Registracija na "E" tablice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Originally posted by scarab26
    5. oslobodjen carine, pdv mora da se plati od ove godine
    Jako bitna stvar, ako je tacna cela prica pada u vodu i postavlja se pitanje zasto to i raditi...koliko je sigurna ta informacija?
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• r1cer
      CBC Senator XXL
      • 22.01.2006
      • 363
      • Beograd

Isplatilo bi se za auto od 80k eura.

Računaj ovako, 1000e registracija LTDa(može se nađe i za manje), godišnje održavanje virtualnog ofisa može da bude oko 500e. pa oko 100e registracija stranog predstavništva kod nas(znači pravna forma je strano predstavništvo ne doo). Sama registracija ekonomskih tabli, zadnji put kada mi je neko pričao, bila je oko 1000e godišnje. Ima advokatskih kancelarija koje bi ovo podrobnije objasnile i za pristojnu proviziju sve završile

Treba li da napominjem da moraš imati pokriće za te pare što će se prebacivati vamo tamo

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Originally posted by 206
        odatle i ona silna 60-E-xx kola po gradu...
        A ja videh danas jednog Tuarega sa 60-E kako je uredno paukom spusten na paring u Savskoj - mislim da je zbog carinskog prekrsaja ili tako nesto
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• zola_
          CBC Senator XXL
          • 24.06.2006
          • 319
          • Novi Beograd

nace svake godine moras da sastavljas finansijke izvestaje
          dva puta godisnje, to jest svakih 6 meseci

Comment

• *Egon*
            CBC Senator XXL
            • 31.12.2004
            • 1232
            • Beograd, Dorcol, N 44

Sama E tablica kosta 500 eura + sve ostale dazbine.
            Nama je carina dala na 6 meseci privremeni uvoz, pa moras dva puta godisnje da produzavas.
            Ne placa se nikakav PDV, normalno i carina.
            Garaza
            1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• 206
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Da se razumemo, mene NE interesuju varijante da preko "leptir masna i akten tasna" firmi iz tamo nekog Vanuatua pravim predstavnistva po Srbiji da Drzavu zavrcem za porez i carinu, i da tu "firmu" pravim samo radi uvoza automobila. Ja imam malo ozbiljniju firmu koja, za razliku od velike vecine pomocu kojih se registruje veliki broj automobila po Bg - zaista i radi. Interesuje me da otvorim predstavnistvo te firme, i naravno ako postoji legalna pogodnost pri kupovini automobila za njene potrebe, zasto da ne?

Kljucna je ova prica oko PDV-a - sada se ne placa ni carina ni PDV, najavljeno je dakle da ce PDV uskoro morati da se placa, a onda se i ne isplati preterano. Zna li ko da li je ovo sigurno ili ne?

Comment

• r1cer
                CBC Senator XXL
                • 22.01.2006
                • 363
                • Beograd

mene NE interesuju varijante da preko "leptir masna i akten tasna" firmi iz tamo nekog Vanuatua pravim predstavnistva po Srbiji da Drzavu zavrcem za porez i carinu,

Ti ne bi da zavrneš državu, ti bi samo malo da "optimizuješ" porez? Činjenica je da bi ti da ne platiš porez i carinu a radio to preko prave firme ili fiktivne, što se tiče zakona, sasvim je svejedno - naravno ako imaš pare za koje imaš dokaz da si legalno zaradio koje ćeš prethodno da uneseš u firmu (fiktivnu ili ne)

Velika većina firmi nikako nije sve to uradila samo da bi imala automobil na ekonomske table. Kao što rekoh u tom slučaju bi se isplatilo samo na skuplje automobile a pogledaj na ekonomske table se voze i automobili od 7-8 hiljada eura. Ne verujem da su mnogi to radili samo zbog kola. Kada kupuješ jahtu od mnogo više para, registrovanje offshore ltda samo u tu svrhu je normalno i uvek se tako radi.

Ako ti zaista imaš potrebe da otvaraš strano predstavništvo tim bolje jer onda u svakom slučaju uštedeo i 20 % usput - isplati se. Firma će raditi pa će raditi a ti lepo na svaka 2 zaposlena imaš pravo da uvezeš po 1 automobil. Samo treba da znaš da sa stranim predstavništvom nemaš iste mogućnosti kao kad bi registrovao doo a da vlasnik bude strana firma. Al to će ti već neki pravnik objasniti bolje.

Comment

• miroslavm
                  CBC Senator
                  • 13.02.2007
                  • 208
                  • Beograd, Zvezdara

Mogu ti samo reći onu staru poslovicu : što ne platiš na mostu ,platićeš na ćupriji...
                  Znate li uopšte koji je postupak osnivanja stranog predstavništva, koje nije isto kao domaće pravno lice? da bi auto vozili zaposleni, oni moraju biti prijavljeni na soc. osiguranje. Ako su prijavljeni moraju se redovno plaćati doprinosi što se sad redovno kontroliše uz kazne u vrednosti od par tvojih auta, prekršajnu a čak i krivičnu odgovornost. dalje, poslovni prostor, taksa za isticanje firme, knjigovodstvo...
                  Ako je to sredstvo samo za nabavku auta, nešto mislim da se ne isplati

Comment

• 206
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

@R1cer

sto se tice optimizacije poreza, nisam JA izmislio propise onakvi kakvi su, nego Drzava. Zasto bih se ja libio da iskoristim nesto sto je zakonski moguce? Naravno da se radi o sasvim legalnoj varijanti o kojoj razmisljam, ovo sve sto sam i rekao govorim da me ne bi pogresno shvatili...

