Bezolovni ili Super benzin?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BGILLEGAL
    CBC Senator XXL
    • 22.05.2006
    • 653
    • Beograd

Originally posted by Honda
    Otvori chep od rezervoara i pogledaj sta pise da treba da se sipa i to sipaj u auto. Ako je kontruisan za super onda super...
    Pazi i mnogima ne pise TNG ili Kiseli kupus na chepu pa sipaju to. Generalna razlika je to sto nije auto konstruisan na bezolovni ili ne, nego je bezolovni benzin napravljen kako bi manje stetio okolini, tj nema olova u sebi. Oktanska vrednost je ista, kao i temperatura sagorevanja. Jedini problem kod automobila jeste obrnuto, da u auto koji je predvidjen za bezolovni sipas super jer bi tako za kratko vreme unistio katalizator, i neke filtercice na izduvu. To je generalna razlika.

Comment

• DexX
      CBC Član
      • 25.03.2007
      • 87
      • Kosjeric

Tacno tako! I razlika je u otvoru za sipanje, uzi je za bezolovni. pistolji za super ne mogu da udju u otvor za bezolovni

Comment

• Bane R
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2006
        • 1769
        • Beograd

Mogu da uđu na obe moje Honde.

Inače stvar stoji ovako - ako je motor napravljen da mu treba olova (olovni benzin), onda će mu smetati ako ide na bezolovni. Ako za auto piše da se sipa bezolovni, to se sipa zbog katalizatora, a motoru baš nešto i neće smetati.

Comment

• AreOut
          CBC Senator XXL
          • 22.07.2006
          • 590
          • Zabjelo

Slozio bih se sa Banetom, sipam na Accorda super i na kupea (koji je jos turbo) i nemam problema, mislim da jedino lambda sonda moze da ode i da auto vise trosi zbog toga ne vjerujem da neke konkretne stete moze da ima na samom motoru, inace je razlika izmedju kvalitetnog i loseg bezolovnog mnogo veca nego izmedju bezolovnog i supera Btw na jednoj pumpi u Podgorici sad sipaju i BMB od 98 oktana tako da u zadnje vrijeme sipam i njega (zanimljivo da je 1 cent jeftiniji od BMB od 95 oktana).
          http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• ivica77
            CBC Član
            • 08.07.2007
            • 70
            • Suzuka
            • Honda Civic 1.5, 16V

Drugari, imam isti ovakav auto i kod mene pise da trosi bezolovni. Nema razloga za elaboriranje. LJudi napisali tako pa to i sipam, valjda verujete ovima sto prave Honde da znaju sta rade

Comment

• LoveCivic
              CBC Početnik
              • 16.12.2007
              • 9
              • Beograd

Ja vozim Civica '86. koji je jednom davno imao katalizator, a tocim mu super. Naterali ste me da pocnem da razmisljam da pocnem da tocim bezolovni.

Pitanje: posto nikad ne dozvolim sebi da padnem na rezervu (zbog eventualnog mulja na dnu rezervoara i fobije od toga da mi igla padne na E), da li da ovaj put dovedem do rezerve pa da tocim bezolovni, ili mogu da ga natocim "preko" supera?

Hvala unapred

Comment

• -Vedran-
                CBC Senator XXL
                • 03.10.2004
                • 3255
                • Beograd

Pa gledaj da ga ispraznis dovoljno da ti ne povuce mulj
                Ili cak iskoristi tu priliku pa skini i ocisti rezervoar
                Power of dreams !!!

Comment

Working...