Osvetljenje kontrolne table

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milan
    CBC Član
    • 17.11.2007
    • 19
    • Novi Sad

Osvetljenje kontrolne table

Vozim mazdu 323 1992god. Tabla (obrtomer, brzinomer...) mi svetli zeleno. Imam i potenciometar da pojačavam intezitet svetla, ali cak i kad pojacam najace i dalje daje slabu svetlost. Dali mogu nesto da uradim da mi tabla jace sija.
    10x
  • Goranp
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2006
    • 436
    • Banja Luka

Pa naravno da možeš, zamjeniš sijalice....

A koliko ti se da čačkati oko toga to je već drugo pitanje
    Banjaluka Blog
    http://gradbanjaluka.blogspot.com
    Tattoo Picture
    http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• Milan
      CBC Član
      • 17.11.2007
      • 19
      • Novi Sad

Mislim da nije do sijalica, jer je svetloslabo ne samo na tabli vec i na celoj konzoli (grejanje itd..) mislim da je u potenciometru caka ali nisam siguran. Potenciometar se izvlaci kao fijokica i ima na njemu dosta malih potenciometara.

Comment

• Nemesis
        CBC Član
        • 25.10.2007
        • 10
        • Split/Hrvatska

Meni je ista stvar, doduse samo na kontrol tabli...
        Sad sam u dilemi bi li stavljao ledice, jer one rade na 2 volta i ne mozes im regulirati jacinu... Opet ne bi htjeo da po noci svjetle pre jako, a po danu mi treba jace svijetlo...
        SAMO SE U RATU ISPLATI BIT PROMAŠEN SLUČAJ...

Comment

• RedboX
          CBC Senator XXL
          • 28.11.2006
          • 1537
          • Novi Beograd

moja je 2001 godiste ali ne sija ko reflektor kad je najjace.Mislim da je to namerno uradjeno da ne iritira.U planu mi je da ubacim crveno svetlo samo da se nakanim da otvorim satove

@nemesis ledicama svetlost regulises jacinom struje koja kroz njih prolazi tako da se uz jednostavna regulator moze uradti i jacina osvetlenja.Kod njih
          je problem sto obicne (ima i specijalnih) ne sijaju radijlno nego usmereno pa moras uzeti vise komada da pokrijes povrsinu.Ove specijalne neznam da li imaju da se kupe kod nas. A mislim da ove jace tj kako narod zove laserske rade na 3.4-4v ima na cannonu negde tema o tome.
          I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Milan
            CBC Član
            • 17.11.2007
            • 19
            • Novi Sad

Problem rešen. Rasklopio tablu, obrisao sijalice i sve što se dalo obrisati i sada je duplo bolje. 10x na savetima.

Comment

• Gatti.Gatozza
              CBC Senator XXL
              • 26.09.2006
              • 411
              • Zemun
              • Lybra 1.9 / XJ600S

Da li si, prilikom skidanja table, morao skidati sajle obrtomera i brzinomera? Ako jesi, kako si to uradio? Kod mene, nakon što se skinu kablovi za maglenke, zadnji brisač, sva 4, potenciometar osvetljenja, ne mogu da izvadim celu tablu jer je drži sajla obrtomera koju se plašim da skinem, jer možda ne bih znao da je vratim, a uz put bi možda nešto i polomio.

Nego, vezano za osvetljenje (pa da ne otvaram novu temu), doduše onog dela na centralnoj konzoli gde se nalaze ručice za ventilaciju. Danas sam to sve poskidao da bi uzeo lampicu i zamenio je, međutim ovakvu lampicu nikad nisam video. Da li je ovo standardna lampica koje ima u svakoj radnji? Danas je nedelja pa nemam gde da proverim.

MAZDA

Comment

• Vocko
                CBC Senator XXL
                • 25.04.2005
                • 4556
                • nBGd

To je tzb. bajonet sijalica i trebalo bi da je ima u svakoj bolje opremljenoj radnji.

Comment

• UkiMazda
                  CBC Senator XXL
                  • 16.11.2007
                  • 444
                  • Beograd
                  • Alfa 156 2.0TS

Mora da je ima u skoro svakoj prodavnici auto delova, ove sto sam ja uzimao kostaju 20 din. pa ti vidi.Ima ih od 3W i od 5W.A otkud ti sajla od obrtomera?Kod mene to nema, i koliko se ja razumem njih pokrece struja a ne sajla...ali pitanje je koliko se ja razumem ...

Comment

• JNC
                    CBC Senator XXL
                    • 19.12.2006
                    • 1332
                    • Beograd

hehe, samo sto je Gattijeva mazda starija, pa ima sajlu

Comment

• RedboX
                      CBC Senator XXL
                      • 28.11.2006
                      • 1537
                      • Novi Beograd

Ovo su tzv w5w sijalice i ima ih svuda, btw i po mazdi ih ima svuda , kod mene su u pozicijama , osvetlenju kabine i na jos par mesta.Cena sitnica ja sam neke osramove kobajagi cool blue naso u mercatoru z 260din

Comment

• Milan
                        CBC Član
                        • 17.11.2007
                        • 19
                        • Novi Sad

Sajla se skida jednostavno. Ja sam morao, pošto je sajla kratka, prvo da je odvrnem kod motora tačnije da odvrnem od druge sajle pošto se spajaju na jednom mestu (prosto je, treba ti ključ 13 i 17 čini mi se) onda je otkačiš sa table. nemaš šta da pogrešiš, ona jednostavno legne u svoje ležište.

Comment

• RedboX
                          CBC Senator XXL
                          • 28.11.2006
                          • 1537
                          • Novi Beograd

obicne osram w5w su u mercatoru 89 dinger video veceras. Jel zna neko gde imaju u orange boji?

U merkuru su iste te po 70 din

Comment

• darko_eXpeRiMenT
                            CBC Član
                            • 07.03.2008
                            • 63
                            • Pančevo - Dolovo

Ja kod mene stavio plave LED diode (ubodne) mislim da su 100 din. par sija bash dosta jace a i lepse.

Comment

• Misko MX-3 KLZE
                              CBC Član
                              • 29.09.2007
                              • 44
                              • NBG

Mozes staviti ubodne led dijode ili obicne ako imas strpljenja. Potencijometar ce i njih regulisati. Sto se tice kazaljki njih ofarbas fluorscentnom bojom za makete da bi dosle do izrazaja, ali samo ako stavljas plave led diode.
                              Mazda MX-3 KLZE 2.5L V6 200+HP

Comment

Working...
                              X