A cinjenica je da postoji ogroman broj firmi koji LLC imaju BAS i samo zbog automobila, ja i trazim kompletnu informaciju bas zato sto me NE interesuje SAMO to.

@miroslavm

Citas li sta ja pisem? Treci put ponavljam, ja NE planiram da osnivam fantomsku firmu sa budzetom od 1000 evra, gde cu da zakidam na svemu na cemu se moze zakinuti, samo da bih imao E table. Ja firmu, odnosno predstavnistvo pravim i ovako i onako, sa svim obavezama koje to podrazumeva, i od toga naravno ne bezim. Samo me interesuje koja prava, odnosno olaksice mogu da dobijem, to je sve.

Comment

• r1cer
                      CBC Senator XXL
                      • 22.01.2006
                      • 363
                      • Beograd

sto se tice optimizacije poreza, nisam JA izmislio propise onakvi kakvi su, nego Drzava. Zasto bih se ja libio da iskoristim nesto sto je zakonski moguce?
                      Ja te podržavam u potpunosti, ja sam govorio da čak i kada bi napravio fiktivnu firmu samo zbog toga i tad bi sve moglo da bude legalno.

Glavno pitanje je da li tvojoj firmi stvarno treba predstavništvo ili bi ti možda iz nekih razloga više odgovaralo da registruješ klasično privredno društvo(doo ili ad) gde je vlasnik tvoja matična firma. Ukoliko bi ti strano predstavništvo zadovoljavalo potrebe onda kreni sa registracijom a posle ćeš automobil uvesti lagano i neke olakšice ćeš sigurno imati.

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Pa izmedju ostalog i to je jedna od dilema, zato i pitam. Firmu ovde vec imam, ako ne postoje neke znacajnije olaksice oko voznje E tabli, ne bih ni registrovao predstavnistvo druge firme...nebitno.

Dakle? PDV olaksice se ukida ili ne? I kad? Izvor?

Comment

• jovan30
                          CBC Senator
                          • 07.05.2006
                          • 322
                          • Beograd

Sto se tice predstavnistva i ostalog. Jasno mi je da osoba kao ti ne razmislja o fantomskoj firmi stoga... da E tablice ce ti se isplatiti. S'obzirom da ces ti imati troskove u vidu poreza i doprinosa u svakom slucaju kupio- nekupio taj auto, sigurno ce ti se isplatiti investicija.
                          Usteda 20% na carini, malo li je na auto od 100-nak hiljada eur?
                          Troskovi registracije na E tablice su 800 eur godisnje. Postoji jos malo taksi koje treba platiti, ali to je to oko 800 eura.

BTW, kako ti taj drugar "puni" racun firmi u USA, prebacuje svoj novac, formin, nesto trece...?
                          Kada imas strano predstavnistvo, ili kcerku kompaniju u vlasnistvu inostrane firme, normalno je da deo profita ide preko u maticnu firmu. E sada sto vecina koji tako posluju (osnuju offshore firmu samo da bi zavrnuli drzavu) taj neoporezovani novac posle ovde trosi, to je druga prica, zato te ekipe i padaju ovde po osnovu pranja novca. Nije nelegalno imati offshore firmu, ali nelegalno je izbegavanje placanja poreza, vecina offshore i shvata na taj nacin i to je pogresno. Offshore treba koristiti u zakonskim okvirima. Ako nekog interesuje detaljnije, otvoricemo novu temu.

A ja videh danas jednog Tuarega sa 60-E kako je uredno paukom spusten na paring u Savskoj - mislim da je zbog carinskog prekrsaja ili tako nesto
                          Vratice ga on, ne sekiraj se... jos uvek se ovde sve radi preko kumovskih veza.

Comment

• 206
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Originally posted by jovan30
                            Da, samo sto carina nije 20% vec 10%, za terence na primer je 5%

Comment

• jovan30
                              CBC Senator
                              • 07.05.2006
                              • 322
                              • Beograd

Kada sam ja uzimao Audija carina je bila 20%, ali nije ni vazno, drago mi je ako su je smanjili na 10%. To za terence isto je dobra vest, medjutim posto mene terenci ne interesuju vec premium klasa, to me nazalost ne pogadja

Comment

• gti16v
                                CBC Senator XXL
                                • 05.08.2007
                                • 343
                                • BGD
                                • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Originally posted by 206
                                Originally posted by jovan30
                                Da, samo sto carina nije 20% vec 10%, za terence na primer je 5%
                                Od kad to, jel to sigurno?

P.S. Jedino sto znam je da je tamo negde sredinom 2005. povecana carina na terence sa 10% na 20%...

Sorry za off

Comment

Working...
                                X