Pitanje-felne..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Driver_GT
    CBC Senator XXL
    • 04.07.2007
    • 368
    • Beograd

Evo na ovom sajtu sam recimo video jako puno lepih felni, da ne izdvajam sad ponaosob, ali je problem gde to kod nas da se kupi?

A sto se brzina tice, cesto vozim autoputem, al uglavnom do nekih 160, 170, necu da mucim auto preko..povremeno samo...
    Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• bojanTI
      CBC Senator XXL
      • 04.01.2006
      • 870
      • Pancevo

Hehehe, 160-170...

Gde nadje ovaj sajt, nije mi jasno... Ali odlican je!

Sve sam pregledao i preko 80% svega je "pimp mi ride", definitivno nije za 147! Ali nasao sam (naravno po mom ukusu) sta bi islo lepo, po ovom redosledu...

Kazem ti lepo, okaci slike da vidim sta si ti mislio...

Uh malo sam promasio boju auta...
      In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Razlog je jednostavan "rupe" na felni se vremenom razlokaju(stani-kreni,kočenje,udarci sa podloge i sl.),odnosno proizvoljno izgube pravilan oblik i tada dolazi do vibracija koje se prenose na sve elemente vešanja što se naravno oseća i na upravljaču.Kako šraf ne leži idealno u felni uz pomenute vibracije postoji realan strah i od odvrtanja istog!Ovo o čemu pričam baš sam i vidjao na budženim Jugićima, ali i na drugim vozilima!
        Mislim, zašto sebi komplikovati život kad bar za Alfu ima felni na pretek.Meni se baš svidjaju one njene sa krugovima!
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Driver_GT
          CBC Senator XXL
          • 04.07.2007
          • 368
          • Beograd

Sve sto si postavio su jako lepe
          Nemam pojma ni ja konkretno, na sta naletim, sve zavisi.. a sajt jeste xtra
          Alfa Romeo 147 1.9JTD

Comment

• Sasha
            CBC Senator XXL
            • 04.10.2004
            • 4126
            • Novi Sad

Ovo je iz halo oglasa, mozda pomogne.
            ALUFELNE 17, sa gumama, za Alfa Romeo 147 ili 156, 500 EUR. 065/313-3137
            www.arcs.org.rs/forum

Comment

• sn00py
              CBC Senator XXL
              • 15.08.2005
              • 851
              • Belgrado

@Tetak
              Cekaj... debljina srafa ostaje ista, to sto se sraf ili brezon malo pokrivi kada se stavi drugaciji raspon rupa nema veze sa ovim sto pricas...
              Ako je debljina srafa ili brezona ista i ako je centralna rupa onolika kolika fabricki treba da bude i ako felna lezi kako treba na glavcini, nema teoretske sanse da se tako nesto desi...
              To sto se desavalo na jugicima je verovatno posledica toga da nisu imali prstenove za centriranje, pa felna nije bila u osi, da nisu unakrsno stezani srafovi ili sta slicno... Vec 2 godine vozim 4x100 na 4x98, nijednom nisam nikakav problem imao, naravno uvek sam imao prstenove i stezao srafove kako treba... Tako da ono.. Po meni pricate u prazno i izmisljate toplu vodu...

BMS team

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Svako ima svoje mišljenje, ja na moj auto ne bih nikada montirao nešto za šta znam da nije predvidjeno za korišćenje.U mašinstvu nema ono "prst tamo, prst 'vamo", sve se meri u desetim i stotim delovima milimetra, a milimetar je kao kuća................
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• sn00py
                  CBC Senator XXL
                  • 15.08.2005
                  • 851
                  • Belgrado

Hehe, naravno postujem misljenje i stav, ali mislim da je preterano i nepotrebno cepidlacenje u tom primeru.. Ok opet kazem svako ima svoje..

BMS team

Comment

Working...
                  X