Top Gear - M3 vs. AMG 63 vs. RS4

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Top Gear - M3 vs. AMG 63 vs. RS4

Trio iz Top Gear-a uporedjuje tri "azhdaje"

Rezultati su za Clarkssona iznenadjujuci, narochito na kruzhnoj stazi gde njegov omiljeni auto iz ove trojke Stig vishe vozi pored, nego na stazi

Poshto je poznato koliko Jeremy "ne podnosi" bavarce, chinjenica da je i on "skinuo kapu" M3-jci govori i vishe nego dovoljno...

Nagradno pitanje: ako M3 ima 36 KS manje snage odnosno 50 % manje obrtnog momenta od AMG 63-jke, odnosno 6 KS manje i 2 pogonska tochka manje od RS 4-orke, ko je bio najbrzhi na stazi?

Prvi deo

Drugi deo

Treci deo
    http://www.bmw.tv
  • BojanS84
    CBC Veteran
    • 05.09.2007
    • 132
    • Beograd

Očekivano

Mada da bi bilo skroz pošteno M3 Limousine je trebao biti u poređenju. U odnosu na Coupe ima nešto lošije performanse, pa bi bilo interesantno videti kakav je u odnosu na RS4 i C63 AMG. Brži je sigurno, ali sa kolikom razlikom...

Comment

• NebojsaR4
      CBC Član
      • 01.05.2007
      • 70
      • Belgrade

ma dobro to je sve relativno...kao i uvek.

svi oni gadajaju na manje vise iste kupce, tako da je logicno bilo usporediti ih, mada, mislim da iako su modeli dosta izjednaceni, sama cinjenica da su svi novi modeli osim audija kaze dosta. Naime treba obaviti test kada bude audi izasao sa pravom, odnosno najnovijim modelom RS4..., a do tada mozemo samo da zamiljamo koliko ce ta RS4ka imati konja itd...
      ko zna zna...a ko ne zna...nek ide u salon...

Comment

• jevtic
        CBC Senator XXL
        • 26.11.2006
        • 729
        • beograd

pa i audi je nov. izašao je 2006 godine. inače i audi rs5 će biti sa ovim motorom kao i novi rs4, tako da nema šta da nagađamo nego već znamo da će imati 420.

inače glavna razlika između novog i starog rs4 biće u tome da motor neće biti ispred prednje osovine. i pogon će biti urađen da više snage šalje na zadnje točkove. nešto kao r8.
        ex - fabia 1.9 tdi
        golf 2.0 tfsi

Comment

• MOSLER
          CBC Senator XXL
          • 27.05.2005
          • 1064
          • Niš

Ocekivao sam pobedu BMW-a ali ne sa toliko velikom razlikom
          P.S. bar se Klarkson najeo ko covek

Comment

• Horsepower
            CBC Senator XXL
            • 29.12.2005
            • 2000

Bila je dobra epizoda, generalno jedna od boljih u ovoj sezoni.

Mada ona epizoda kada traze najbolje mesto za voznju (cini mi se da je bila 1. epizoda u sezoni) je ubedljivo najbolja.

Comment

• BojanS84
              CBC Veteran
              • 05.09.2007
              • 132
              • Beograd

Originally posted by jevtic
              pa i audi je nov. izašao je 2006 godine. inače i audi rs5 će biti sa ovim motorom kao i novi rs4, tako da nema šta da nagađamo nego već znamo da će imati 420.
              Nisam siguran. Audi tu nešto muti. Sve je verovatnije da će RS5 dobiti bi-turbo V8 motor, sličan kao stari RS6 sa oko 450 konja.

BMW već sada uveliko sprema CSL i spremno će dočekati RS5. Iako će imati dosta manje konja i obrtnog momenta, opet će biti brutalniji i brži.

inače glavna razlika između novog i starog rs4 biće u tome da motor neće biti ispred prednje osovine. i pogon će biti urađen da više snage šalje na zadnje točkove. nešto kao r8.
              Audi je ostao skroz zatečen BMWovim modelom 335i i sada uvidevši njegove prednosti sigurno će ga slediti, tako da će novi S4 imati bi-turbo V6 motor od 3 litra. To je jedini razlog zašto se čeka sa predstavljanjem S4, jer da su hteli da stave V8 motor od 350 konja mogli su to odmah uraditi i predstaviti zajedno A4 i S4, kao što su uradili sa A5 i S5.

