parkiranje na uzbrdici

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • slatin
    CBC Početnik
    • 22.11.2007
    • 8
    • beograd

parkiranje na uzbrdici

Od pre nekog vremena primetio sam da mi auto nakon parkiranja na uzbrdici i u prvoj brzini (cini mi se da je tako i kad ubacim u rikverc) ne stoji mirno vec se povremeno cimne i pomeri. Znaci nakon parkiranja stoji u mestu kako bi i trebalo ali nakon par sekundi se cimne kao da naidje na neki luft pa se opet zaustavi. To cimanje je jako malo al svejedno cini mi se kao da ne moze da ostane u mestu pa moram da povucem rucnu za svaki slucaj. Da li je neko imao ovaj problem ili mozda ovo moze da mu ukaze na nesto sto ovde ne valja?
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Predstavljanje pre ucesca u radu Foruma je OBAVEZNO!

Btw, imas lufta u snopu u menjacu, sasvim normalno u odredjenoj meri.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• slatin
      CBC Početnik
      • 22.11.2007
      • 8
      • beograd

Izvinjavam se, mrzelo me da iscitam pravila. Trebalo bi da je sad sve OK. Hvala na inf. za ovaj luft...

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

..kao sto rece 206, sasvim normalno...
        Parkiraj na ravnom, ubaci u brzinu, izadji i pokusaj da guras auto...Videces da ces moci malo da ga pomeris...ali samo malo...

Comment

• mishkom
          CBC Senator XXL
          • 07.08.2007
          • 591
          • N/A
          • N/A

Meni yugo leti nizbrdo , prva, druga sve jedno, on ide. . . A dok nije radila rucna , pa sam vuko cigle da sobom. . .

Da mu izmerim kompresiju??hmhm Al, ne znam, dugo nisam na nizbrdicio parkirao, izbegavam ..

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Mogu da budu i samo ventili to jest stelovanje, a mozda ne gine i osvezavanje motora ili generalna!!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Uros Piperski
              CBC Senator XXL
              • 31.01.2005
              • 2978
              • Beograd

Meni to lici na nisku kompresiju. Jaaaako nisku

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• M-power
                Moderator
                • 10.01.2005
                • 10060
                • Bg; Banovo Brdo
                • CorsaC, astra H,

Upravo to....ili ventili ne zaptivaju bas kako treba.
                To date there has never been a faster car built for the public road and,
                it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• dandy
                  CBC Senator XXL
                  • 09.12.2005
                  • 513
                  • Bijeljina-Beograd Medakovic

Pa skoro normalna pojava kod vecine automobila, i kod svih se i ce se to desiti samo je pitanje prenosnog odnosa u kom se ostavi.
                  Recimo to je jedno od mjerila kompresije "od oka" za recimo dizela,,,ne bi smio u 2 stepenu prenosa da se pomjeri vise od nekoliko centimetara dok ne nategne prvi put na nizbrdici recimo ranga kneza milosa ili balkanska ulica. Naravno kod benzinaca je znatno manji stepen kompresije (oko 3X) te stoga oni lakse krecu na nizbrdici....e sad neki vise neki manje.

Ukoliko ti se desava da i 1 ili 2 stepenu prenosa to radi, i to kao da cimne vise puta ili lagano se pomjera, znak je da nesto ne valja,,,karike, ventili, lezista ventila, glava...

Naravno i nov auto iz fabrike ce na vecoj(bas bas vecoj) nizbrdici da krene da cima u 5 stepenu prenosa,,,,normalno.....

Comment

Working...
                  X