farbanje retrovizora i bravica u boji auta...za i protiv?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zare15
    CBC Član
    • 09.12.2006
    • 84
    • Beograd

farbanje retrovizora i bravica u boji auta...za i protiv?

Lomim se da li da "odradim" ovaj postupak. Mislim da bi auto mnogo lepse izgledao,ali mi je malo frka da ovi vajni strucnjaci ne pojebu nesto!? Da li neko od Vas ima neka iskustva i pametan predlog? p.s. Upravo se iza moje zgrade pored mene parkirao neki lik sa Mazdom 6,i nisam izdrzao da ne napravim fotkicu i postavim ovde.
  • X9
    CBC Senator XXL
    • 28.06.2005
    • 3179
    • Wien-Sabac
    • RX-8 i X-9

pa ako ti je plastika na njima sa malo hrapavom povrsinom,trebalo bi da ih skines i malo presmirglas,i preprskas sa primer-om...posle toga ofarbaj ih sasvim normalno,trebalo bi da drzi...
    "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• zare15
      CBC Član
      • 09.12.2006
      • 84
      • Beograd

Da li je pametno da to radim sam,ili da jednostavno odem kod majstora i prepustim mu taj posao?

Comment

• X9
        CBC Senator XXL
        • 28.06.2005
        • 3179
        • Wien-Sabac
        • RX-8 i X-9

pa mislim da je tu veci posao demontaza istih i montaza nego samo farbanje i priprema za isto..ako si u stanju da skines i demontiras iste nije frka ofarbati..postoje par pravila kojih se pridrzis i nece biti problem..
        "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• RedboX
          CBC Senator XXL
          • 28.11.2006
          • 1537
          • Novi Beograd

ja planiram da to uradim kod sebe ali mislim da cu se opredeliti za majstora i farbam brave, retrovizore i mozda onaj gornji deo prednje maske a kupio sam i metalne kapice za ventile na gumi u nekoj vrist plavoj pa bi i to da sredim
          I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• jevtic
            CBC Senator XXL
            • 26.11.2006
            • 729
            • beograd

ja ofarbao kvake, kod majstora sa sve demontažom i vračanjem nazad. cena 40 eura.
            ex - fabia 1.9 tdi
            golf 2.0 tfsi

Comment

• RedboX
              CBC Senator XXL
              • 28.11.2006
              • 1537
              • Novi Beograd

Kako si zadovoljan, je li u pitanju metalik boja i gde je majstor?

Comment

• jevtic
                CBC Senator XXL
                • 26.11.2006
                • 729
                • beograd

metalik boja, zadovoljan sam poslom ali majstora ne bi reklamirao jer sa njim nisam zadovoljan (zbog drugih stvari).

mogu samo reći da super izgleda pogotovu zato što su sve fabije išle sa crnim kvakama pa se eto kao razlikujem se od ostalih (jes da to 99% ljudi ne primeti ali ja primećujem i to je ono što je bitno).

nema tu mnogo filozofije ako imate želju možete to sami uraditi ili kod majstora u suštini jednostavan posao samo pazite da tačno pogodite boju.
                ex - fabia 1.9 tdi
                golf 2.0 tfsi

Comment

• RedboX
                  CBC Senator XXL
                  • 28.11.2006
                  • 1537
                  • Novi Beograd

Daj onda na pp majstora i razlog sto te iznervirao mozda ja budem bolje srece .Bitnije mi je da je dobro uradjeno nego kakv je on covek.

Comment

• Vocko
                    CBC Senator XXL
                    • 25.04.2005
                    • 4556
                    • nBGd

Recimo kod Nikole ne bih mogao da zamislim njegovu Mazgu sa crnim ruckama, dok kod mene ne bih mogao da zamislim da su u boji auta.
                    Ali i jednoj i drugoj smo ofarbali retrovizore u boju auta, jer znatno bolje izgledaju.

Obzirom da ti je auto bele boje, mogao bi to i sam da uradis, samo da odes negde da ti naprave boje po uzoru na tvoju, ali bih ti pre toga preporucio jedno poliranje, kako bi boja legla na svoje mesto.

Postupak je relativno prost, samo zahteva malo vremena.
                    Prvo se presmirglaju brave/retrovizori sa grubljom smirglom (400), onda se nanese tanak sloj prajmera, pa smirglanje meksom smirglom (800/1000), onda ide prvi sloj boje, pa meka smirgla, pa drugi sloj boje.
                    Nakon toga izlakirati bezbojnim lakom.

Ja sam tako odradio retrovizore i super je izgledalo, eno slika kod mene u temi, cini mi se , ali mi je neko izgrebao desni, pa kada mi je auto bio kod farbara za farbanje jos nekih plastikica, rekao sam mu i da oba odradi ponovo, jer sam polirao auto pa se videla razlika (nije ista bila boja pre i posle poliranja, jer crvena mnogo bledi na suncu).

Uglavnom... Ljubo imamo coveka za to i popust obezbedjen , samo nikako da ga okacim na sajt

Comment

• RedboX
                      CBC Senator XXL
                      • 28.11.2006
                      • 1537
                      • Novi Beograd

Dok ja operem kola i skinem sve za farbu stici ces i ti da okacis

Comment

• Goranp
                        CBC Senator XXL
                        • 28.06.2006
                        • 436
                        • Banja Luka

Farbanja retrovizora da, ali farbanje bravica mi nikako ne izgleda kao dobra ideja...
                        A možda je i od modela do modela kao što reče Voćko
                        Banjaluka Blog
                        http://gradbanjaluka.blogspot.com
                        Tattoo Picture
                        http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

..i meni se cini da na belom autu nikako ne ide farbanje bravica...
                          Na forumu sam vec video temu o tome kako su ofarbane bravice na belom Clio-u...i nije ispalo bas nesto...ne u smislu kvaliteta farbanja, vec je auto ispao...''ne toliko lepo'' kao sto je vlasnik ocekivao...
                          Nema nigde kontrasta...

Comment

• bakara
                            CBC Senator XXL
                            • 29.01.2005
                            • 977
                            • nBGd

I meni se cini da na belom autu ne treba sve da bude belo, bar neki kontrast, cak ni fabrika nije farbala cele retrovizore nego samo deo...
                            Meni je cak lepo i kad donji deo branika ostaje nefarban tj. u crnoj boji.
                            pozdrav

Comment

Working...
                            X