http://de.youtube.com/watch?v=rn9FIIPGnvU
moj motor
uskoro stize i od audija
obratiti paznju na 24 sekundu filma kada sam zatvorio haubu,tada je "buka "bila znatno manja,iako hauba nema zvucnu izolaciju..
e sada uporediti isto to sa motorom od audija koji je vozen do mene i sa otvorenom haubom,i posle zatvorenom...
Ove godine na sajmu, saabov stand, 9-5, prilazim kolima, otvorena vrata, gledam ja enterijer, pogledam na satice kad ono obrtaljka malo ispod 1000rpm? WTF? Izadjem i izvalim da puranja pozadi. Jedino sto se cuje je kad se upali ventilator i to ako se priblizite masci. U pitanju je benzinac, naravno.
BTW, daleko od toga da imam problema sa sluhom.
Ja prosto nisam mogao da se nacudim kako je tih 1.5dci kada sam prvi put seo u Megan-a!
Bas necujno!
Mnogo je dizel uznapredovao kada su izbacili predkomore za ubrizgavanje i uveli visestepeno direktno ubrizgavanje. Ovo zadnje je najzasluznije sto vise nema cekicanja.
Ja sam povracao po dizelima do pojave komon rejl tehnologije a sada kako cene lpg-a divljaju, sve mi se vise svidjaju.
Hermes
Cini mi se da cena plina nikada nije bila bliza ceni dizela,
A znamo da dizelasi manje trose tj. efikasniji su,
Ne znam da li prosecan plinadzija moze da stane na crtu onom dci-u sto sam pomenuo po ekonomicnosti, tj. ceni predjenog kilometra.
A bogami ni performanse nisu za bacanje.
Comment