Pitanje-felne..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Driver_GT
    CBC Senator XXL
    • 04.07.2007
    • 368
    • Beograd

Pitanje-felne..

Posto alfa ima promer rupa 5x98, zanima me dali mogu nekako da stavim one 5x100? Ove za alfu su bas retke i nema neki izbor, dok ove druge vozaju VW, audi, i jos dosta kola koliko znam, pa me zanima da li mogu da stavim te, i koliko je to sigurno?
    Alfa Romeo 147 1.9JTD
  • Aki
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2006
    • 1133
    • Beograd
    • Yugo 1603, Yugo 1301

Srafovi sa plivajucom konusnom glavom, brezoni - to su ti resenja, najbezbolnija. Sigurno je 100%.
    "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
    - Lousie Smith

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Ja to nikako ne bih radio!!!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Aki
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2006
        • 1133
        • Beograd
        • Yugo 1603, Yugo 1301

Zasto?
        "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
        - Lousie Smith

Comment

• bojanTI
          CBC Senator XXL
          • 04.01.2006
          • 870
          • Pancevo

Ne bih ni ja!

Mali izbor za Alfu?!

Potrazi to malo bolje, inace pravis jeres sa tim VW felnama na 147, razmisli opet...

Pogledaj te sa tvog avatara, pa onda mozes da vidis na otpadima neke originalne, imam bar deset varijanti koje bi odlicno legle na 147!
          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Driver_GT
            CBC Senator XXL
            • 04.07.2007
            • 368
            • Beograd

Ne mislim sigurno da stavljam felne sa VW znakom na alfu
            Pu pu daleko bilo..

Nego sam mislio one koje su konstruisane za VW, audi i ta kola..sa tim promerom rupa.. Trazio sam polovne felne, ne mogu ih nigde naci.. Bile su jedne sto je prodavao decko sa foruma, al to su one klasicne sa krugovima, koje mi se ne svidjaju bas.. a ako imas te varijatne, mogao bi da okacis neke slikice ili da eventualno pogledam to negde?

@TETAK

Citao sam na par mesta da to nije sigurno, al nigde nije iznet konkretan argument... zasto je lose toliko?
            Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Aki
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2006
              • 1133
              • Beograd
              • Yugo 1603, Yugo 1301

Vidi ovako, 90% felni koje se voze na jugicima, a da nisu stock, su 4x100. Jugo ima 4x98 promer, sa konusnim srafovima ili brezonima, si 100% siguran. Jedino sto ces verovatno trebati da uradis je sirenje centralnog otvora na felni, jer vageni i audi imaju 56mm otvor, alfe i fiati 58mm. To radi svaki strugar za 200-300max po felni. Ne znam zasto bi bilo opasno ovo raditi...
              - Lousie Smith

Comment

• bojanTI
                CBC Senator XXL
                • 04.01.2006
                • 870
                • Pancevo

Pazi, ne znam da se ikome desilo nesto sa tim srafovima, ali ja opet to ne bih radio!

Sto se tice felni, ja nemam nikakve varijante jer se time ne bavim, ali volim Alfine felne sa krugovima, jednostavno je to jedno dugo nasledje brenda i rado ih i ja vozim na svojoj Alfi!

Pogledaj Alesio 16 koje su bile nesto manje od 400 eura ceo komplet nove, e sad zavisi koliko para imas, ali te sa tvog avatara su mnogo skupe, ali su mnoooogo dobre!

Evo ih te Alessio Euro...

In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Aki
                  CBC Senator XXL
                  • 04.08.2006
                  • 1133
                  • Beograd
                  • Yugo 1603, Yugo 1301

Originally posted by bojanTI
                  Pazi, ne znam da se ikome desilo nesto sa tim srafovima, ali ja opet to ne bih radio!
                  Ako je to argument, onda...
                  - Lousie Smith

Comment

• Driver_GT
                    CBC Senator XXL
                    • 04.07.2007
                    • 368
                    • Beograd

Te sa mog avatara sam nasao za 200e KOMAD bez guma, naravno nove.. 17" su u pitanju, ali su predivne, tako da se mislim dal da skupljam jos neke parice pa da ih pazarim. Te sa krugovima me mnogo podsecaju na sadasnje ratkapne, zato ih ne bi uzimao

@akki
                    Razmislicu i o tome, ako ne naletim u skorije vreme na neke lepe 5x98..
                    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• bojanTI
                      CBC Senator XXL
                      • 04.01.2006
                      • 870
                      • Pancevo

Pa dobro Aki majku mu, ako hoces vec argument onda cu ti samo reci da je prosecna brzina sa Yugom tri puta manja nego sa Alfom i tu moze debelo nesto da zaglavi, a to da je auto vise od dva puta tezi, sa dosta vecim tockovima samo doprinosi ovome sto ti pricam!

Slazem se, ne mora nista da se desi, ali zasto i o tome razmisljati?!

Samo ti skupljaj parice i mani se corava posla kako bi moja pokojna baba rekla...
                      Nemoj da imas predrasude zbog tih ratkapni, uostalom vozis Alfu, pa ti si borac protiv predrasuda!

Comment

• Aki
                        CBC Senator XXL
                        • 04.08.2006
                        • 1133
                        • Beograd
                        • Yugo 1603, Yugo 1301

Cekaj, standardi jugici uglavnom nemaju alu felne itd, znaci oni i ne idu standardno. A alfe se voze stalno 200km/h+? Samo kazem da je malo bzvze biti baba, i verovati pricama drugarica kako je nabolje heklati. Brezoni su najbolje resenje i sigurniji od bilo kojih srafova, naravno, najlakse je kupiti prave felne i skrati i muke sebi.
                        - Lousie Smith

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Upravo!

Nego @driver hajde okaci te VW felne sto hoces da metnes na Alfu!
                          Ozbiljno, okaci slike bas me interesuje sta bi stavio...

Comment

• Darko_NS
                            CBC Senator XXL
                            • 02.12.2004
                            • 557
                            • Srpska Atina

Potrazi to malo bolje, inace pravis jeres sa tim VW felnama na 147, razmisli opet...
                            ovo deluje nekako sektaski, neki proizvodjac, na primer alessio pravi felne sa raznim rasponom rupa, za vag automobile, za peugeot, fiat..itd
                            i sad ako neko kupi one sa rasponom rupa za vw, to je kao jeres, kakva je to glupost.. kao i ono da je brzina u alfi mnogo veca nego u jugu..
                            kod nas se u proseku bar 80 posto automobili voze po gradu.. najobicniji jugic, postize istu brzinu kao i neka alfa, s obzirom na ogranicenja, krivine, semafore,guzve.. imao sam juga sa 62ks, sad imam fiat sa 115ks, nisam primetio da ga mnogo brze vozim po gradu,..itd. naravno druga je stvar na auto putu, ali to je mali procenat voznje

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ja to nikako ne bih radio!!!
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment