Da li popunjavate Putne naloge?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • boris58
    CBC Veteran
    • 19.02.2007
    • 196
    • Cacak

Da li popunjavate Putne naloge?

Dakle,
    svi koji se vozikaju u sluzbenim auticima imaju 2 bolna bloka koji im zagorcavaju zivot.
    U stvari kako se uzme posto deo mojih kolega i ne primecuje te papirice.
    ja se setim svako 20 dana, kad sedim u autu negde i cekam da popunim par komada.

E sad,
    srecom, jos uvek nismo imali bolnih iskustava sa pandurima po tom pitanju (uglavnom je problem brzina).
    Zanima me koja je procedura kod vas.
    Kakva je odgovornost vozaca u firmi po dobijenoj kazni.
    I kolko cesto panduri to uopste proveravaju.
  • Tikica
    CBC Senator
    • 27.06.2007
    • 220
    • Nbg blokovi

Nije zezanje uopste..cak i po gradu kad vozis bi trebao ga ga imas..
    Kazna je neka ogromna ako te navataju a ako ga nemas ili ako nije dobro popunjen...
    Rece mi kolega da misli da je kazna oko 80 000 din.. mada meni to deluje previse ali ko ce ga znati...
    A u Suzi uvek ludo...
    Odeeeee...... :D hahaha :D

Comment

• HACKER
      CBC Član
      • 23.10.2007
      • 88
      • Beograd

80.000 i vise.Drzavnim firmama uglavnom dozvoljavaju voznju na jenom putnom nalogu dok se ceo ne popuni,dok privatnici moraju nove da pisu na svakih 7 dana. U svakom slucaju kazne su astronomske tako da se nemojte mnogo igrati sa tim stvarima.
      WHEN LIFE DOESN'T MAKE SENSE - WE ALL BE LOST IN TIME LIKE TEARS IN RAIN

Comment

• Timothy Leary
        CBC Senator XXL
        • 23.04.2006
        • 439
        • Beograd

moja firma je platila kaznu i bila je debelo preko 100k + 20k direktor.....
        Skupa rabota

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Popunjavanje obavezno, pogotovo ako je vozilo registrovano kao tereteno...
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Logic
            CBC Član
            • 19.01.2005
            • 75
            • Bgd

popunim ga odmah ujutru dok se motor malo ne zagreje i miran. primetio sam da neki panduri ni ne traze putni nalog dok drugi pitaju samo za njega? verovatno je pitanje stila
            inace, kazne preko 100k kao sto je neko i napisao...

Comment

• engine
              CBC Član
              • 24.03.2007
              • 58
              • Srbija, Beograd, Banovo Brdo

Ja to uopste ne popunjavam. Ne zato sto ne znam, ili iz nekog hira...Ja vozim sluzbene kombije. Svaki dan neki drugi. Nisam zaduzio odredjeni pa da samo njega vozim. Kako je kad koje vozilo slobodno. To vozi ko stigne i sve zivo se raspada. Naravno drzavna firma je u pitanju. Glavni serviser u radionici potpisuje deo u putnom nalogu na kome pise "Vozilo predato u ispravnom stanju i bez vidljivih kvarova". Ja to potpisati necu. Sef mi preti otkazom ako ne vozim, pa onda moram, ali nigde nista ne pisem. A i sef ima neke privatne ture sa istim pa mi zato i ne trazi nista, plasi se da ne otkazem da vozim pa onda mora da unajmi profesionalca(a to odmah znaci good bye njegovim kombinacijama)...

Comment

• Wiz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3104
                • Nish

A sta rade ovi sto se uvece vozikaju sluzbenim vozilim apo gradu vidjam ih na desetine

Comment

• *Egon*
                  CBC Senator XXL
                  • 31.12.2004
                  • 1232
                  • Beograd, Dorcol, N 44

Problem je sto taj Zakon datira jos iz socijalistickih vremena.
                  Policija je cuvala drzavnu svojinu.
                  Nevidim nikakvog osnova, da policija kontrolise ko se vozi u sluzbenim automobilima.
                  90% firmi je sad privatna, a uskoro ce i onaj ostatak biti privatizovan.
                  Izuzetak su vozila javnih preduzeca i ostalih drzavnih institucija.
                  U svakoj firmi postoji osoba koja je zaduzena da kontrolise koriscenje vozila, pa neviidm nikakav razlog da se time bavi policija.
                  Izuzetak su normalno teretna vozila, jer tamo postoje posebna pravila u vezi vremena koje vozac moze da provede za volanom.

Predlazem da se pokrene inicijativa za ukidanjem tog propisa.
                  Garaza
                  1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• bagu
                    CBC Senator
                    • 21.06.2006
                    • 245
                    • NS

Ne jedu veliki male ,nego brzi spore

Comment

• zemunac72
                      CBC Veteran
                      • 08.12.2006
                      • 154
                      • zemun

neispravan putni nalog za teretno vozilo bez tahografa
                      kazna za firmu do 1 000 000 dinara
                      za direktora do 300 000
                      za ovlasceno lice koje podpisuje tehnicku ispravnost do 100 000
                      i za vozaca do 50 000.
                      nije zezanje,mada vecina pandura nezna sta je ispravno a sta nije.

Comment

• Djux
                        CBC Veteran
                        • 10.08.2007
                        • 133
                        • Zemun

Ja popunjavam takodje,mada ne bas nesto redovno. Doduse posto mi je auto na bih table, nisam ni mislio o gore pomenutim kaznama. A evo za 2 god. niko mi nije trazio nalog, cak ni na granci, mozda jednom ili dvaput ali se vise i ne secam. A nije da me ne zaustavljaju...

Comment

• J0HNNY
                          CBC Veteran
                          • 24.01.2007
                          • 196
                          • CZ - Centar Zemuna

Originally posted by Wiz
                          A sta rade ovi sto se uvece vozikaju sluzbenim vozilim apo gradu vidjam ih na desetine
                          popunjavaju radni nalog, bar sto se mene tice svaki dan kad krenem iz yubc popunim putni nalog i stavim katanac na parking mesto, e sad da li ga popunjavam pravilno nemam pojma jer su mi niko nije objasnio kako se popunjava vec sam samo prepisao kako su oni pre mene pisali, e sad bilo bi lepo ako neko moze da skenira neke putne naloge da vidimo sta je popunjenoi sta treba da se popuni.
                          Na nesreću živimo u parodiji od zemlje i u jednom teško popravljivom džiberskom okruženju. Razjebani, osiromašeni i usamljeni.

Comment

• TRENTA TRE
                            CBC Veteran
                            • 27.05.2007
                            • 167
                            • Beograd Vozdovac

Dve godine sam imao sluzbeni auto na raspolaganju 24 casa.
                            U pocetku sam pisao naloge ali kada sam video da me niko ne pita prestao sam.Za te dve godine su me samo jednom pitali da li imam nalog,nije ih cak ni zanimalo da pogledaju.U pitanju je bio obican putnicki automobil.
                            33 16v & Fiat G.P.

Comment

• mrki
                              CBC Senator XXL
                              • 08.11.2006
                              • 550
                              • nis, serbia

ja vozim sluzbene automobile vec 1,5 godinu i i samo par puta sam popunio putni nalog.
                              nisam ni znao da su toliko visoke kazne za ne posedovanje!
                              stvarno bi lepo bilo kada bi neko objasnio kako se popunjavaju, posto sam nesto improvizovao kad sam popunjavao listice!
                              inace na poslu vozim polo city van i clio van....

Comment

Working...
                              X