Registracija na "E" tablice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zola_
    CBC Senator XXL
    • 24.06.2006
    • 319
    • Novi Beograd

za terence je bila niza carina do pre godinu-dve, pa su je onda izjednacili sa carinom za automobile

Comment

• fantastik
      CBC Senator XXL
      • 28.07.2005
      • 417
      • Novi Sad

Originally posted by 206
      Citas li sta ja pisem? Treci put ponavljam, ja NE planiram da osnivam fantomsku firmu sa budzetom od 1000 evra, gde cu da zakidam na svemu na cemu se moze zakinuti, samo da bih imao E table. Ja firmu, odnosno predstavnistvo pravim i ovako i onako, sa svim obavezama koje to podrazumeva, i od toga naravno ne bezim. Samo me interesuje koja prava, odnosno olaksice mogu da dobijem, to je sve.
      evo ukratko za sada E tablice su isplativo samo za auta preko 10000e i licima kao 206 cija firma posluje znaci neuplacuju bezveze socijalno i ostalo sto ide uz firmu.
      Svi ostali koji to rade na offshor imaju ovakvu racunicu, kupe auto voze ga 2-3 godine izbegavaju u startu 40% na cenu poreza i pdv, posle 3 godine ga ili uvezu i plate pdv i carinu koja je sada manja jel je auto starije ili ga prodaju kao stranca.

Pogodnost se ugleda u tome sto su prakticno dobili na rate bez kamate da plate pdv i carinu govorim uobliceno kada se sve stavi na papir i to je sva mudrost.

Comment

• Djux
        CBC Veteran
        • 10.08.2007
        • 133
        • Zemun

Terenutno sam u prosecu osnivanja predstavnistva firme u Srbiji. Znate zasto Jel ima neko neke sigurne informacije o registraciji preko istog...kako,koliko...jel postoje neki uslovi i da li vozilo mora da bude novo ili je dovoljno da bude euro3 ?

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

Mora novo i najmanje 1 zaposleni.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• milannik
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2004
            • 1455
            • Niš

Malopre sam pricao sa covekom o nekoj varijanti koja kosta 125 evra (!!!!) da se registruje auto sa nemackim tablicama na neku firmu u bugarskoj i da vozim sa radnim nalogom te firme. Sve sto mi je potrebno je 125 evra za registraciju u bugarskoj i poznanik sa firmom tamo. Meni zvuci nerealno, a vama?

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

verovatno je sasvim moguce, barem meni deluje logicno s obzirom da su Bugarska i Nemacka teritorija funkcionalno jedna drzava odnosno jedno carinsko podrucje pa je potpuno svejedno geografski.

ti verovatno mozes da vozis unutar EU sa tim nalogom od firme.

pitanje je da li ti treba uopste ta mogucnost voznje EU auta unutar EU ?

nadam se da nisi niti pomislio da je ovde teritorija EU i da ovde mozes da vozis EU registrovan auto kao domaci gradjanin.

kao stranac mozes ali opet, da li je to ono sto te zanima...mislim da se iselis iz zemlje za Bugarsku (npr ili negde unutar EU) ?
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• milannik
                CBC Senator XXL
                • 23.12.2004
                • 1455
                • Niš

Koliko sam shvatio ja bih to vozilo vozio kao zaposleni ili volonter u toj firmi, a na (za) teritoriji srbije. Nije ni meni taj deo najjasniji.

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pa ne mozes ti voziti u Srbiji, radi se o vozilu iz druge drzave za koje ovde nije placena carina +PDV sto je osnova za carinski prekrsaj i moguce oduzimanje vozila.

stranac moze voziti strani auto u tranzitu privremeno bez uvoza do 180 dana.
                  stranac si i ti ako se preselis u Bugarsku.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• milannik
                    CBC Senator XXL
                    • 23.12.2004
                    • 1455
                    • Niš

Znam to, ali sam pitao da mozda ima istine u onome sto sam cuo

Comment

• Kal El
                      CBC Početnik
                      • 20.02.2008
                      • 2
                      • Beograd

Samo da pomenem da jedan deo firmi koji vozi kola na E table, a koja u jeftinija ili oko 10k eura, to rade zato shto im matica iz inostranstva poshalje taj auto, koji oni voze neko vreme (2-3 godine) pa vrate...

Znam za 2-3 takva primera...

Comment

Working...
                      X