Comment

• Kanarinac
                CBC Senator XXL
                • 08.10.2004
                • 2870
                • BG,Weedikovac

jel vama normalno skidao ovo?Meni uzhasno sporo skida ne znam zbog chega.

I love my

Comment

• AreOut
                  CBC Senator XXL
                  • 22.07.2006
                  • 590
                  • Zabjelo

Originally posted by BojanS84
                  Očekivano

Mada da bi bilo skroz pošteno M3 Limousine je trebao biti u poređenju. U odnosu na Coupe ima nešto lošije performanse, pa bi bilo interesantno videti kakav je u odnosu na RS4 i C63 AMG. Brži je sigurno, ali sa kolikom razlikom...
                  M3 limuzina ce biti teza nekih 20-30 kg tako da ce biti jako malo sporija, mooozda sekundu na ovoj stazi ali i to mozda. A i RS5 bas zbog toga nece biti mnogo brzi od ovoga, taman sekundu i kusur ako bude
                  http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Ima dosta testova ova tri automobila...negde pobedi i Mercedes, negde Audi, negde BMW, nikad niko s nekom velikom razlikom... Sve je to vrlo subjektivno. Ja bih RS4 - zbog pogona i unustrasnjosti. Motori su fantasticni kod sva tri auta, dizajn je ok - nijedan nije ruzan, mada je Mercedes najbrutalniji - ko to voli, ali zato ima automatski menjac...

Inace, kupljen je prvi M3 u gradu - beli s bordo kozom, 98000 evra. Kupio cale poklon sinu od 23 godine...

Comment

• jevtic
                      CBC Senator XXL
                      • 26.11.2006
                      • 729
                      • beograd

ja sam inače za m3 any day of the week.

drago mi je da će u beogradu da se pojavi jedan m3. nadam se da neće biti jedini.
                      ex - fabia 1.9 tdi
                      golf 2.0 tfsi

Comment

• low rider
                        CBC Senator XXL
                        • 03.04.2006
                        • 613
                        • Beograd

Originally posted by starac vujadin
                        Inace, kupljen je prvi M3 u gradu - beli s bordo kozom, 98000 evra. Kupio cale poklon sinu od 23 godine...
                        Pazi ja bih isto uradio, a onda...

Ja: Slusaj sine, oduzimam ti auto, cujem da si sinoc ludovao sa njim u gradu,
                        prejaka i opasna je to masina za tebe. Jos si neiskusan vozac, ne zelim da ti se nesto lose desi, i majka ti se slaze.

Mali: Ali, ali ...

Majka: NEMA ali !!! Nece moje dete da kiti crnu hroniku !

Ja: Tako je slusaj majku, ja cu uzeti M3, za tebe je taman 100 konja,
                        a sad daj Ćaći kljuceve .

Majka: Ali zar ga necemo vratiti ili prodati, sta ce nam jos jedna kola ??

Ja: Ma ne vredi, bih ja, ali ne isplati se polovnog ga prodavati, bolje da ga ja vozim, a prodacu onaj moj stari...

Majka: Isto to si rekao kada si mu za 18ti kupio onog Gallarda !

Ja: Gallarda cu da prodam. Nista ti ne brini, vazno je da je mali siguran

Comment

• Kanarinac
                          CBC Senator XXL
                          • 08.10.2004
                          • 2870
                          • BG,Weedikovac

Aj ako je neko na SBB-u da okachi na hub Gusari pa da skinem od njega.Ovako nece neshto da saradjuje.

I love my

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Imas na Youtube-u, ukucaj u search "top gear m3 amg rs4" i imas 3 dela istog klipa.
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Kanarinac
                              CBC Senator XXL
                              • 08.10.2004
                              • 2870
                              • BG,Weedikovac

Vidish zaboravio sam youtube totalno
                              10x

I love my

Comment

Working...
                              X