Put ka Jahorini

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ogi
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 309
    • Beograd
    • Hyundai i30 1,4

Put ka Jahorini

Zeleo bih da za nekih mesec dana odem kolima na Jahorinu. Kako nikada nisam isao, interesuje me kakav je put, koliki je uspon kada se penje na planinu i da li je put prohodan i u uslovima kada ima mnogo snega.

Znam da se ide putem kojim autobus iz BG-a ide za Sarajevo pa se stigne do neke raskrsnice koja na jednu stranu vodi ka Sarajevu a druga ka Jahorini, pa me prakticno zanima taj deo do Jahorine jer pretpostavljam da je put kojim ide autobus u redu.

Na automobilu imam dve prednje Sava Eskimo S3 gume a pozadi TG621. Auto je iz potpisa.
  • low rider
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2006
    • 613
    • Beograd

Ne znam trenutno stanje, ali je put obicno prohodan i vozi se bez problema. Ja sam se prosle godine peo sa letnjim gumama, naravno imao sam lance u gepeku. Zavisi od vremenskih uslova, uvek moze da se desi mecava, pa ne tvom mestu ne bih isao bez lanaca. Put naravno aktivno ciste i odrzavaju, za to se ne brini.
    Sem nekoliko krivina koje mogu biti zeznute kada je put zavejan, nemas velike uspone.

Na toj raskrsnici skreni levo .

Comment

• Kenno
      CBC Senator XXL
      • 21.08.2006
      • 460
      • Zenica, BiH

Ponesi lance, dubina šare minimalno 4mm za zimske gume(da, i to mjere na licu mjesta), farovi upaljeni 0-24h, i sretno. Put je prohodan.

Comment

• Taster05
        CBC Član
        • 08.12.2007
        • 20
        • Beograd

Sinoc sam se vratio sa Jahorine, put je potpuno suv i ociscen, lanci i zimske gume i nisu potrebni, ali narafski ponesi lance vreme zna da iznenadi

Pozzz

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Ja bih poneo lance, bio sam u Junu i tamo je bilo +5C pa ti vidi... A uspon je prilican, pun krivina, zna cesto da se pojavi magla i to vrlo gusta ... pazljivo... i samo napred, hotel je na kraju puta, ne mozes da zalutas.
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Ogi
            CBC Senator XXL
            • 07.10.2007
            • 309
            • Beograd
            • Hyundai i30 1,4

Uspon kazes? Pa set kvacila mi i nije bas u najsjajnijem stanju...

A gde se kupuju lanci? Je l' ima toga na buvljaku? Pojma nemam ni kako da ih stavim, ma nikada ih nisam ni video!

Nadam se da ce biti snega, nesto se topi izgleda...

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Gore se ne topi, veruj mi...
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• dandy
                CBC Senator XXL
                • 09.12.2005
                • 513
                • Bijeljina-Beograd Medakovic

sto se tice save eskimo, ona izlazi i uz masnu bandijeru, ja sam sa njiam izlazio skroz do pegija, i to u haoticnoj mecavi...
                ali potrebna je zimska oprema zbog policije, i to obavezno da nosis.
                inace trasa e beograd sabac loznica sepak(predji u sepku most mnogo je bolji put nego preko malog zvornika) pa zvornik, drinjaca, milici, vlasenica, han pijesak, sokolac, pale poslije pala put za jahorinu.
                put e prohodan i samo polako, ja bio sinoc i idem pocetkom februara ponovo,,,

inace nije sto je jahorina, ali kod nas nema boljeg i jeftinijeg mejsta za skijanje....
                smjestaj u privatnom sektoru je po 8-10e toliko i ljeti uzimaju na moru,,,haoso

Comment

• bojanTI
                  CBC Senator XXL
                  • 04.01.2006
                  • 870
                  • Pancevo

Pre dve godine sam putovao za Jahorinu 17 sati, toliko toga se desilo tada da bih zaista mogao knjigu da napisem, ali da ne sirim pricu, poenta svega je bio moj ne*ebavajuci stav prema snegu i zimi, opet ja sam iz Vojvodine, ali nije to smeo da mi bude izgovor!
                  Obavezno lance i to najskuplje, inace kako kaze moj pokojni deda: sedi gde si i za gde si nisi...
                  In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Ogi
                    CBC Senator XXL
                    • 07.10.2007
                    • 309
                    • Beograd
                    • Hyundai i30 1,4

@Dandy Sta sve spada u zimsku opremu osim lanaca za sneg?

