Ode Retrovizor.....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vocko
    CBC Senator XXL
    • 25.04.2005
    • 4556
    • nBGd

Imam desni, mehanicki, ali ne moze u BJ da se podesi kako treba zbog one kvacice unutra za namestanje. Dobio ga Nikola sa njegovom, posto je neko bio otkinu desni, pa stekare nisu htele da se isprse za elektricni...

Uglavnom, zamenski, elektricni, je kostao oko 150e

Comment

Ne postoji kopija elektricnog, samo manuelni, sad sam proverio.

Znaci, ostaje ti samo original, ali da ne trazim za dzabe, reci kad budes hteo, pa cemo proveriti..

A u medjuvremenu nekako ga zavezi, ili skini, da ti ne unistava lak na karoseriji od grebanja..

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

Imam kopiju elektricnog (TYC), tako da postoji, a imam i mehanicki (mislim da je isto TYC, mrzi me da gledam)

Comment

Originally posted by Vocko
          Imam kopiju elektricnog (TYC), tako da postoji, a imam i mehanicki (mislim da je isto TYC, mrzi me da gledam)
          Ja sam sada gledao TYC katalog, i vidim da ima opcija i za elektricni, s tim da pise da je to za MAZDA 323 S/F i sad prepoznajem ovaj mehanicki, to je za F model, sa onim karakteristicnim naborima, dok ima jos cetiri mehanicko, elektricna , sa konkavnim i obicnim staklom..

Mozda su to ti, ali bi ja rekao da je Goranov model F?

Mogu da gledam po broju sasije, ali ako ga ne zanima, da ne gubim vreme..A ovako mi odokativno izgleda..

Sta pise na kutiji:

320-0001
          320-0002
          320-0003
          320-0004
          320-0013
          320-0014

Reci mi koji ti imas broj, suprotni je taj koji nam treba, pa da vijamo cenu i rok isporuke..

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Ne mogu da nadjem gde je kutija... Uglavnom za BA/BJ sasiju i za sve (C/P/S/F) modele su identicni retrovizori to im je otprilike i jedino zajednicko sto dele od delova karoserije.

Comment

Originally posted by Vocko
              Ne mogu da nadjem gde je kutija... Uglavnom za BA/BJ sasiju i za sve (C/P/S/F) modele su identicni retrovizori to im je otprilike i jedino zajednicko sto dele od delova karoserije.
              Hm, ako si siguran, onda mogu da proverim..A jel pise nesto na samom retrovizoru?

Cek da prvo Goranp kaze jel ga zanima, mi vec sve odradili..

Comment

• Goranp
                CBC Senator XXL
                • 28.06.2006
                • 436
                • Banja Luka

Uhh
                Kao prvo kod mene jeste F
                Kao drugo, na žalost me sada ne zanima kupovina
                Što se tiče auta imam mnogo bitnijih stvari da riješim, a i sada mi ide registracija
                U nekom trećem slučaju reče mi ujak da je vidio jednu istu kao moju slupanu pored nekog magistralnog puta negdje oko 50-ak kilometara od BL tako da bi možda išao da vidim šta ima za mene

E sada, pa ljudi nisam lud da ostavim da visi. Zalijepljeno je i to bijelom trakom - sada izgleda kao da sam sišao sa neke planine....
                A sada više i ne kontam na šta vi mislite
                Meni i sada radi elektronika tj mogu pomjerati ogledalo i štimati kako mi odgovara...
                Znam da nije najsretnije rješenje ali lijepiću prvo pa ćemo vidjeti može li tako
                Uhhh počeo sam i ja krpiti auto

P.S: Danas mijenjao svjećice i jedna me izjebala kao budalu
                Jedva sam je skinuo a da sve ne polomim
                Banjaluka Blog
                http://gradbanjaluka.blogspot.com
                Tattoo Picture
                http://tattooaco.blogspot.com

Comment

• mx5 sale
                  CBC Veteran
                  • 20.12.2007
                  • 129
                  • beograd

Probi dva hol srafa odozdo u razmaku od 5cm, taj retrovizor ti je ionako za bacanje.
                  Ako uradis ovo sto sam ti rekao neces moci da pomeras zglobni deo na retrovizoru, elektrika ce ti i dalje raditi, a ako lepo uradis ni srafovi ti se nece videti.

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

Originally posted by mx5 sale
                    Probi dva hol srafa odozdo u razmaku od 5cm, taj retrovizor ti je ionako za bacanje.
                    Nije za bacanje...

Jbga kasno sam video temu...

I ja sam moj isto tako "polomio" pre par meseci.
                    U stvari retrovizor nije stvarno polomljen vec mu je zaribao zglobni mehanizam za sklapanje (zato su ispale kuglice) i jednostavno je puklo parcence plastike koje je sve to drzalo na okupu...

Evo sta da radis:
                    Nabavi jedan dugacak masinski sraf od 4mm, 2 sajbne, i jedno 2 gumice za vodu i to je sve.

Pazljivo skini spaklom ogledalo koje je zakaceno na zabice. Znaci spaklu zavuci u onaj prostor pored ogledala i nosaca i iznenadices se kako ces ga lako skinuti.

Sa donje strane dela koji je ostao na kolima skini poklopac i kroz njega provuci taj dugacki sraf sa sajbnom koji si nabavio i gledaj da ti on prodje i kroz suplji deo zgloba na retrovizoru retrovizoru.

Stavi one gumice za vodu da dodju sa donje i gornje strane, preko stavi jos jednu sajbnu i umereno zategni, da ne bi pokidao kabl koji napaja motorcic od retrovizora.

Vrati cep, i ogledalo na mesto tako sto ces ga samo pritisnuti da skljocne.

Nov retrovizor je kostao 7000 dinara (kod aleksandra) kada se meni ovo desilo.

Naravoucenije:
                    nemojte dozvoliti da zglob retrovizora zariba vec ga obavezno periodicno pomerite na obe strane.

Goranp, to za tebe vise ne vazi...jbga
                    pozdrav

Comment

Working...
                    X