Auspuh -razlike

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolicji
    CBC Veteran
    • 26.06.2007
    • 133
    • Beograd

Auspuh -razlike

Naime interesuje me da li ovi domacji lonci uopshte imaju pristojan zvuk. Situacija je sledecja, servis iz krnjache `PIRKE`, nudi protochni lonac sa dva prohromska izlaza proizveden od alumiziranog lima sa varenim spojevima za 100E (mozhda cje dati popust za klub 10% treba da javim predsedniku da proveri).Cena je sa ugradnjom i lik mi tvrdi da ima(citiram) odlichan zvuk onako dubok i suptilan nije preglasan.Drugi servis se zove `STRAVA` i nalazi se u Gospodara Vuchicja iznad Vojislava Ilicja, oni nude protochni prohromski lonac isto sa dva izlaza lim je pertlovan a izduvi su vareni argonom. Cena je 85E za potpuno prohromski (omotach, prednji, zadnji lim i cevi) a 75E poluprohromski (izlazi i omotach su prohromski sve ostalo je od crnog lima). Ja sam zbunjen, ne znam puno o auspuhu ali znam o materijalu. Kakve su ove cene, koji je bolji, koji ima bolji zvuk, da li je iko bio u ovim servisima, plzz malo pomocji. Dal se ishta desi sa snagom kod ET motora. Hvala na strpljenju za referat.Poz.
    Lud za Prelude
  • V-Tec
    CBC Senator XXL
    • 30.06.2006
    • 1615
    • Beograd
    • '89 Civic d16a6

Moje misljenje je da se ti lonci ne razlikuju puno od onih sa Bubanj potoka od ~50eur koji su bez veze.

P.S.Video sam te lonce sto se prodaju u Gospodara Vucica, ne izgledaju lose.Ima par komada Jap style.
    shuto-expressway.com

Comment

• 1nsane
      CBC Senator XXL
      • 28.05.2007
      • 388
      • Umcari - Grocka

Ma cene variraju od radionice do radionice. Prohrom ti nikad nece istruliti, pitanje je sta je ispod? Najbolje da ih pitas za garanciju, ako je prohrom, morao bi da ti da bar godinu dana. Pa ako ti se posle par meseci auto bude drao kao mazga, znas kome mozes da olupas lonac o glavu. Nije veliko umece napraviti lep auspuh, problem je sistem koji se nalazi unutra. Ako mozes negde da vidis na primeru kako se koji lonac ponasa na nekom slicnom autu, ekstra, ako ne - bolje pitaj nekog sa foruma gde su radili izduv, koliko su zadovoljni i koliko kosta.
      NO BRAIN
      NO PAIN
      1_N_S_A_N_E

Comment

• dandy
        CBC Senator XXL
        • 09.12.2005
        • 513
        • Bijeljina-Beograd Medakovic

ovako drugar, aluminizirane stvari su odlicne, ali samo ako su u onom stanju u kom su aluminizirane, naime o cemu se radi, uzmu se aluminizirane cijevi, lim i ostalo i izradi lonac, e sta se desava, pa svi spojevi koji su vareni vise nisu aluminizirani, vec su obican lim koji je podlozan koroziji i kao i obicni lonac brzo ce da ode.
        iskreno svi lonci koje sam ja ili neko od onih koje poznajem saranio, pucali su na spojevima cijevi sa loncem ili su se unutrasnje rupicaste cijevi, i komore raspadale.....jer je aluminizacija nestajala pod naletom elektrode, i ostajao obican lim i gvozdje,,,,na spojevima
        dok su omotaci koji su estetika uvijek bili "ko novi"
        tako da gledas sta je u srcu, a ne okolo,,,
        najbolja varijanta je komplet lonas od prohroma, varen argonom, i pertlovan, sa unutrasnjim prohrom cijevima, bar 1 mm debljine, i vise, koliko god moze vise,,,,i taj lonac ce sigurno da gura duuuugoooo,,,,

i na b potoku kao sto rekose imas lonce od "prohroma" za 50-tak evra, ali to je isto samo omotac, i on ce da bude sjajan i lijep do sudnjeg dana, ali ce da izbaci sve iz sebe brzo,,,u stvari oko godinu i malo jace izdrze,,,,

savjet,,,ili uzmi prohromski ili aluminizirani lonac recimo walker i sl, koji je malo skuplji i felcera jer se aluminizacija kod njih vrsi poslije spajanja i varenja, ili otidji kod slavka na kumodraz da ti napravi lonac po mjeri, ali prohromski 100%, jer on samo sa prohromom radi, i do sada nisam nasao nekog ko moze da mu parira,,,znaci nije reklama, niti sam nesto dobar sa njim posebno, ali mali radi pa razbija....

