Ko je bucniji - Dizel ili benzin?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BojanS84
    CBC Veteran
    • 05.09.2007
    • 132
    • Beograd

Ko je bucniji - Dizel ili benzin?

Imaće Ricardo DSG menjač kao na Veyronu, koji može da izdrži 1000 Nm obrtnog momenta na koji je motor limitiran. Trebalo bi da ide 0-100 km/h za 4,2 sekunde.

Po ovakvoj minus temperaturi ujutru kad se upali ima da se čuje u krugu od pola kilometra
  • zverko
    CBC Senator XXL
    • 19.08.2005
    • 7085
    • BGD
    • Audi A4

Originally posted by BojanS84
    Po ovakvoj minus temperaturi ujutru kad se upali ima da se čuje u krugu od pola kilometra
    aj znalac objasni mi ovo molim te... od tebe sam ocekivao malo vise posto kapiram da google imas u malom prstu.
    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• jevtic
      CBC Senator XXL
      • 26.11.2006
      • 729
      • beograd

Imaće Ricardo DSG menjač kao na Veyronu, koji može da izdrži 1000 Nm obrtnog momenta na koji je motor limitiran. Trebalo bi da ide 0-100 km/h za 4,2 sekunde.

kad si zadnji put čuo neki moderan dizel?

evo ovako se čuje bmw dizel kad pali ujutru. nema nikakvog čekićanja.

ex - fabia 1.9 tdi
      golf 2.0 tfsi

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

Originally posted by jevtic

http://youtube.com/watch?v=s8yZugerBJg
        da je cuo ne bi ovako pisao. eventualno ga je video na slici i procitao nesto o njemu na guglu, sat reviji, dodatku iz politike i td...

Comment

• BojanS84
          CBC Veteran
          • 05.09.2007
          • 132
          • Beograd

http://youtube.com/watch?v=s8yZugerBJg
          Dokle dovede jedna obična šala

Svaki dizel jasno i glasno čekića slušan SPOLJA. Kako i koliko se proizvođači trude da izoluju unutrašnjost je druga priča.

Uostalom zamisli bukvalno duplo veći motor od ovoga u BMWu, koji je od spoljašnjosti odvojen samo jednim staklenim poklopcem i nema nikakvu drugu izolaciju, jer je ionako na jedvite jade uglavljen u R8.

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

ese ti zahebavas ili ozbiljno mislis ovo sto pises?

Comment

• X9
              CBC Senator XXL
              • 28.06.2005
              • 3179
              • Wien-Sabac
              • RX-8 i X-9

cek malo da se ne zalecemo...
              i da malo se spustimo na realne nivoe razmisljanja...
              cak i benzinski motori prilikom hladnog starta imaju malo "grublji "rad a kamoli dizel motori..kod novijih dizela normalno je da imaju slabije izrazenije "cekicanje"od starih modela,ali jos uvek su daleko bucniji od benzinaca.nemoj sada neko da mi pocne jos i ovo da kontrira.ono sto mi cujemo u kabini je samo rezultat izolacije samog motora i kabine.kod benzinskih motora je potrebna manja kolicina izolacionog materijala nego kod dizel motora.
              u pravilu su "pumpedüse"motori bucniji od "comonrail"motora,ali su i dalje bucniji od benzinaca.
              najprostije stavite aute jedan pored drugog koji imaju slicne motore,ali jedan dizelas,drugi benzinac i podignite haube ,i upalite ih na hladno,,sve ce vam se kasti..
              pa moja mazda kada je upalim na hladno prvih par minuta radi dosta bucnije,kasnije je ne cujes ni iz kabine i pored nje da stojis,cuces samo spanere i lezajeve istih...
              dajmo ljudi noviji dizeli su dosta tisi od starih ali su jos uvek bucniji od benzinaca.
              "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

nema cekicenja ni kod jednih ni kod drugih. ovaj moj krsh star 15god ne cekica kad se upali na minus a ne tamo neki FSI. ajde miki lepo snimi burazerov A6 3.0 TDI i tvoju mazgu na prvo paljenje i postavi da cujemo to cekicanje.

Comment

• jevtic
                  CBC Senator XXL
                  • 26.11.2006
                  • 729
                  • beograd

ex - fabia 1.9 tdi
                  golf 2.0 tfsi

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

Originally posted by zverko
                    nema cekicenja ni kod jednih ni kod drugih. ovaj moj krsh star 15god ne cekica kad se upali na minus a ne tamo neki FSI. ajde miki lepo snimi burazerov A6 3.0 TDI i tvoju mazDu na prvo paljenje i postavi da cujemo to cekicanje.
                    zverko-nisam mislio "cekicanje" u smislu starih dizela.FSI nije dizel ...
                    ali su ipak bucniji od benzinaca hteo ti to da priznas ili ne ..
                    a sada da snimam najnoviju tehnologiju od audija i da je uporedjujem sa starom mazdinom tehnologijom nemam nameru ...
                    a da me komsa sa pasatom svako jutro probudi kada krene na posao i kada ga upali ispod mog prozora to stoji,sada da li ti voleo audija,vw,mercedesa,sve dizele sveta nemozes promenuti
                    pozdrav od mikija

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• Rocky Balboa
                      CBC Veteran
                      • 11.06.2007
                      • 165
                      • Novi Beograd, BKII

S obzirom da se radi o automobilu tih performansi a bogami i cene sumnjam da ce da trokce kao dizel od 20000 evra verovatno ce da zuju ko benzinac, svesni su oni da je tesko prihvatiti superautomobil sa TDI agregatom ali zamisljam scenu kako stajes na semaforu sa nekim besnim benzincem od 300,400KS i ovaj te oduva i jos se nagutas chadji. hehehe

