Boost koliko trosi tvoj auto kad ga normalno vozis, a koliko kad ga cepas. Posto ono u litrama po min nije bas najtacnije ( to je valjda teoretski koliko bi trosio pod punim gasom, a ne realna potrosnja na 100 km).
Potrosnja kod automobila
Collapse
X
-
Posto je sistem TuRbinskog upravaljanja APC (Automatic Performance Control) motor se ponasa kao da je obican super potentan atmosferac u normalnoj voznji.
Dakle na brzini od :
50km/h : 5l/100 km
90Km/h : 6l/100 km
140km/h: 7l/100 km
200km/h: 11l/100km
250Km/h: 18l/100km
280km/h: 26l/100km
Maksimalnu u ubrzanju u 5-oj od 120Km/h na gore 80L/100Km
Najveca prosecna potrosnja koju sam imao je kad sam na Race stazi, na Knutstorp ting sam imao prosek 62L/100Km dakle na totalnih 30km igre je posrkao 20l chorbeAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
-
-
Pa , u normalnom saobracaju je nemoguce naterati ga na neki prosek od preko 15l/100Km , nema uslova , ili islajfuje pa mu padne opterecenje, ili nema puta, jer ubrzava prilicno brzo, dakle samo na momente se dolazi do nekoog max opterecenja tako da neutice na prosek nesto znacajnoAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Ovaj motor nema nikakve veze sa potrosnjom sa icim sto si doziveo
Saabo je bio samnom i uverio seda sve sto je znao prestalo je da vazi
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Strava pa njega onda uopste nije problem napojiti.
Vozio sam jednog BMW-a 540i njemu potrosnja po gradu retko pada ispod 20l mada je kod svakog ubrzanja na oko 30l, u pocetku sam pomislio da laze pokazivac medjutim i pored velikog rezervoara kazaljka brzo pada, tako da je preskupo vozikati se njime stalno.
Comment
-
-
Originally posted by BOOSTEh.. BMW .. posalji im link na forum, otvoren sam za diskusiju
Podelio sam temu.
Dalje za BOOSTA, nisu mi jasne neke konstante dok su mi neke potpuno realne i normalne, pa pojasni malo, jer to trnutna na bordu ili prosek na bordu pri pokazivanju prosecne brzine koja je tu navedena. Na pr. konkretno mi nisu jasne potrosnje od:
140km/h: 7l/100 km
200km/h: 11l/100km
Jos nesto jer su ti dugacke brzine, kakvi su prenosi?To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Zakucan na Cruse controleru, sa prosekom na boardu.
Mislio sam na inzinjere BMWa, da mogu da se prikljuce na CBAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
5-a brzina 1000rpm 45Km/h
To sto ti nije jasno, je da kad se dovede do odredjenog aerodinamickog otpora da APC navodi TuRbinu i da se stepen iskoriscenja goriva menja na bolje
Odatle nedoumica?
Tek kad se pretera mora se dodavati extra goriva za hladjenje turba i tada dolazi do povecanjaAtt mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
Pa sta da ti kazem ti bi onda mogao na ona takmicenja za potrosnju.
Nego ajde jos detaljnije, mislis aerodinamicki otpor koji se stvara pri tim brzinama je povoljan pa senzor opterecenja da signal za jaci boost, pogotovu kad si na cruser controlu.To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
Comment
-
-
Upravo tako , dobro si protumacio
Na 210 pocinje da se menja za njegove aerodinamicke parametre.
Vec na 70Km/h dolazi do prvog zida, to je opste pravilo a manje vise sva auta. CW faktor ima jako malo uticaja na ovu promenu, u pitanju su osnovni fizicki zakoni. Do 70Km/h gurao zid iliiglu skoro da nema razlike.
Tako da TuRbo kod njega radi progresivno u zavisnosti od opterecenja motora.
Vrlo pametan izmu, i povoljan na sve nachine.
Sledece sto je interesantno je da dolazi do zakljucavanja obrtnog momenta kad se Cruse ukljuci.
U sustini se sve pomalo razlikuje od standardnog navodjenja atmo motora.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
Comment