Pitanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • lakilucano
    CBC Senator XXL
    • 31.08.2007
    • 421
    • Bezanijska kosa

Pitanje

Uvod pre pitanja. Isali smo ja i burazer dnas da gledamo (mozda bi je i kupio) mazdu 323 2002g mislim da je 2000 kubika dizel 16 ventila, ali mi je pored nekih manjkavosti upalo u oci da nedostaje jedan deo za kojeg gazda tvrdi da ne zna sta bi moglo biti, e sad ja ,kolege sa foruma pitam sta nedostaje na njoj? Pozdrav
    bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
    Ne predaj se nikad,osim kad moraš.
  • RedboX
    CBC Senator XXL
    • 28.11.2006
    • 1537
    • Novi Beograd

Pozdrav
    imas ovde sliku dizelasica i benzinasica tog tipa dole pri dnu http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=17655 pa malo pogledaj, mada se nevidi previse, a ja koliko se secam tu mi ni nema nista osim akumulatora
    Pogledacu kod mene a valjda se javi jos neko.
    I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Vocko
      CBC Senator XXL
      • 25.04.2005
      • 4556
      • nBGd

Da ga ne prodaje mozda bubajez ?

Comment

• bakara
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2005
        • 977
        • nBGd

Buba jezova je 2001 godiste...

Ajd pogledacu ja kod mene posto je moja ista takva...
        Javicu kasnije
        pozdrav

Comment

• bakara
          CBC Senator XXL
          • 29.01.2005
          • 977
          • nBGd

Evo ga to kasnije:

To sto mu fali je cevka od klime, na tvoj slici izgleda kao da je istopljena.
          Klima mu sigurno ne radi.

Evo malo blize slike

Ta cevka ide pravo u kondenzator klime koji se nalazi pored hladnjaka.

btw: posto je ta mazda i koje je boje?
          pozdrav

Comment

• RedboX
            CBC Senator XXL
            • 28.11.2006
            • 1537
            • Novi Beograd

e da i kod mene se tu nastavlja cevka pa se vraca po desnom krilu prema ladnjaku.Nisam dobro video na prvoj slici od lisca

Comment

• bakara
              CBC Senator XXL
              • 29.01.2005
              • 977
              • nBGd

Ne ide u hladnjak vec u kondenzator (to je okrugla metalna konzerva...)
              pozdrav

Comment

• lakilucano
                CBC Senator XXL
                • 31.08.2007
                • 421
                • Bezanijska kosa

Ne znam kako se zove taj sto je prodaje kaze mi burzer da je neki arapin, a klima mu ne radi to sam proverio,a boja je neka metalik plava da li je to isti tip?

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Nije to taj na koga smo mislili, jer se on povremeno pojavi i ovde.
                  Ako nije tajna koja je cifra u pitanju ?

Comment

• lakilucano
                    CBC Senator XXL
                    • 31.08.2007
                    • 421
                    • Bezanijska kosa

Originally posted by Vocko
                    Nije to taj na koga smo mislili, jer se on povremeno pojavi i ovde.
                    Ako nije tajna koja je cifra u pitanju ?
                    6000e ali ako je neispravna klima,abs, nema maglenke da li je to dobra cena pise da je presao 120000 ?

Comment

• RedboX
                      CBC Senator XXL
                      • 28.11.2006
                      • 1537
                      • Novi Beograd

to je mlogo za tako nesto

Comment

• lakilucano
                        CBC Senator XXL
                        • 31.08.2007
                        • 421
                        • Bezanijska kosa

Originally posted by RedboX
                        to je mlogo za tako nesto
                        To sam mu i ja rekao a koliko bi bila realna cena ja sam covek koji ceo zivot vozi renault pa me zivo zanima?

Comment

• RedboX
                          CBC Senator XXL
                          • 28.11.2006
                          • 1537
                          • Novi Beograd

Vocko ce ti dati realniju cenu , vise je u toku ali auto bez klime i absa za te pare tesko da ce da dobije.Nije mi jasno kako nema abs jer se maltene od 2000 ugradjuje na sve

Comment

• lakilucano
                            CBC Senator XXL
                            • 31.08.2007
                            • 421
                            • Bezanijska kosa

Originally posted by RedboX
                            Vocko ce ti dati realniju cenu , vise je u toku ali auto bez klime i absa za te pare tesko da ce da dobije.Nije mi jasno kako nema abs jer se maltene od 2000 ugradjuje na sve
                            Nisam bio bas naj jasniji ima abs li ne radi upaljena je lampica za njega.

Comment

• Vocko
                              CBC Senator XXL
                              • 25.04.2005
                              • 4556
                              • nBGd

Ajmo ovako...
                              - 2002 godiste - 5god tj 6god star auto, odlican prosek za nase uslove
                              - Ne radi klima - servis moze da kosta od 300e do 1500e, u zavisnosti sta sve treba da se radi i kako se snadjes za (potrebne) delove
                              - Nema ABS ili je isti nefunkcionalan, sto je vise verovatno, jer su disk kocnice i ABS standrdan oprema za sve dizel FL Mazde 323F
                              - Maglenke - razbijene ili ih fabricki nema, bitna razlika, jer u prvom slucaju imas instalaciju i taster (treba da ih ima 2 u kabini, za prednje i zadnje), a u drugom samo instalaciju bez tastera (nov je oko 50ak evra ako se secam)
                              - 120k km - bilo kakav (u)vid servisiranja ? Moj otac i ja vodimo licne beleske, a vecinu stvari mozemo iz glave da izrecitujemo sta se i kada se radilo na autu

Kakav je ostatak auta ? Savrseno ocuvan ili ne ? Enterijer ? Zadnji rubovi (boljka kod svih koji se voze u uslovima gde se posima so po putevima) ?
                              Volan i rucica menjaca (na njima se prvo vidi realno stanje, jer im je malo slabije odradjeno) ? "Bosch" pumpa da li curi (moze biti jako skupo) ? Koliko je glasan auto (moze da bude razlog neredovnog stelovanja ventila, pa racunaj na popravku od oko 300e) ? Da li povlaci ravnomerno ili ima iznenadni skok snage ?

Na to sve treba da imas odgovor, pa tek onda mozemo reci dal' vredi ili ne vredi tih para, jer sve to kasnije moze da te kosta... A za tu "razliku" si mogao da kupis neku u odlicnom ili manje odlicnom stanju.

edit: Ne funkcionise ABS ako je senzor, jako je lepa cena, ali zna da bude i samo kontakt. Doduse covek koji tako "odrzava" auto mi nije jasan, pogotovo sto je to sistem koji je izmisljen da cuva glavu...

edit2: Imamo skup u subotu na Uscu, u 18h, svrati ako hoces da vidis 1-2 takve Mazde koje su mehanicki ispravne, pa mozes i da se provozas u kojoj

Comment

Working...
                              X