
Imam nekoliko slika na starom mobilnom, videcu mogu li da ih prebacim na komp.
Comment
-
-
Pagoda, neverovatno mi je da kod nas postoji neki ovako sacuvan primerak. Na zapadu on ima kao sto je navedeno prilicno veliku cenu pogotovu ako je u originalnom stanju ili je profesionalno restauriran. Kod nas je situacija drugacija, jer jednostavno ljudi koji imaju novca ne znaju da cene njegovu pravu vrednost, tj. takav auto bukvalno im nije potreban.
Uf..okace te slike obavezno Brabus, sto kazes.. tako nesto se samo jednom dozivi
Comment
-
Comment