Novi model, a korak u nazad...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Novi model, a korak u nazad...

Koje slucajeve znate da su proizvodjaci izbacivanjem novog modela u nekom segmentu zapravo otisli korak u nazad umesto u napred u odnosi na prethodni model...

Evo da pocnem ja:

- chevrolet aveo sedan (novi model) ima za pola zvezdice slabiji rezultat na crash testu od prethodnika (kalosa)

- najnovija toyota land cruiser (po dizajnu) u odnosu na prethodnu

- honda accord 96. godiste ima dosta lepsi dizajn i spoljasnji (zadnjeg dela) a pogotovo unutrasnji od naslednice...
  • sn00py
    CBC Senator XXL
    • 15.08.2005
    • 851
    • Belgrado

Cekaj, to sto se tebi ne svidja kako izgleda neki auto to znaci da je korak u nazad?

Ok na tehnickom polju, mada sumnjam da bi to neko uradio, i da ima takvih primera, ali po dizajnu? Sve je stvar ukusa... Sad da ja kazem da je ova trenutna 7ica bmw, korak unazad u odnosu na e38, je u najmanju ruku debilna izjava....

BMS team

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

Nova Civic ima ozad vucenu (ili skretnu - ko jevec kako zove...) osovinu. Prosli model je imao multilink. Navodno su presli na jednostavniju verziju zbog jednostavnijeg (jeftinijeg) odrzavanja. Multilink su koristili mnooogo godina...
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

Originally posted by sn00py
        Cekaj, to sto se tebi ne svidja kako izgleda neki auto to znaci da je korak u nazad?

Ok na tehnickom polju, mada sumnjam da bi to neko uradio, i da ima takvih primera, ali po dizajnu? Sve je stvar ukusa... Sad da ja kazem da je ova trenutna 7ica bmw, korak unazad u odnosu na e38, je u najmanju ruku debilna izjava....
        Znaci tebi ova nova nije dizajnerski korak u nazad ?

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Da li je nesto lepse ili ne, stvar je ukusa, a to najbolje pokaze trziste.

Meni je npr. lepsti zadnji deo accorda 99

koji je nasledio model koji si naveo, tj. ovog.

Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sn00py
            CBC Senator XXL
            • 15.08.2005
            • 851
            • Belgrado

ko da si postavio slike, vidi kako je keva lepa a cerku kakvu je gadnu rodila...Nekom ce se svideti nekome nece... Ne kontas me izgleda... Sa tehnicke strane ok, ali i to je diskutabilno...

BMS team

Comment

• Marko001
              CBC Senator XXL
              • 09.09.2006
              • 1070
              • Belgrade

e pa ovaj na 1. slici je perfektan, ko iz fabrike i jos mu je odlicno cucnula boja, a kod drugog to nije slucaj... no enterijer je mislim svakako lepsi kod starijeg.

Snoopy, dobro, mozda nije los predlog da se tema odnosi samo na tehnicki aspekt a ne na dizajn...

mada ovo za land cruiser ipak mislim da ce bar 80% ljudi da se slozi da je korak unazad po dizajnu...

Comment

• Driver_GT
                CBC Senator XXL
                • 04.07.2007
                • 368
                • Beograd

@ marko

Slike koje ti postavljas za land kruzera nemaju veze! To sto si postaviio su verzije za americko trziste!
                Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Djux
                  CBC Veteran
                  • 10.08.2007
                  • 133
                  • Zemun

NE to je land cruiser 100, nema veze sa aktuelnim novim modelom kojeg vidjamo na ulicama. 100 je mnogo veci i siri dzip, tj. to je grand cruiser,koji ce biti zamena slicnog koji se i danas vozi ali u daleko manjem broju na nasim ulicama. Imaju najcesce motore od 4,2L

Comment

• icatenej
                    CBC Član
                    • 07.11.2006
                    • 26
                    • Beograd

Meni je aktuelna Skoda Fabia u svakom segmentu losiji automobil od prethodnog modela.
                    - Dizajn je korak unazad (prihvatam zamerke za subjektivnost),
                    - Upotrebljeni materijali u unutrasnjosti su losiji - jeftiniji (gde god je na "staroj" Fabiji bila fina meka plastika, ovde je ona jeftilen tvrda)
                    - Preciznost izrade je losija - zazori su veci i neravnomerni, nanos boje je losiji
                    - Zvucna izolacija je losija...
                    itd. itd.

Iz aviona se vide ustede na svakom komadicu automobila... Navodno ima bolja vozna svojstva (tako barem novinari horski dromju), medjutim ja licno u voznji to nisam ni na koji nacin osetio. Da li izmedju cunjeva moze da prodje sa 63.5 ili 64.7 km/h e to me bas zabole
                    Opel Astra H 1.7CDTI
                    Dacia Logan 1.4

Comment

• AreOut
                      CBC Senator XXL
                      • 22.07.2006
                      • 590
                      • Zabjelo

Meni je Accord '99. ljepsi od starijeg, a i malo je kompaktniji
                      http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• Marko001
                        CBC Senator XXL
                        • 09.09.2006
                        • 1070
                        • Belgrade

Hyundai I30 dobio 4 zvezdice na crash testu a njegova sestra kia ceed, koja je pre njega izasla na trziste- ima 5 zvezdica...

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

BMW 3, 5, 7!!!
                          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Eon
                            Moderator
                            • 10.03.2005
                            • 4225
                            • Beograd-NBG-44
                            • Superb 2.0 4x4 DSG

Originally posted by Marko001
                            Hyundai I30 dobio 4 zvezdice na crash testu a njegova sestra kia ceed, koja je pre njega izasla na trziste- ima 5 zvezdica...

Pa to nije korak unazad... Da li Golf, Octavia, Leon... imaju isti broj zvezdica, a ista je platforma?!?!

Od sada ili konkretni primeri ili tema ide pod LOCK. A svako trabunjanje o design-u ce biti automatski izbrisano!!!!
                            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Rubi
                              CBC Senator XXL
                              • 06.05.2005
                              • 519
                              • Beograd

Kvalitet enterijera kod Fiata Punto - na mk.1 je odlican, na mk.2 skripi zadnja polica, plastika je krta i puca, zvucnici ispadaju iz lezista....
                              (\__/)
                              (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
                              (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

Working...
                              X