DIESEL VS BENZ+PLIN VS nešto treće... četvrto.. petoo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Tako da sam prilicno bezbrizan sto se tice nafte i srecan sto je u Srbiji nema.
    mora da si se salio

u Srbiji ima nafte, i to samo ovo malo povrsinski sto se vadi zadovoljava 20% svih potreba Srbije.

koliko je jos malo dubljih nalazista za sada neaktiviranih...
    (Slavonija kod suseda je takodje podrucje naftnih izvora koji nisu zanemarljivi.)

Srbija ce za koju godinu biti veci proizvodjac nafte od Velike Britanije..

PS, ne racunam busotine u Angoli vec samo fizicki na teritoriji Srbije.

koliko na Kosovu ima lezista nafte ??
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• CannoN
      CBC Senator XXL
      • 15.09.2007
      • 485
      • Beograd

Bas tako brick - stici ce do kaspijskog jezera Ameri i to je stvar ciste sile. Muka mi je samo njihove demagogije u koju ne znam jel` jos ko veruje sem "jadnih" Amera.

Medjutim kada dodje "stani-pani" i energenti "iscure" hladni rat ce izgledati k`o decija igra a narodi na cijoj su teritoriji nalazista se sigurno nece tome radovati.

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Ma jedno je sigurno. Sistem oslanjanja na SUS motore ostaje. Nevidim neki drastican pomak u tom smislu.
        Citam da Japan planira proizvodnju bio goriva iz morskih algi? Ali to gorivo ce se opet sipati u SUS motore...
        Za smenu tehnologija potrebno je vreme. Zamislite samo da neko izbaci revolucionarne gorivne celije koje se preko dana pune sa ono malo sunceve svetlosti te se tako auto vozi ceo dan besplatno? Jos se u to umesa i superprovodnik pa 100% efikasan elektromotor...
        Taj koji to smisli bolje da to neobjavljuje jer nepostoji zemlja u svetu koja ga nebi ubila a njegov projekat zatrla ili zakljucala iza sedam brava i 500m ispod zemlje...
        Zamislite crvljivu ameriku koja izgubi moc ucenjivanja, a nafta se vrati ponovo u bocice sirupa za lecenje?
        https://t.me/pump_upp

Comment

• CannoN
          CBC Senator XXL
          • 15.09.2007
          • 485
          • Beograd

Na zalost to je tako.

Comment

Working...
          X