Originally posted by Honda
Bezolovni ili Super benzin?
Collapse
X
-
-
-
Mogu da uđu na obe moje Honde.
Inače stvar stoji ovako - ako je motor napravljen da mu treba olova (olovni benzin), onda će mu smetati ako ide na bezolovni. Ako za auto piše da se sipa bezolovni, to se sipa zbog katalizatora, a motoru baš nešto i neće smetati.
Comment
-
-
Slozio bih se sa Banetom, sipam na Accorda super i na kupea (koji je jos turbo) i nemam problema, mislim da jedino lambda sonda moze da ode i da auto vise trosi zbog toga ne vjerujem da neke konkretne stete moze da ima na samom motoru, inace je razlika izmedju kvalitetnog i loseg bezolovnog mnogo veca nego izmedju bezolovnog i superaBtw na jednoj pumpi u Podgorici sad sipaju i BMB od 98 oktana tako da u zadnje vrijeme sipam i njega (zanimljivo da je 1 cent jeftiniji od BMB od 95 oktana).
Comment
-
-
Ja vozim Civica '86. koji je jednom davno imao katalizator, a tocim mu super. Naterali ste me da pocnem da razmisljam da pocnem da tocim bezolovni.
Pitanje: posto nikad ne dozvolim sebi da padnem na rezervu (zbog eventualnog mulja na dnu rezervoara i fobije od toga da mi igla padne na E), da li da ovaj put dovedem do rezerve pa da tocim bezolovni, ili mogu da ga natocim "preko" supera?
Hvala unapred
Comment
-
Comment