hyundai XG 3.0 V6

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slavke1976
    CBC Član
    • 21.10.2007
    • 30
    • Subotica

hyundai XG 3.0 V6

Poydrav.
    Video sam ovaj auto http://www.emilfrey.ch/index.php?id=11& ... &cartype=3
    , polovan , na jednom auto placu u Svajcarskoj, 2001 godiste, 93614km i boja srebrna. Auto je u perfektnom stanju, i cena mu je 9500 svajcaraca.
    Nikad nisam cuo za ovaj auto pa me interesuje nesto vise o njemu.
    Hvala
  • CLD
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2005
    • 1225
    • Belgija - ranije Luna-Chico

meni deluje kao Sonata, verovatno je isti auto u pitanju sa drugacijim imenom ili je nesto drugo u pitanju.

Comment

• zux
      CBC Senator XXL
      • 10.05.2005
      • 773
      • Beograd-Filmski grad

CLD ipak nije sonata
      to je model kojim je hyundai pokusao da udje u visoku klasu
      mnogo je veci i luksuzniji od sonate
      izgledom su pokusali da kopiraju engleske i americke limuzine (malo kockast izgled sa puno hromiranih detalja)
      auto kao auto je odlican, posebno za te pare
      hyundai se vec odavno potvrdio kao proizvodjac kvalitetnih automobila, tako da sigurno nije stedeo ni u ovom najluksuznijem modelu
      tako da bi kvalitet trebao da bude vise nego dobar
      sva moguca oprema je sigurno u njemu, ali...
      odrzavanje i delovi su sigurno veliki problem, jer ovih automobila nema bas puno na ulici

Comment

• Dren
        CBC Senator XXL
        • 24.08.2005
        • 1068
        • Sarajevo

To je najveci i najluksuzniji model Hyundai-a, kao sto rece @zux, pokusaj ulaska u luksuznu klasu, slicno kao KIA Opirus, Ssangyong Chairman, znaci za korejce ogroman auto, koza, automatik, drvo, hrom...

Vjerovatno se radi o OK autu za te pare, ta kilometraza za V6 ne bi trebala nista znaciti... Jedino zbog rjetkoce tog modela dijelovi na lageru mogu biti problem, i cijena im je vjerovatno visa od standard Hyundai-a... Opet, kako se radi o auto iz klase Mercedesa E-klase (ne kazem da je podjednako kvalitetan kao ovaj...), to nije ni ceocekivano...

Comment

• slavke1976
          CBC Član
          • 21.10.2007
          • 30
          • Subotica

Hvala na odgovorima.
          Auto ima jako lep diyajn (meni se svidja), a i iznutra je kvalitetno odradjen.
          Nisam siguran da ga kod nas u srbiji ima upste pa mislim da odrzavanje nece bit lako, ali opet za te pare. Neznam, stvarno.

Comment

• zux
            CBC Senator XXL
            • 10.05.2005
            • 773
            • Beograd-Filmski grad

znam sigurno da ih u BGu ima barem 3 komada (redovno vidjam jednog zlatnog, jednog perla sampanjac i jednog srebrnog)

Comment

• 230
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2007
              • 775
              • Semberija

U svakom većem gradu imaš Hyundai salon i servis, tako da ne bi trebalo biti problema sa delovima.
              BTW, ja sam video par XG-ova ovde, što će reći da ih ima i kod nas...
              155+75=230
              VIVA LA VITA!!!

Comment

• icatenej
                CBC Član
                • 07.11.2006
                • 26
                • Beograd

Ja ovaj model znam i kao Grandeur... Bar mi se cini da sam na nekim video da to pise, a na drugim je pisalo XG 300 ili tako nesto... mislim da je u pitanju potpuno isti model (bar ja nisam video nikakve razlike) i da naziv zavisi od trzista ili mozda cak i godine proizvodnje. Ja relativno cesto vidjam ovaj model po BGD, tako da mislim da odrzavanje nije problem...
                Opel Astra H 1.7CDTI
                Dacia Logan 1.4

Comment

• zux
                  CBC Senator XXL
                  • 10.05.2005
                  • 773
                  • Beograd-Filmski grad

grandeur je novi predstavnik hyundaia u toj klasi, odnosno naslednik XG-a

Comment

• Dren
                    CBC Senator XXL
                    • 24.08.2005
                    • 1068
                    • Sarajevo

Cuj, taj model (XG) je bio u redovnoj prodaji preko Hyundai mreze, znaci znaju za njega, i to ne bi trebao biti problem... Ima ih da se voze, ne jako puno, ali moze se sigurno naci u zemlji na prste 2 ruke prebrojati... Problem bi se mogao javiti sa nekim dijelovima kojih vjerovatno zbog rijetkosti nemaju na lageru kod tebe... Pa bi ga moralinarucivati iz npr. Amsterdama, Roterdama ili slicno, ali i to se ceka vjerovatno max. 14 dana, mozda i 7, jer vjerovatno imaju dostavu narucenih dijelova svake sedmice (za cijelu servisnu mrezu u SRB)...

Comment

• civi
                      CBC Senator XXL
                      • 26.07.2005
                      • 1492
                      • Pozarevac

delovi stizu za max 2 nedelje ako te nesto zanima cimni ih pa pitaj, inace odlican auto
                      Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                      - Kako to misliš, kočim?

Comment

• slavke1976
                        CBC Član
                        • 21.10.2007
                        • 30
                        • Subotica

Hvala svima na odgovorima.
                        Odustao sam od uvoza polovnog automobila. Ne znam, ali meni se nikako ne isplati. Sve te peripetije, papiri, overe, pa kod nas na granici, carina, porezi itd. Bar ovde u Svajcarskoj sto sam gledao automobile, sve sto valja je iznad 10000eura, a to sve za aute od 2000 godista i mladje (plus carina i PDV kod nas).

Comment

Working...
                        X