Sam svoj majstor

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • brbora
    CBC Član
    • 28.11.2007
    • 97
    • Beograd

Lambda sondu mozete zameniti na ne-originalnu (univerzalnu), stim da radi posao kao original.Naravno original je original !!!
    Jedino treba znati koliko zica ima Vasa sonda i koji otpor (oma) grejac iste.
    Ukoliko otpor grejaca ne odgovara (razlikuje se dosta od originalne) treba je spajato preko releja. Evo primer sa slike :

Gore pomenutu (univerzalnu) Lambda Sondu potrazite u MASS COMPANY u Beogradu , Karaburma. Cena je dosta manja od originala ... oko 50-60 EUR.
    Znaci koliko ja znam oni imaju original NGK univerzalne .....

Medjutim .... ima jos jedna stvar u problematici lambde sonde == demontaza iste . Moze da se desi da je skoro nemoguce je odsrafiti ... zapekne za izduvnu granu ... a i nepristupacnost mesta da joj sa kljucem pridje ....
    <<<<<<<<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    Ja sam na moju mazdu 121i 1324cc iz 1991g uspesno ugradio istu i motor radi bez greske. Naravno posle ugradnju sonde treba resetovati ECU (comp).
    <<<<<<<<<<<<<<<<< >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    i tako to .....

Mnogi jos mugu dodati mnogo sto sta vezano za ovu sondu , sto ja nisam
    Lep pozdrav

Comment

• mx5 sale
      CBC Veteran
      • 20.12.2007
      • 129
      • beograd

Sam svoj majstor

Kad ubodem u onaj drugi GND konstantno mi gori lampica. Pronasao sam neku univerzalnu bosch BS11027 koja pase na dosta automobila bmw 318i 84', samuraj 1.3L, itd. Nasao sam i bosch servis ali tek u utrak da im se javim.
      A da mi se nije zapusio katalizator?

Comment

• Vocko
        CBC Senator XXL
        • 25.04.2005
        • 4556
        • nBGd

http://www.flyinmiata.com/index.php?dep ... r=06-99000
        http://www.miatamania.com/Shop/ViewProd ... exID=36295

Moze i spolja da se naruci ako treba

Comment

Working...