Kako su mog prijatelja prevarili pri kupovini kola

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Originally posted by mishio
    @tetak, pa da u tom kraju ima dosta napustenih kuca, i neko se lepo setio da iznajmi neku, i napravi kao film sve ..
    Da bi nesto iznajmio, treba ti vlasnik, a ako je nesto napusteno, vlasnika nema.

Nesto ti ta konstrukcija sa iznajmljivanjem napustegog "ne pjeva", kao i ta cela prica.

Mogli bi se naci i ti navodni likovi iz Hrtkovaca, ali meni deluje kao prica iz naroda koja se svodi na ono - neko mi je rekao da mu je neko rekao.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Miodrag
      CBC Veteran
      • 31.08.2007
      • 184
      • Sremska Mitrovica

ali najtuznija cinjenica je da oni koji trebaju ne rade svoj posao kako ovakvih prevara ne bi bilo, a i ako se dese da pravda bude zadovoljena! Meni je jasno da je zakon pun rupa, ali, gospodo, radite bem vam mater...
      Nema mnogo veze sa prevarom, ali je kradja. Nije nesto mnogo skupo, ali svejedno. Meni su ukrali HU iz kola, u po bela dana, cak se zna i ko je je uradio, jer ostavlja svoj potpis. Cak u MUP-u prilikom prijave kradje su rekli "a da, znamo ko je, to je Zuba". Zapisnik napravljen i prc nikom nista. Momcina i dalje operise po gradu i to vec dugo... Strahujem za svoj novi HU i nema ko da klepi tog lika! Ima, ali ti ne rade!
      Sta kaze Tetak?

pozz!

Comment

• mishio
        CBC Senator XXL
        • 29.05.2007
        • 1204

Originally posted by sri98
        Originally posted by mishio
        @tetak, pa da u tom kraju ima dosta napustenih kuca, i neko se lepo setio da iznajmi neku, i napravi kao film sve ..
        Da bi nesto iznajmio, treba ti vlasnik, a ako je nesto napusteno, vlasnika nema.

Nesto ti ta konstrukcija sa iznajmljivanjem napustegog "ne pjeva", kao i ta cela prica.

Mogli bi se naci i ti navodni likovi iz Hrtkovaca, ali meni deluje kao prica iz naroda koja se svodi na ono - neko mi je rekao da mu je neko rekao.
        lepo sam napisao da nisam pricu cuo iz naroda, nego da mi je kum prosao kroz to .. a pod "napusteno" sam mislio da se dosta ljudi odatle vratilo u hrvatsku (jer je bilo masa izbeglica) a iz tog kraja isto masa zapalila dalje, tako da ima brdo pustih kuca koje se daju izdati .. ova cela prica je prijavljena i policiji tada, ali nisu mu nista pomogli ...

a tebi ako prica "ne pjeva", ja ti ne mogu pomoci

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

...HU je ''fancy'' naziv za radio...

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Nije tesko smisliti dobru prevaru, ali je tesko prevariti opreznog coveka... Provera vozila u MUP-u se vrsi u kratkom roku, samo da je radni dan!!!
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Type_R
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2007
              • 900
              • Valjevo

Da odgovorim povodom ovoga:

Kupovina obavljenau nedelju, dogovor da sutradan prevedemo auto i damo ostatak para, zovemo na broj-nedostupan, pokusavamo da nadjemo broj fix telefona-podatci iz saobracajne netacni.......

Odlazimo u SUP, pitamo zenu na salteru gde izdaju tablice i saobracajne da li moze da proveri ovaj auto, ona uzme saobracajnu u ruke pogleda, procita, kaze sve u redu cim je auto registrovan, par metara dalje pokusamo na prijavnici, pandurka koja je tu radila kaze nam da ne sme tako da proverava aute vec da mora da podnesemo zahtev za proveru...................na kraju odemo da se vozamo po gradu ne bi li naleteli na neku saobracajnu patrolu, i tako i bude, kazemo sta je i na sta sumnjamo i stavarno bili su korektni i provere, znaci tablice sa zastave koja je zadnji put reg pre 7 god, auto po broju sasije se ne trazi, znaci stranac, pitamo coveka sta raditi, kaze cuti i idi kuci, prodaj auto na otpad, jer ovako ces ostati i bez auta.......

Toliko o nasem sistemu, samo da dodam, na gradilistu mi obiju pomocnu zgradu (supu) odnesu alata i masina za 2000eur, posle par meseci uhvate lopova i na sudjenju mi sudija otvoreno kaze da smanjim malo cifru alata sa 2k na 1k evra da bi on dobio manje kazne, a naravno od odstete nema nista.......

Poruku izmenio: sri98
              3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Kupovina vozila nije kao kupovina jogurta. Kod jogurta treba da proveris samo rok trajanja, a kod vozila mnogo vise stvari. Hocu da kazem da jednostavno, takvih prevara ima na sve strane, ali treba postovati odredjenu proceduru!!!!

Comment

• Type_R
                  CBC Senator XXL
                  • 26.05.2007
                  • 900
                  • Valjevo

Ajde molim te objasni mi kako se kupuje auto?

Znaci nasao sam auto u oglasima, zovem coveka, dogovorimo se da dodjem kod njega kuci da pogledam, usput sam obican smrtnik koji nema nikakve veze i vezice po supu ili nedaj boze mafiji, nisam pravnik, znaci bavim se totalno desetim poslom koji nikakve veze nema sa autima......
                  3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Sasha
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 4126
                    • Novi Sad

To isto se desilo Dekidekiju, samo sto je prodavac bio iz Smedereva, a prevaru je otkrio tek kad je produzavao registraciju.
                    www.arcs.org.rs/forum

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Da ne pametujem sa mehanicarima i limarima, ali u 29.novembra ulici u stanici policije postoji mesto koje nazalost radi 2 sata dnevno i gde mogu da ti daju potvrdu da je vozilo legalno (kucanje brojeva, spajanje karoserija, registracija, poreklo...)!

Comment

• tamburski
                        CBC Senator
                        • 27.09.2007
                        • 210
                        • PANCEVO

Ljudi pa sto se pravite ne vesti i cudite se kada je javna tajna da to sa Zrenjaninom i Beogradom traje vec par godina konkretno 4 i kosta 200 eura
                        a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• little
                          CBC Senator XXL
                          • 04.10.2004
                          • 912
                          • BGD
                          • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Koliko ima prevara toliko ima i dostupnih sistema provera.
                          Uostalom, nije MUP jedino mesto tu je i AMSCMV, ako se ne varam, tamo moze da se proveri ispravnost vozila i dokumenata..

Samo, sve to kosta i trazi dosta strpljenja..
                          "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by Eon
                            Da ne pametujem sa mehanicarima i limarima, ali u 29.novembra ulici u stanici policije postoji mesto koje nazalost radi 2 sata dnevno i gde mogu da ti daju potvrdu da je vozilo legalno (kucanje brojeva, spajanje karoserija, registracija, poreklo...)!
                            A ako nije legalno daju ti potvrdu o privremeno zadrzanim predmetima.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Eon
                              Moderator
                              • 10.03.2005
                              • 4225
                              • Beograd-NBG-44
                              • Superb 2.0 4x4 DSG

Normalno, ako neko nece na proveru u SUP, odustaje se od kupovine vozila, a pare se ustedele (ali za proveru)!!!!

Comment

• RANK
                                CBC Senator XXL
                                • 28.02.2007
                                • 1635
                                • Beograd
                                • FIAT MAREA WEEKEND 1

pa ako prodavac nije spreman da snosi taj rizik, onda bolje bezati od takvog prodavca.
                                "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

Working...
                                X