Kasko - postoji li ogranicenje u starosti automobila?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shone190
    CBC Senator XXL
    • 10.12.2004
    • 1877
    • Beograd
    • Dodge Charger 8.1l

Kasko - postoji li ogranicenje u starosti automobila?

Interesuje me da li postoji ogranicenje po pitanju starosti automobila kod Kasko osiguravanja? Konkretno, ako postoji mogucnost osigurao bih svoj automobil, a vidim da su neki osiguravali i Juga 1990g za 50-ak eura godisnje.
    Aj ako neko ima iskustva i informacija nek pise.

Pozzz
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

ne postoji. samo proveri ma koji iznos osiguravas i sta osiguravas.desava se da u slucaju kradje iznos za isplatu bude smesan.
    ps. prilikom zakljucivanja ugovora nemoj samo da ga podpises kao sto vecina radi nego lepo zasedni i sve u detalje procitaj.
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Laki GSi
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2006
      • 2426
      • Beograd-Vozdovac

Nepostoji nikakvo ogranicenje samo je vrlo zeznuto oko toga,sto rece Ada,a to je naplata stete. Moze vrlo lako da se desi da te cimaju posle za isplatu jer je auto mator,bla,bla,bla imaju oni svoje neko fore koje im treba izbiti iz glave.

Sto stariji auto manje se isplati kasko,cak i oni iz osiguranje ne preporucuju da se osigurava stariji auto od 5god.
      Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Originally posted by Laki 55
        Sto stariji auto manje se isplati kasko,cak i oni iz osiguranje ne preporucuju da se osigurava stariji auto od 5god.
        Pa naravno da ne preporucuju, jer im ne odgovara da im uzmes mnogo vise para u slucaju stete nego sto si dao. Pusti njihove price, gledaj svoj interes.

Za starije automobille, kasko se jedino ne isplati mnogo u slucaju kradje ili totalne stete, jer se dobije relativno mala suma. Mada i to je bolje nego nista ( a u svakom slucaju je nekoliko puta vise para od ulozenih).
        https://t.me/pump_upp

Comment

• shone190
          CBC Senator XXL
          • 10.12.2004
          • 1877
          • Beograd
          • Dodge Charger 8.1l

A kako se odredjuje vrednost automobila posto je moj automobil po kataloskoj vrednosti (pretpostavljam po tome), ko od zlata napravljen?

Kako moze manje da se isplati za stariji automobil? Koliko god da je godisnji kasko, ako recimo ogulis pola auta i treba da farbas krilo, haubu i vrata, da zamenis mozda retrovizor i far, ne verujem da bi te izaslo manje nego sto bi platio za godinu dana.

Pozz

Comment

• Laki GSi
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2006
            • 2426
            • Beograd-Vozdovac

Pa to je relativno sad kako oni to gledaju.Za starije automobile namecu ti onu njihovu foru da ti isplate neku sicu,da ides na otpad po delove itd.sto mene tako nervira da bi im se naje.bao milosne majke zbog toga.
            Po meni to je jedini problem....

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

Zavisi kako kod koje kuce ...
              Ja sam s osiguranjem na nuli...
              Tri puta sam menjao soferku, jednom promenio zadnja vrata i zadnji branik + farbanje i sl. Nikakvi limarski radovi.
              Intervencija oko vrata/branika izasla ~1100eur = 2 godine osiguranja!

I kad prodje zima, opet idem da menjam soferku...
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• djoleM3
                CBC Član
                • 11.09.2007
                • 25
                • Beograd, Srbija

Zavisi sve od kataloske vrednosti kola. Imas redak auto, a isti kod nas nema neku katalosku vrednost. Pricam ti iz iskustva jer imam isti problem.
                Kasko je extra stvar, ali kao sto neko rece, za novija kola.

Primer:

Kataloska vrednost vozila : 2000e (kocka m3)

Udaris : Branik, masku, farove, hladnjak, krila

Dodjes na isplatu stete, trazis pare za te delove.

Oni pogledaju cene: Branik 1000e, Krila po 600e , vec si preskocio katalosku vrednost auta, procena - TOTALKA. isplate ti po katalogu 2000e i kraj.

