Šta hladi vaše Mazde?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Misha
    CBC Veteran
    • 22.10.2004
    • 117
    • Beograd

Re: Šta hladi vaše Mazde?

Danas uradio servis na 3-ki u Profilu, menjali, izmedju ostalog i rashladnu tecnost. Kazu, prvi put posle 4 godine a posle nakon svake 2. Sipali neki antifriz koji je rozikaste boje. Kako je nemoguce ipustiti svu tecnost iz sistema, ovaj novi roze, se izmesao sa starim zelenim i napravio neku sucmurastu boju! Zaboravih da pitam koja je marka tog antifriza!

E da, i mislim da su antifriz mesali sa obicnom vodom, jer na racunu nigde nije bila stavka za destilovanu. Iako sam pitao,i dobio odgovor da je mesan sa destilovanom!

Comment

• RedboX
      CBC Senator XXL
      • 28.11.2006
      • 1537
      • Novi Beograd

destilovana kosta 20 dinara na litar a oni je verovatno imaju na burice.Cudno mi je to da nisu ispustili sav stari antifriz sumnjam da je 3ka napravljena tako da ne moze sve
      I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Nema toliko ni veze ni da su mesali sa obicnom. Jer svaki antifriz ima aditive za kamenac, tako da je maltene svejedno. Ali opet je da kazem sigurnije sa destilovanom. A to sto nisu ispustili sve, mislim da je njihova greska. I da treba antifriz da ti bude crven ili rozikast, nikako sucmurast.
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Misha
          CBC Veteran
          • 22.10.2004
          • 117
          • Beograd

Malo sam "proguglao" na ovu temu, i na nekoliko mesta naisao na objasnjenja koja se poklapaju sa onim sto je u profilu uradjeno! Sto ce reci da ipak nema cep na bloku za ispustanje rashladne tecnosti i da je nemoguce ispustiti celokupnu kolicinu! A sto je tice boje (sucmuraste ) kapiram da je dobijena kada se rozikast antifriz izmesao sa onim sto je ostalo od starog zelenog! Tu je samo pitanje da su sipali odgovarajucu vrstu antifriza? To je ono sto me najvise brine!

Comment

Working...
          X