Lambda sondu mozete zameniti na ne-originalnu (univerzalnu), stim da radi posao kao original.Naravno original je original !!!
Jedino treba znati koliko zica ima Vasa sonda i koji otpor (oma) grejac iste.
Ukoliko otpor grejaca ne odgovara (razlikuje se dosta od originalne) treba je spajato preko releja. Evo primer sa slike :

Gore pomenutu (univerzalnu) Lambda Sondu potrazite u MASS COMPANY u Beogradu , Karaburma. Cena je dosta manja od originala ... oko 50-60 EUR.
Znaci koliko ja znam oni imaju original NGK univerzalne .....
Medjutim .... ima jos jedna stvar u problematici lambde sonde == demontaza iste . Moze da se desi da je skoro nemoguce je odsrafiti ... zapekne za izduvnu granu ... a i nepristupacnost mesta da joj sa kljucem pridje ....
<<<<<<<<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ja sam na moju mazdu 121i 1324cc iz 1991g uspesno ugradio istu i motor radi bez greske. Naravno posle ugradnju sonde treba resetovati ECU (comp).
i tako to .....
Mnogi jos mugu dodati mnogo sto sta vezano za ovu sondu , sto ja nisam
Lep pozdrav
Jedino treba znati koliko zica ima Vasa sonda i koji otpor (oma) grejac iste.
Ukoliko otpor grejaca ne odgovara (razlikuje se dosta od originalne) treba je spajato preko releja. Evo primer sa slike :

Gore pomenutu (univerzalnu) Lambda Sondu potrazite u MASS COMPANY u Beogradu , Karaburma. Cena je dosta manja od originala ... oko 50-60 EUR.
Znaci koliko ja znam oni imaju original NGK univerzalne .....
Medjutim .... ima jos jedna stvar u problematici lambde sonde == demontaza iste . Moze da se desi da je skoro nemoguce je odsrafiti ... zapekne za izduvnu granu ... a i nepristupacnost mesta da joj sa kljucem pridje ....
Ja sam na moju mazdu 121i 1324cc iz 1991g uspesno ugradio istu i motor radi bez greske. Naravno posle ugradnju sonde treba resetovati ECU (comp).
i tako to .....
Mnogi jos mugu dodati mnogo sto sta vezano za ovu sondu , sto ja nisam
Lep pozdrav
Comment