Solje za amortizere za 323f ba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • totko024
    CBC Član
    • 03.12.2007
    • 69
    • Subotica

Solje za amortizere za 323f ba

Znaci ne mogu naci iste,u roku od nedelju dana obe gume su pukle i amortizeri su iskocili !!!jedan sam resio sa nekom fuske varijanton i drugi cu sutra pokusati.
    Kao da trazim neko blago,nasao sam polovne kod mazda Smita za 35e ali mi malo puno za polovne i to je sve sto sam nasao!
    Svaka sugestija je dobro dosla!!!!!!
    zoom - zoom
  • M-power
    Moderator
    • 10.01.2005
    • 10060
    • Bg; Banovo Brdo
    • CorsaC, astra H,

Ima novih ali malo vise je skup. SACHS-ov kosta oko 5200din jedan
    To date there has never been a faster car built for the public road and,
    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• totko024
      CBC Član
      • 03.12.2007
      • 69
      • Subotica

Evo jedna poduza prica..

Odem ja fino u mazda servis-bmw salon-servis u Segedinu,vec na vratima vidim tuga pa tu nema ni jedne mazde... sve bmw-i

Pridjem informacijama i pitam sta zelim,prvo ona zena za pultom je nesto jela pa joj je sve ispadalo iz usta,skoro da me pljuje...sramota
      Pitam je sta zelim ona me pogleda i kaze broj sasije kazem koji ce joj znam koja je sasija...ne ona ce zvati kolegu ..

Cekao je tako kolegu jedno 20min i naravno objasnim mu sta mi treba,kaze on meni vec su zvali po tom pitanju i kaze mi cenu
      Pa da pocnem
      UPOZORENJE ne preporucujem ljudima slabog srca da citaju..
      Jena solja oko 170e druga solja 170,pitam sve orginalno ma naravno ..Sve nekako sumnjam

Zajedno sve sa ugradnjom 400e
      Ledeni tus,pa ajde kazem za te pare valjda dobijes dozivotnu garanciju.Ma idi bre,parce lima i guma ne kupujem drugi motor..on meni kaze 1 godinu.Ja im se fino zahvlalio
      i izasao tamo se vise ne vracam...
      I tako dosao kuci i smislio sta cu

e sad ovo je bila prvobitna varijanta od tankog lima koja je trajala nedelju dana i zamenjena je sa nekom debelom sipkom koja vise nema sanse da pukne i evo kako to izgleda.
      Sve u svemu me kostalo 300dinara da se izradi.Svaka cast momcima iz Baki auspuh servisa koji su mi to izradili.
      zoom - zoom

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Al' si ga okrpio
        Mislis da ce to uspeti da izdrzi ove nase puteve ??

Comment

• RedboX
          CBC Senator XXL
          • 28.11.2006
          • 1537
          • Novi Beograd

pa i da ga menajs svaki mesec opet po 300 dinger mozes dozivotno.
          Najbolje da nadjes neki vojni otpad pa da recnes komadesku metala sa tenka ili slicno i onda brusilicu u sake pa iskroji i ima da traje.
          Ili skini sa volva sto mi dodje isto
          I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• milannik
            CBC Senator XXL
            • 23.12.2004
            • 1455
            • Niš

I evo ga jos jedan!!!
            Sad mi je lakse kad vidim da nisam jedini mazda-inprovizator

Comment

• totko024
              CBC Član
              • 03.12.2007
              • 69
              • Subotica

Za sad je reseno,valja !!!

Vocko pre ce otpasti tocak nego sto ce puci ponovo,stavio sam neku sipku i to debelu,masinski savijena mislim da nece puci.Lim je izdrazo nedelju dana.

RedboX ma idi bre tenk je motikultivator kako je ovo odradjeno, kupit cu druge solje samo da vidim sve opcije pa cu odabrati najbolju.Necu skidati sa Volva !

milannik jbg ipak zivimo u Srbiji!!
              zoom - zoom

Comment

• Goranp
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2006
                • 436
                • Banja Luka

Ja sam na trenutak pomislio da si ipak platio 400 evra na kraju...
                Umalo da padoh sa stolice
                Banjaluka Blog
                http://gradbanjaluka.blogspot.com
                Tattoo Picture
                http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• TRAJAN
                  CBC Član
                  • 09.01.2008
                  • 59
                  • Pancevo

Ja ****** pre par dana platio 7000 komad.Uzeo sam na par rata i nisam ni pitao za cenu.Kad sam video račun kažem sebi al me ovi Šta reći,za dva komada 14000

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Gde si to uzeo ?

Comment

• TRAJAN
                      CBC Član
                      • 09.01.2008
                      • 59
                      • Pancevo

U pancevu a oni od nekog njihovog dobavljaca iz bg-a.

Comment

• totko024
                        CBC Član
                        • 03.12.2007
                        • 69
                        • Subotica

Eee da si mi se javio meni su ostale stare koje sam cak i uspesno sredio,ali ima nacin da se srede!!!

Samo sam ga zaboravio postaviti

Ovako su mi rekli svi koje sam pitao,aftermarket solje nevaljaju posle godinu dana iskoce,kako kome ,znaju i duze da traju...

U sustini to su iste solje kao sa starog 323f ali imaju drugacije pozicionirane sarafe.
                        zoom - zoom

Comment

• totko024
                          CBC Član
                          • 03.12.2007
                          • 69
                          • Subotica

Pola slika mi fali ali bit ce dovoljno da se shvati ideja!!!

Pisem iz secanja,davno je to bilo....

Za pocetak odete do nekog ko ugradjuje soferke recimo glasservice,trazite da vam prodaju malu kolicinu silikona-lepka (zaboravio sam kako se zove) sa kojim lepe soferku za karoseriju ,neko malo pakovanje koje im je ostalo posto vam ne treba velika kolicina i jednu malu bocicu terostat 8517h primer -premaz za poboljsanje adhezije pur lepila takodje ne treba velika kolicina!!!
                          Alat sam koristio malu elektricnu brusilicu ,ne mora ali je lakse..

Moraju se poskidati sve plasike u gepeku i zadnji tocak

Skinuti veliku maticu mislim da je 17mm,zatim izvuci amorizer iz rupe,izvuci gumu,sa brusilicom dobro ocistiti rupu

Dobro ocistiti gumu koju ste izvadili,onu stranu na kojoj je ostecena ivica treba odseci inace se mnogo tesko vraca bez alata..

Ja sam kupio za par stotina dinara jednu zastitnu gumu amortizera nemam pojma od kojih kola,isekao je i napravio male prstenove

[/img]

Preporuka koristiti hirurske rukavice!(ja nisam pa sam imao ruke ko u crnaca dve nedelje)

Zatim premazati rupu i gumu(na koju ide amortizer) sa premazom za poboljsanje adhezije,sacekati 15 min
                          Zatim naneti u rupu lepak,dobro ga razmazati vratiti gumu u rupu,ubosti amorizer nazad na svoje mesto,vratiti maticu.
                          Na maticu staviti malu gumu koju smo naptravili od zastitne gume..

Zatim sam vratio shine koje na sve to navrnuo dve matice.

Sklopio sve nazad ,sacekao par sati i vozi misko,malo se culo kvrckanje kad matica udari u sinu ali garantovano nece iskociti ponovo .
                          ako dobro odradite shine,nece se ni cuti, a posle par dana se mogu i skinuti sine...
                          zoom - zoom

Comment

Working...
                          X