E sad, caka je da osiguras pojedine delove na kolima, koji ti najvise kostaju, us slucaju stete. Jeste skuplja varijanta, al si barem siguran da izvlacis pare, jer se negledaju zbirno kao automobil, vec pojedinacno.

Ja idem na drugu varijantu

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Mogu li za auto star, recimo 15 godina i male kataloske vrednosti (2-3000) da odem u osiguranje i trazim da ga kasko osiguram na cifru koja je, na primer, 20x veca od kataloske vrednosti? Ili da osiguravam deo po deo?
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• shone190
                    CBC Senator XXL
                    • 10.12.2004
                    • 1877
                    • Beograd
                    • Dodge Charger 8.1l

Evo malopre sam prelistao katalog i nasao sam da je vrednost mog audija 4500000din (57000e). E sad, koliko to dodje (kasko) kada se preracuna starost automobila ne znam ali cu videti ovih dana u Dunavu.

Comment

• shone190
                      CBC Senator XXL
                      • 10.12.2004
                      • 1877
                      • Beograd
                      • Dodge Charger 8.1l

Proverih malopre u Dunavu i kasko bez rizika od kradje za godinu dana je tricavih 59100din Bas jeftino i isplativo

Comment

• Hermes
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 1306
                        • https://t.me/pump_upp
                        • bemve

@206

Mozes da osiguras sta hoces na sumu koju hoces, ali pritom i adekvatno placas.Za neke ekstra zahteve osiguravajuca kuca se reosigurava kod neke jos vece kuce u svetu, recimo.
                        Za 20x vecu vrednost najmanje 20x vise i platis, pa ti vidi da li ti se isplati.
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• uglavnom.bezopasni
                          - 42 -
                          • 03.02.2005
                          • 2235
                          • Novi Sad

Originally posted by 206
                          Mogu li za auto star, recimo 15 godina i male kataloske vrednosti (2-3000) da odem u osiguranje i trazim da ga kasko osiguram na cifru koja je, na primer, 20x veca od kataloske vrednosti? Ili da osiguravam deo po deo?
                          Najisplativije rešenje je (tako sam ja radio, zato što su mi u ddor-u rekli caku) da odneseš dokaze (račune, verovatno će tražiti i da procenitelj pogleda) da si auto potpuno sredio. (ja sam 96-99 imao osiguran auto iz 79, kome je vrednost bila oko 2000DEM osiguran na 10000DEM, naravno malo je veća premija, ali je puno veća ako tražiš po nekom drugom osnovu).
                          Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                          11.04. 0:12 #2
                          Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

A sta se desava ako sam sredis auto pa nemas bas toliko racuna ? Recimo, investiras 2000 radnih sati, 100 dana trazenja delova i sl ?!
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Laki GSi
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2006
                              • 2426
                              • Beograd-Vozdovac

Ma to je veliko akanje i smatram da se uopste neisplati. Dajem primer sad,ja sa u zastavu ubacio xenon kit koji sam platio recimo 500eur.,farovi su ostali isti i kostaju 600din po komadu,oni se raspitaju da ta moja sijalica vredi 100eur po komadu i traze mi recimo nekih 60-80 za osiguranje fara.
                              Naglasavam da je ovo primer ali opet sam hteo da pojasnim da je premija osiguranja u takvim vrstama oko 70-80%od ukupne cene i ako Bog da nezakacis nigde auto ti si fakticki dzabe bacio pare. Mislim da je ova tematika vrlo komplikovana i zavisi od samog osiguranika da li ce hteti tako nesto da uradi ili ne!

Inace vrednost auta nema veze sa visinom kaska vec njegovi delovi,primer:meni je kataloska vrednost za keca oko 270.000,a kasko bez ucesca,sa rizikom kradje,zemlja inostranstvo...ama bas sve sto moze da se uzme,iznosi mi godisnje nesto manje od 200eur ,pa onda imas popuste na alarm i na zeder.E to se po meni isplati,ipak je farabnje dela auta(vrata,krilo...)70-100eur,jos ako treba negde i malo da se iscuka mene jedna najbanalnija stetica isplati ukoliko je nedaj Boze ima,tako da sve sto je starije vrlo je relativno da li se isplati ili ne

Comment

Working...
                              X