Comment

• nikolicji
          CBC Veteran
          • 26.06.2007
          • 133
          • Beograd

@dandy
          Hvala za savet al mi je bitna cena. Znam shta se deshava sa materijalom zato sam naveo procedure kojima rade.

Ovi u Gospodara Vuchicja mogu da urade potpuno prohromski varen argonom za 85E .Da li je to mnogo, ja mislim da nije. Samo da ne bude neki metalan zvuk gadni, ne bi trebalo, ipak je protochni. Ajde ako neko ima iskustva sa ovim loncima na Hondi bash me zanima zvuk. Pomagajte.

Nema se para za stranjske lonce a i ovako mogu da biram koliko, kakve i kolike izlaze zhelim, a i domacje je znate.
          Lud za Prelude

Comment

• nikolicji
            CBC Veteran
            • 26.06.2007
            • 133
            • Beograd

Glup, shta je tachno jap style auspuh
            Lud za Prelude

Comment

• 1nsane
              CBC Senator XXL
              • 28.05.2007
              • 388
              • Umcari - Grocka

Evo ti uporedjenje, caletu sam uzeo kompletan auspuh (2 lonca i cevi) od prohroma (''bote al' je tezak) za 200e. Pravio ga je lik u kaludjerici (preko puta Zuleta) i daje garanciju godinu dana. Cevke su od milimetarskog prohroma, a lonci (mislim) 0.6, znaci kvalitet nije sporan. Samo nesto nisam zadovoljan protokom izduvnih gasova, on to izgleda radi isti sistem za sve tipove automobila.
              NO BRAIN
              NO PAIN
              1_N_S_A_N_E

Comment

• markokg1982
                CBC Senator XXL
                • 19.05.2007
                • 409
                • Kg-Bg

jap style znaci da je zasecen na kraju tj ne zavrsava se ravno na kraju
                http://www.youtube.com/watch?v=CWvkqhcItY8

Comment

• V-Tec
                  CBC Senator XXL
                  • 30.06.2006
                  • 1615
                  • Beograd
                  • '89 Civic d16a6

Nemora da bude zasecen na kraju!Ovo je jap style:
                  ili
                  Originally posted by nikolicji
                  Samo da ne bude neki metalan zvuk gadni, ne bi trebalo, ipak je protochni.
                  Drugar sa Meganom 1.6 je uzeo na bubnju za 50eur, protocni, prohromski, dupli kockasti zavrseci(inace unutra jedna cev sa rupicama), remus tehnologija .Posle 2-3 meseca je maltene produvao, dubok zvuk ali glasan uz odvratno zujanje lima.E sad kakvi su ti neznam...
                  Jel si gledao one YED mozda u centru Boban ili Gang Landu?Kostaju isto 80-100eur uz garanciju i cuo sam da su mnogo dobri!
                  shuto-expressway.com

Comment

• kilson
                    Moderator
                    • 09.10.2004
                    • 3216
                    • NoviBGD
                    • AR 75 GT

Kakav YED i bakrachi? Ima kod nas kvalitetnijih rukotvorina i shto je "najgore", za manje para.

Ko ne zna za Luku, chuce uskoro...

Shto se tiche zvuka, to je stvar dugog i mukotrpnog eksperimentisanja po sistemu; probaj / skidaj /probaj drugi / ...
                    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• sri98
                      Admin od Trpeze
                      • 24.10.2004
                      • 7262
                      • Republic of Konjarnik
                      • Toyota Corolla E 210

A moze i da vidi na Karaburmi....
                      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Vocko
                        CBC Senator XXL
                        • 25.04.2005
                        • 4556
                        • nBGd

Molim vise informacija

Comment

• mirdza
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2005
                          • 2437
                          • Katowice (PL) / Banja Luka
                          • AGP / W126

Originally posted by V-Tec
                          Nemora da bude zasecen na kraju!Ovo je jap style

Jap, jap, jap, ...
                          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• PINHEAD
                            CBC Senator XXL
                            • 30.03.2005
                            • 373
                            • BG, Vidikovac

Ja za Jap style u zivotu nisam cuo i ne znam o cemu vi pricate

A mozda ste mislili na JDM style???

Aj sad malo edukacije

Inace kada se kaze JDM auspuh ili lonac, misli se na ovakav stil (izgled):

A recimo kada se kaze DTM stil misli se na ovako nesto:

Uzgred, kao sto pise na wikiju, JDM bi trebalo da oznacava samo da je to nesto proizvedeno u Japanu za Japansko trziste. Ali termin se zloupotrebljava u razne svrhe ovih dana.

'Fala na paznji, dovidjenja
                            EI9, EJ9, EK9......

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Zato je i Jap Style ne JDM, sedi jedan

Comment

Working...
                              X