Aleko zna li neko nesto o njemu?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • @lix
    CBC Senator XXL
    • 17.12.2004
    • 875
    • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Da, definitivno...
    Mada se nesecam da su se kod nas prodavali.
    Što više za što manje

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

Ima ih na oglasima,to je bitno za potencijalne kupce i ja se nesecam da je Progres takve uvozio

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Jedan hint. Moj otac je davne '94 dobio Aleka sa Moskvichevim motorom u kompenzaciju za neki posao. To nam je bio drugi auto u kuci i za 4 godine je presao 60k.

Lamela je menjana dva ili tri puta za to vreme, jako je slabo vukao, trosio je od 13-17 litara, cak i posle stavljanja Ladinog karburatora. Jedanput mu je radjena cela limarija sa farbanjem i kada se prodavao, vec je bio nacet!!!!

Ali, motor nije trosio ni gram ulja, menjac je bio vrlo precizan, auto za te pare relativno udoban i jeftin za izdrzavanje...
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Dren
          CBC Senator XXL
          • 24.08.2005
          • 1068
          • Sarajevo

Nemam licna iskustva s istim, ali bi to trebao biti izdrzljiv model prodajnog segmenta MAZGA... Dobra stvar za tvog druga je sto ih niko nece, pa su jeftini... Mozda bi cak mogao naci nekog iz prve ruke, od kakvog penzionera, pa jos i garaziranog... Takvi bi trebali biti u boljem stanju...

Pregled polovnjaka bi svakako obavljao kao i za bilo koji drugi model... Limovi bi trebali biti (ne)zasticeni po starim soc-realistickim-nesprovedenim-do-kraja... Znaci ne pustati ga da pocne truliti, nego odmah po primjecivanju obraditi siru okolinu pocetka rdje... Motor ako nije ostavljen bez ulja, bi trebao da se "kotrlja" jos...

Za Dizele nisam znao, ali znam da se ta rusko-francuska dizel varijanta nije narocito dobro pokazala u kombinaciji s Ladom Nivom, ne znam zbog cega, ali je varijanta benzin(karburator)-plin bolja u eksploataciji...

Isto savjetujem i za Aleka ( model 2141, ako se ne varam...), nabavljen za par stotina EUR sa ugradjenim plinom ce sam sebe otplatiti za 1-2 godine...

Tjeraj govedo !!!

Comment

• r1cer
            CBC Senator XXL
            • 22.01.2006
            • 363
            • Beograd

Imao je ćale aleka i nije se proslavio sa njim. Nema šta mu se nije pokvarilo, trošio je 12 litara na 50 kilometara i pazi auto ima bag da se desi da ti volan ostane u rukama što se desilo mom ćaletu a desilo se i jednom mom drugu. Takođe sam čuo da je kod trga nekom liku u toku vožnje ostao volan u rukama i ubio je neku ženu.

Comment

• Eon
              Moderator
              • 10.03.2005
              • 4225
              • Beograd-NBG-44
              • Superb 2.0 4x4 DSG

Upravo si me podsetio, i meni se volan prakticno pocepao. U stvari taj neki lim u osnovi volana....

Comment

• Vlada_nbgd
                CBC Senator XXL
                • 11.09.2005
                • 1066
                • Novi Beograd/Topcider
                • ford focus sport pack

Ja nemam nikakva iskustva sa alekom sem sto sam se vozio u njemu par puta,a i po dosadasnjim postovima aleko bas i nije najpametnija kupovina.Ako ga kupis za male pare,par stotina evra,to je rupa bez dna,a opet ako si spreman da das malo vise mislim da je pametnija kupovina lada samara.U mom komsiluku su par njih pocetkom 90' kupili aleko,svi do jednog su se raspali od korozije za 5-6god.
                FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Wiz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 3104
                  • Nish

So i zima pogubno deluju na njega,a delovi su za dz,meni je zavrsavao posao par godina i naravno visestruko se isplatio

Comment

• Danilo
                    CBC Senator XXL
                    • 02.10.2004
                    • 908
                    • Beograd, Dorcol

Moj najbolji prijatelj ga je imao kao porodicni auto dok ga nisu zamenili za noviji.
                    To im je bio drugi moskvic za 10-ak godina, jer su prvog razbili u sudaru, spasio je zivot njegovom caletu.
                    Mehanicki se dobro drzao, motor je vukao i vukao, bez zamene ulja, antifriza, filtera i ikakvog odrzavanja duzi niz godina. Limarijski je bio uzasan, to je i bio razlog prodaje, pod je bio... Nekada... Posle su bili ostaci poda, limar je rekao da bi propao kroz pod za mesec dana da je nastavio da vozi. Mada skoljka nije bila posebno raspala spolja, bio je pojeden ohoho. Prodat je za nepunih 500 jura.

@zux
                    Da li prodajes delove, ili samo celog moskvica?
                    www.blindmanmotorsport.com

Comment

• zux
                      CBC Senator XXL
                      • 10.05.2005
                      • 773
                      • Beograd-Filmski grad

@zux
                      Da li prodajes delove, ili samo celog moskvica?
                      Ma to je neki aleko kojeg je moj deda vozio pre 10 godina (nije paljen 5-6 godina) od tada mi stoji u dvorištu firme (cimanje mi je da ga rasturam u delove, dajem ga celog za 100?)

Comment

• Danilo
                        CBC Senator XXL
                        • 02.10.2004
                        • 908
                        • Beograd, Dorcol

Ma secam se da ima tablu sa obrtomerom i instrumentima, pa sam mislio da ako prodajes delove da to uzmem.

Comment

• zux
                          CBC Senator XXL
                          • 10.05.2005
                          • 773
                          • Beograd-Filmski grad

Ajde kad mi prođe ispitni rok i kad malko otopli videću da raskupusam tablu pa da ti je dam (naravno za dž) ionako samo skuplja prašinu
                          E da setio sam se imam i tablu od vektreA (malko se pojeo puž pa ponekad preskače pređena kilometraža) ako ti ona odgovara možeš odmah da je dobiješ

Comment

• Danilo
                            CBC Senator XXL
                            • 02.10.2004
                            • 908
                            • Beograd, Dorcol

Ako te ne mrzi izmeri mi molim te tablu od Vectre, pa mi baci mere na PM...

Comment

• Alekre
                              CBC Senator XXL
                              • 12.09.2005
                              • 780
                              • Smederevo

Samara je ok, batali aleko. Ali ja bih ti preporucio ladu 2102 (Kao moja), 1200 cc, ne prelazi 10L, delove imas svuda i jeftini su. Moji su prvi vlasnici i znam kakva je ona mrcina. Nema shta nije vukla. Komforna, veliki gepek bash je ok za cimanje.
                              Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• Eon
                                Moderator
                                • 10.03.2005
                                • 4225
                                • Beograd-NBG-44
                                • Superb 2.0 4x4 DSG

Mada za pare potrebne za jednog Aleka, ne moze nista da se kupi u voznom stanju!!!!!

Comment

Working...
                                X