Inace, ne znam odakle ti te cene ali ja ne mogu da nadjem NIJEDNU sobu za iznajmljivanje, znaci svi iznajmljuju citave vikendice sto je i logicno jer ljudi ne zive dole... tako da cu da idem u neki pansion za 25 evra sa doruckom i vecerom...

@Bojan To je govorio i moj deda. Koliko kostaju lanci, znaci pooojma nemam, ali ne mogu ni da pretpostavim? Kako si to isao, zivota ti?

Comment

• 230
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2007
                      • 775
                      • Semberija

Ponesi lance, prvu pomoć, rezervne sijalice, sajlu za vuču, trugao, fluorescentni prsluk (sve obavezno), proveri stanje rashladne tečnosti i po potrebi je pojačaj, podesi farove i SREĆNO!
                      Ponesi i rezervno pakovanje tečnosti za brisače.
                      Ja lično nigde ne idem bez zalihe guarane u autu, stvar ukusa, u nedostatku nje može pomoći i booster ili shark.
                      Već je rečeno da su oborena svetla obavezna i po danu.

Lanci su od nekih 15 KM pa na više, prsluk od 4 KM na više, ostalo valjda već imaš.
                      155+75=230
                      VIVA LA VITA!!!

Comment

• bojanTI
                        CBC Senator XXL
                        • 04.01.2006
                        • 870
                        • Pancevo

Sve ovo sto ti je 230 napisao, samo bih ja jos dodao da se spremis na muku i patnju jer to zima nosi sa sobom kad se krene negde kolima! Ne znaci da ce te to snaci, ali trebas biti spreman!
                        Kad sam ja isao to mi je bilo prvo iskustvo do tada! Realno mnogo kilometara sam imao iza sebe po svakakvim gudurama, ali ovo mi je bilo prvi put da me je i snaslo nesto, pa prvo pa musko, rekordne padavine u zadnjih ne znam ni ja koliko godina!
                        Samo cu ti ispricati jednu scenu, vozim 30, ne vidi se ni put ni bankina, sve je sneg, dole na 50-ak metara sa desne strane stoji parkiran Tamic, a sa leve nadolazi bus, kocenje je misaona imenica, izmedju njih mozda metar i deset, samo sam stegao zube i ciljao koliko god je to bilo moguce, usao izmedju njih, sa obe strane se culo fiiiiijuuuuuu i prosao sam... Kad sam uspeo negde tamo da se zaustavim sa obe strane sam imao po liniju dugacku koliko i sam auto!
                        Za 17 sati sam preko 30 puta stavljao lance i skidao, izudarao njima krilo, iskrivio viljusku, prezubio mi auto dva zuba jer sam proleteo kroz neki nanos snega, napatio sam se najstrasnije, a ovakvih dozivljaja kao gore je bilo jos mnogo, da ne nastavljam pricu! Najgore je bilo moje saznanje da sam na brdu i ne mogu dalje jer nemam lance, pa se vracaj u najblizi grad, tamo mi prodaju jedan lanac za kera koji samo spada, pa muke sa njim, tek kasnije kupim dobre lance, uzas...

Ne bih da te plasim, samo budi spreman, neka ti je srecan put i neka ti se nista od ovoga ne desi, ali nekako moram da ti kazem sta se meni desilo!

Pozdrav!
                        In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Kanarinac
                          CBC Senator XXL
                          • 08.10.2004
                          • 2870
                          • BG,Weedikovac

Poshto se i ja razmishljam da se uputim ka jahorini pochetkom februara, da li bi mogao da zamolim nekoga za neke telefone sa smeshtajem?Poshto predstavu nemam gde da gledam?

I love my

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Trazenje smestaja sada za pocetak februara bi ti bilo cisto gubljenje vremena, to si trebao da uradis evntualno u novembru-decembru. Sada je sve vec verovatno puno do kraja sezone.

Mada, nista ne kosta da pokusas...Google: Jahorina , pa probaj da procesljas par linkova koje dobijes.
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• bojanTI
                              CBC Senator XXL
                              • 04.01.2006
                              • 870
                              • Pancevo

Zovi ovaj broj
                              +387 65 527 587 Savic
                              Izmedju ostalog rentaju skije i snowboard...

Comment

Working...
                              X