Sta uciniti u ovoj situaciji...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko001
    CBC Senator XXL
    • 09.09.2006
    • 1070
    • Belgrade

Originally posted by Goran
    Za prekoracenje brzine do 10 km/h 1000 din na licu mesta ili u roku od 8 dana
    za prekoracenje od 10 do 30 km/h 3000 din na licu mesta ili u roku od 8 dana
    za prekoracenje preko 30 km/h prijava sudiji za prekrsaje kazna od 5000 do 25000 i u zavisnosti od raspolozenja sudije vozacka dozvola na 3 meseca

To kaze zakon!!!
    to je u naseljenom mestu znaci, a koliko je van naseljenog mesta?

inace moje iskustvo govori da odes kod sudije, das iskaz, trazis suocenje, policajac dodje, potvrdi da si kriv, tvoja rec protiv njegove, veruje se ovlascenom sluzbenom licu a ne obicnom gradjaninu, dobijes kuci resenje da platis kaznu (koja je veca od one koja se placa na licu mesta) + sudske troskove (pre je bilo 1000 din)

Comment

• fantastik
      CBC Senator XXL
      • 28.07.2005
      • 417
      • Novi Sad

ma da kad bi to tako bilo, cime pandur da potvrdi da je isao preko ogranicenja, a jos nije potpisan zapisnik, moja iskustva nisu takva samo ti cekaj resenje pa se zali a i ako izgubis a neces platices 800 din sutske troskove

Comment

• shone190
        CBC Senator XXL
        • 10.12.2004
        • 1877
        • Beograd
        • Dodge Charger 8.1l

Evo kod mene slicna situacija, samo sto su mi pripisali da sam isao 94 Km/h, a ogranicenje 40Km/h i odmah na sud

Posle cetiri meseca stigao poziv i otisao sam u sud ali u Obrenovac posto se tamo vodim da zivim. Dao sam izjavu, trazio suocavanje sa policajcima (nisam video ni radar ni snimak kojom sam brzinom isao, kao videces na sudu) i imam svedoka koji je unesen u zapisnik (i gledaj cuda nije pozvan na sudjenje). Problem je u tome sto ovaj sudija nije nadlezan za moj slucaj vec je samo zamoljen da me saslusa da se ja kao ne bih cimao do Beograda gde je prekrsaj i napravljen, pa ce moja izjava biti prosledjena "mom" sudiji. Sada cekam da vidim sta ce da mi odgovore, ali platiti im necu pa makar morao u zatvor da idem.
        Jel zna neko sta se desava ako presude da si kriv, a ti se ne odazivas i kuliras?

Pozzz

Comment

• bakara
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2005
          • 977
          • nBGd

Originally posted by shone190
          Jel zna neko sta se desava ako presude da si kriv, a ti se ne odazivas i kuliras?
          Evo znam ja:
          Dodju po tebe oko 3-4 ujutru i privedu te, a ti i dalje kuliraj
          pozdrav

Comment

• shone190
            CBC Senator XXL
            • 10.12.2004
            • 1877
            • Beograd
            • Dodge Charger 8.1l

Dobro, privedu me i sta onda? Ja kuliram i dalje

Ne ozbiljno, jel ima neko iskustva sa "kuliranjem"?

Comment

• bakara
              CBC Senator XXL
              • 29.01.2005
              • 977
              • nBGd

Pa rekoh gore da sam ja imao "iskustvo" sa kuliranjem

Privedu te provedes noc u mupu i ujutru te ceka sudija.
              pozdrav

Comment

• shone190
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2004
                • 1877
                • Beograd
                • Dodge Charger 8.1l

Ocigledno se nismo najbolje razumeli

Ako oni mene iskuliraju i posle stotinu zalbi donesu presudu u njihovu korist bez mogucnosti dalje zalbe, sta ce se desiti ako to iskuliram

Sta cu kod sudije ponovo ako je presudio vec u korist policije?

POzzz

Comment

• r1cer
                  CBC Senator XXL
                  • 22.01.2006
                  • 363
                  • Beograd

Ideš da sadiš crni luk u padinjaku
                  Meni je par puta stizao poziv za zatvor, ali to je kapiram marketinški trik ne bi li ti odmah platio kaznu. Tu ti lepo piše plati toliko ili se javi tu i tu na izdržavanje kazne od toliko dana.

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

Pa kazne su obicno novcane, znaci dobijes presudu i uplatnicu koliko da platis, ako ne platis dobijas poziv za zatvor, ako se ne javis u zatvor dodju i odvedu te oni...

Prosto ko pasulj, zar ne?
                    pozdrav

Comment

• shone190
                      CBC Senator XXL
                      • 10.12.2004
                      • 1877
                      • Beograd
                      • Dodge Charger 8.1l

A "posto" je dan u zatvoru, cisto da znam da se preracunam da li mi je jeftinije da radim ili da lezim u zavoru?

Comment

• zola_
                        CBC Senator XXL
                        • 24.06.2006
                        • 319
                        • Novi Beograd

mislim da je pre bio 500 a sada je nesto vise, nisam siguran, inace desavalo mi se da kuliram pozive za sud i da mi stigne samo presuda tj. uplatnica, a kada i to kuliras posle nekoliko puta stigne taj poziv da se javis na izdrzavanje kazne blabla, i dole u napomeni pise da mozes u medjuvremenu da platis, i obicno tada i platim...

Comment

• mishio
                          CBC Senator XXL
                          • 29.05.2007
                          • 1204

mislim da dan u zatvoru zavisi i od primanja .. znaci deo neki ide po plati, a ne zaposlenima je valjda 360dinara dan, mada mozda sad i gresim tako mi je u glavi .. neka neko napise i mene zanima da znam

Comment

• Dundjer
                            CBC Član
                            • 19.09.2007
                            • 30
                            • Beograd

Evo ovako sa kuliranjem nemas sanse ako ih iskuliras ili im das neku adresu na kojoj ne zivis, kada dodjes u SUP da izvadis bilo koji papir ili dokument nemozes nista da uradis dok ne regulises kaznu, govorim iz mog danasnjeg iskustva provereno!
                            Dva kilometra u rikverc vezanih ociju

Comment

• shone190
                              CBC Senator XXL
                              • 10.12.2004
                              • 1877
                              • Beograd
                              • Dodge Charger 8.1l

Znaci kuliram i ne idem u SUP do kraja zivota

Ne ovo je stvarno smesno, znaci svaki dan policija moze da te zaustavi, kaze vozio si 300Km/h pored obdanista, radar ces (kao) videti na sudu, ti ne potpises prijavu, das iskaz kod sudije, on naravno vise veruje policajcu jer je nadlezni organ i ti fino samo radis da bi placao kazne.

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Ko ti je kriv sto se vozis ... idi gradskim prevozom ...
                                Zalosno, ali u pravu si!

mali off:
                                Mom drugaru je stiglo pismo (presuda) da je prosao kroz crveno i da plati kaznu od 3000 din. Pismo je primio predsednik kucnog saveta u njegovo ime
                                On nije potpisao zapisnik, nikad nije dobio poziv za sud, a povrh svega, nije ni prosao kroz crveno (ja bio s njim u autu).
                                Pandur je odbio da uvede svedoka u zapisnik, samo se okrenuo i otisao.
                                Ortak je platio da se ne cima ... najlakse je kad mozes da platis...
                                Jos su mu svi govorili da je dobro prosao

Njegov komentar: Kao da sam osudjen da sam ubio coveka (a nisam) i dobijem "samo" 5 godina zatvora i jos mi svi kazu da budem srecan?!

Uvek imas izbor da se zalis, pises primedbe i sl.
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X