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

Originally posted by mikimazda
                        Originally posted by zverko
                        nema cekicenja ni kod jednih ni kod drugih. ovaj moj krsh star 15god ne cekica kad se upali na minus a ne tamo neki FSI. ajde miki lepo snimi burazerov A6 3.0 TDI i tvoju mazDu na prvo paljenje i postavi da cujemo to cekicanje.
                        zverko-nisam mislio "cekicanje" u smislu starih dizela.FSI nije dizel ...
                        ali su ipak bucniji od benzinaca hteo ti to da priznas ili ne ..
                        a sada da snimam najnoviju tehnologiju od audija i da je uporedjujem sa starom mazdinom tehnologijom nemam nameru ...
                        a da me komsa sa pasatom svako jutro probudi kada krene na posao i kada ga upali ispod mog prozora to stoji,sada da li ti voleo audija,vw,mercedesa,sve dizele sveta nemozes promenuti
                        pozdrav od mikija
                        FSI nije dizel, nisam znao...

zaboravio sam da se ogradim u startu. ne volim dizele, nikad nisam vozio dizel i ne verujem da cu u skorije vreme.

cekaj malo miki, sto sad izvrces pricu. ovde pricamo o dizel motoru najnovije generacije koji bi se ugradjivao u R8. Bojan rece da ce da stekce, ja reko da nece, onda neko postavi klip od BMW i vi rekoste da se ne cuje unutra a cuje se spolja. pa ti kazes da se cak i benzinci kad je ladno cuju a ja kazem da se ne cuju i trazim da snimis A6 3.0TDI i tvoj motor ti kazes "necu". ne razumem u cemu je fora. naravno da je dizel bucniji od benzinca ali ovi novi su tako napravljeni da je razlika vrlo mala. sta reci kad taj V12 ima 500 i kusur ks a najjaci benzinac W12 ima 150 vise. ok, ovo je biturbo a ovo atmosferac ali opet...kapa dole za taj TDI.

Comment

• X9
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2005
                          • 3179
                          • Wien-Sabac
                          • RX-8 i X-9

nisi me razumeo uopste...a znas zasto?zato sto se radi o audiju.da se radi o nekoj drugoj marki,verovatno ti ne bi tako reagovao.
                          zasto sam rekao da necu da snimim zvukove?i da ti dokazem ne bi ti vredelo..nista ja u ovoj prici nisam izvrnuo...rekao sam u prvom postu da ti motori nisu bucni kao stari dizeli ali su bucniji od benzinaca.a kada si vec zapeo,ostavi auto da ne radi par dana i upali ga..kada se svo ulje slije u karter i hidropodizaci ostanu bez njih,upali ga,i onda mi reci da nece bar prvih sekundi biti takozvanog "klaparanja"...nije to neka buka ali je dovoljno da se cuje razlika izmedju motora koji radi tiho,i koji je tek upaljen.zapeo si da se ne cuju.pa da li si ikada cuo jedan dizel motor,recimo "pumpedüse"sistem kada pali ujutro ili sasvim hladan motor?ajd mora biti ovde na forumu ljudi koji su radili taj motor,ili ga imaju.recimo 1.9tdi ili 2.0tdi(ne commonrail)...
                          kada si vec zapeo za taj audi 3.0tdi,tu je ubacen commonrail sistem,i motor je znatno tisi od pumpe düse sistema,zbog samog nacina rada.
                          i jos na kraju posta priznajes da je dizel bucniji od benzinca.otkuda sada to?ko je sada KONTRADIKTORAN?
                          nisam nista rekao protiv tog motora i auta u pravcu snage,zasto to sada pominjes?kapa dole za njega,strava je,samo ubaci jedan v12 benzinac u njega i sedi i divi se kultivisanosti rada takvog motora.
                          i snimicu ti koliko veceras taj famozni klip,pa slusaj do mile volje.cak cu reci malom da malo produva audija da bude vruc,dok cu ja moju MAZDU da ostavim i dalje hladnu(stoji par dana)...
                          nista protiv tebe ili tog auta,ukusi i misljenja su razlicita,tako i treba da ostane
                          edit:
                          MANGUPI ne menjajte Mazda u Mazga

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

aman sta je sa vama, zasto imate trip da ja za auto priznajem samo audi? cela prica je pocela o tome da li cekica ili ne. cuju se hidropodozaci na benzincima tacno je to ali ovde niko nije pomenuo PD motore vec CR i meni samo nije bilo jasno zasto svi ali svi od reda cim se pomene dizel pogotovo onaj koji dolazi iz VAG kuce oma povezuju zvuk sa starim dizelim sa bosch pupom tipa 1.6D iz G2 i kad sam ja reko da je dizel tisi od benzinca, nikad . uostalom, sta mlatimo praznu slamu 24h LeMan-a govori sve. zacetnika cele price nema nigde, cuti i cita ovo a cesto zna da napise post ko da je menadzer prodaje u nekoj od kuca velike trojke.

nista protiv tebe ili tog auta
                            zasto ovo pominjes, ne vidim razlog...

ukusi i misljenja su razlicita,tako i treba da ostane
                            ovo si dobro reko posto je to poenta ugradnje tog dizela u R8

peace bro'

Comment

• X9
                              CBC Senator XXL
                              • 28.06.2005
                              • 3179
                              • Wien-Sabac
                              • RX-8 i X-9

moj motor
                              uskoro stize i od audija

No ROTOR no MOTOR...

Comment

Working...
                              X