400 CDI

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

400 CDI

Situacija sljedeca - doticni motor u E-klasi (W211) iz 2003., presao 312.000km (podosta, znam...), od prvog vlasnika (postoji puna dokumentacija), auto u Luxemburgu.
    Ima li ko kakva iskustva sa ovim motorom? I uopste sa ovim autom? Da ne bude poslije nekoliko hiljada km "kuku majko" Da li se vrijedi pakovati u ovo?
    Hvala unaprijed!
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.
  • Dren
    CBC Senator XXL
    • 24.08.2005
    • 1068
    • Sarajevo

V-8 ? Ne bi mu trebali biti problem navedeni kilometri sami po sebi, nego svo ostalo odrzavanje za automobil te mladosti i nabavne cijene... Pretpostavljam da kada bi se nastavio odrzavati kako je fabrika propisala (servisni intervali), ne bi pravio puno problema... Konkretna iskustva ne znam, ali tu kilometrazu je izgleda redao kao lokomotiva, ne silazeci sa autobahn-a...

A to da li se isplati, ces morati sam odluciti... Ravnaj se po tome da li imas para da ga odrzavas kao da ima 31.000 km na satu ? Mislim da jedina sa takvim odrzavanjem moze biti ono sto jeste, tj. dugoprugaska lokomotiva... Imas li para za gume 18" (u najgorem slucaju 17"), i to premium klase, pa 2 seta...? Ako nemas, zaobidji...

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • AGP / W126

Diesel + automat > odakle ti samo ideja da ja to hocu da kupim?
      Zezam se, kolega nasao pa hoce da kupi Pa cisto u njegovom imenu pitam ima li ko kakvo iskustvo.
      BTW Mozda i vozim MB ali nisam jos pukao da vozim auto za debele svabske penzise

Comment

• AreOut
        CBC Senator XXL
        • 22.07.2006
        • 590
        • Zabjelo

Ako je dobra nafta u Poljskoj nek ga pretrese dobro pa ako voli brze naftase nek ga uzme, pretp da je cijena dosta povoljna zbog kilometraze
        http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• dr cosworth
          CBC Senator
          • 07.08.2006
          • 242
          • Beograd
          • Ford Sierra Cosworth

Taj motor ima problema sa bregastom{cuju se kao kad nevaljaju podizaci} uzasno je skup za odrzavanje menjace prozdire zbog velikog obrtnog momenta.

Comment

• mirdza
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2005
            • 2437
            • AGP / W126

Hvala na odgovorima!
            A sto se tice odrzvanja - lik moze sebi da priusti takve zaebancije

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Onda neka ga uzima, jer je za taj motor to ipak mala km!
              Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
              Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Laki GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2006
                • 2426
                • Beograd-Vozdovac

Na tim modelima menjaci su se bas pokazali,u losem smislu
                Vise ni mece nije sto je bio,zapravo jeste ali ako kupis poslednju seriju nekog modela jer su tad vec sve decije bolseti prelezane.
                Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Dren
                  CBC Senator XXL
                  • 24.08.2005
                  • 1068
                  • Sarajevo

Originally posted by mirdza
                  Hvala na odgovorima!
                  A sto se tice odrzvanja - lik moze sebi da priusti takve zaebancije
                  A da onda sebi priusti i malo "bolji" Mercedes, mislim manje kilometara, manje cilindara, manje Nm...?

Znas kako, slabo sta ima dzabe, posebno na zapadu, tako da ako neko daje takvog Mercedesa "pojeftino", upitaj se zasto... On je s njim presao sto je mogao dok ga je garancija pokrivala, a sada ga se oslobadja da ne razmislja...

Comment

• mirdza
                    CBC Senator XXL
                    • 14.03.2005
                    • 2437
                    • AGP / W126

Pa, ovaj mu je naletio prilicno povoljno i djeluje stvarno OK. A sad, sto ovaj voli / hoce diesela to je njegova stvar... (Vozi A6 2.7TDI, X-type 2.2td i Lagunu 1.9hdi - dizelash... ) A cak i ako bi mogao da kupi i odrzava nesto skuplje i bolje - izbor je njegov
                    Ja licno ne bih kupio ali to je moje misljenje

Comment

• Dren
                      CBC Senator XXL
                      • 24.08.2005
                      • 1068
                      • Sarajevo

Ma ja bih volio da imam para za tako nesto... I naravno pored toga da mi jos ostane bar 3x toliko za svaki slucaj...

Comment

• Djux
                        CBC Veteran
                        • 10.08.2007
                        • 133
                        • Zemun

313.000om je solidna kilometrza. Motor je sam projektovan naravno za dosta vise ali sa toliko km mora ocekivati bar zamenu poneke dizne (koje inace za cdi nisu ni malo jeftine) a u tezim slucajevima kvar pumpe visokog pritiska. To je sve sto se motora tice, inace bilo je slucajeva kvarova menjaca uprvo zbog kamionskog obrtnog momenta.
                        Medjutim nije samo motor na autu. Mora ocekivati moguci remont airmatica i jos ponesto. Uglavnom trebace mu love za neke dodatne troskove, al posto vidim da je ima,ako je auto redovno odrzavan 313.000km nece biti problem. Ionako mi je muka od ovih prodavaca po Srbiji koji na placevima nude sve do jedne E klase sa tom kilometrazom al ,,malko,, vracenom... za oko 200.000km u proseku

Comment

Working...
                        X